ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تخریب خط انتقال آب از اصفهان، استان یزد را به تعطیلی کشاند

پروژه خط لوله‌ انتقال آب از سرشاخه‌های زاینده‌رود به استان یزد از همان ابتدا عامل اختلافات میان دو استان بود. اکنون برای چندمین بار در یک دهه اخیر این خط لوله تخریب و آب استان یزد قطع شده است.

محمدعلی شاه‌حسینی، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری یزد اعلام کرد که در پی قطع خط انتقال آب شرب استان یزد در اثر «تعرض به خط لوله در شرق اصفهان»، اداره‌های دولتی و مدرسه‌های این استان در روزهای شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین) تعطیل خواهند بود. 

دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی نیز تا پایان هفته (۲۱ فروردین) به‌شکل غیرحضوری فعالیت خواهند کرد. 

مراکز درمانی، امدادی و شعبه‌های بانک‌ها تعطیل نبوده و خدمات ضروری ارائه می‌دهند. شهرستان‌های ابرکوه، خاتم و مروست به‌دلیل تأمین آب از منابع دیگر، مشمول تعطیلی نشده‌اند.    

شاه‌حسینی از شهروندان یزدی خواست تا به صرفه‌جویی حداکثری در مصرف آب روی بیاورند. 

به‌گزارش رسانه‌های ایران، عصر شنبه ۹ فروردین عده‌ای در منطقه شرق استان اصفهان، ایستگاه‌های پمپاژ شماره سه و چهار خط لوله انتقال آب شرب استان یزد را تخریب و به آتش کشیدند، به همین دلیل شرکت آب و فاضلاب استان یزد وضعیت آب شرب استان را قرمز اعلام کرد و از شهروندان خواست که در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.

به‌گفته مسئولان استان یزد در حال حاضر از ۱۲ شهرستان این استان؛ آب شرب ۹ شهرستان از طریق خط آب انتقالی تأمین می‌شود.

مهدی حسن‌پور، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان یزد، روز یکشنبه ۱۰ فروردين با انتقاد از «تعرض‌های مکرر به خط انتقال آب شرب یزد»، گفت:

عده‌ای با حاشیه‌سازی و رودررو قرار دادن مردم استان‌های یزد و اصفهان به‌دنبال سیاه‌نمایی هستند.

او همچنین هشدار داد که «برهم زدن امنیت و آرامش مردم با حاشیه‌سازی و دروغ‌پراکنی خط قرمزی است که دادسرای یزد نسبت به آن حساسیت ویژه دارد».

وضعیت کنونی آب در استان یزد به پروژه انتقال آب از اصفهان به یزد مربوط می‌شود که هدف آن تأمین آب شرب و بخشی از نیاز‌های صنعتی استان یزد از منابع آب حوضه زاینده‌رود در استان اصفهان بوده است.

این پروژه که در دهه ۱۳۶۰ طراحی و در سال‌های بعد اجرایی شد، شامل احداث خط لوله‌ای به طول حدود ۳۳۰ کیلومتر است که آب را از سرشاخه‌های زاینده‌رود در منطقه کوهرنگ چهارمحال و بختیاری به یزد منتقل می‌کند.

مسئولان استان یزد می‌گویند وابستگی آب آشامیدنی یزد به خط لوله انتقال آب از اصفهان حدود ۵۰ درصد است.

زاینده‌رود خود با خشکسالی شدید، برداشت‌های غیرمجاز و کاهش منابع آب روبه‌رو است. انتقال آب به یزد بار اضافی بر این حوضه وارد کرده و باعث تشدید بحران آب در اصفهان و چهارمحال و بختیاری شده و بحران زیست‌محیطی ایجاد کرده است.

این پروژه بار‌ها مورد اعتراض کشاورزان شرق اصفهان قرار گرفته است. آن‌ها معتقدند حق‌آبه‌شان نادیده گرفته شده است. از این رو، از سال ۱۳۹۱ خط لوله مزبور بیش از ۲۰ بار تخریب شده است.

در روزهای اخیر نیز کشاورزان شرق اصفهان بار دیگر دست به اعتراض زدند و خواهان حق‌آبه خود بودند. این اعتراضات سال‌هاست که ادامه دارد.

خط لوله انتقال آب از اصفهان به یزد به‌دلیل طول زیاد و قرارگیری در مسیر‌های صعب‌العبور، هزینه‌های تعمیر و نگهداری بالایی دارد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.