جنگ غزه: فرانسه و مصر خواستار بازگشت به آتشبس شدند
رهبران فرانسه، مصر و اردن نشست مشترکی در قاهره برگزار کردند. امانوئل مکرون نسبت به جابهجایی اجباری ساکنان غزه و الحاق این منطقه توسط اسرائیل هشدار داد.

کنفرانس مشترک عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر (راست) و امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه پس از دیدار در کاخ ریاست جمهوری در قاهره ـ ۷ آوریل ۲۰۲۵ ـ عکس از خبرگزاری فرانسه
در پی ازسرگیری حملات اسرائیل به نوار غزه، امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه، عبدالفتاح السیسی همتای مصری او و ملک عبدالله دوم پادشاه اردن روز دوشنبه ۱۸ فروردین / ۷ آوریل در قاهره برای یک نشست اضطراری گرد هم آمدند.
دو کشور اردن و مصر، متحدان غرب هستند و بارها خواستار آتشبس در غزه شدهاند. مکرون نیز به این درخواست پیوست و علاوه بر آن، خواستار رفع محاصره اسرائیل بر کمکهای انساندوستانه به مردم غزه شد.
مکرون و السیسی روز دوشنبه پس از دیدار با هم خواستار «بازگشت فوری به آتشبس» شدند.
مکرون گفت که هم فرانسه و هم مصر حملات اسرائیل پس از دو ماه آتشبس را محکوم میکنند و این اقدام را موجب «تشدید چشمگیر» وضعیت پرتنش میدانند. او همچنین از «تلاشهای خستگیناپذیر مصر» بهعنوان میانجی در جنگ غزه تقدیر کرد.
با حمله حماس به اسرائیل، مناقشه خاورمیانه وارد دور جدیدی از جنگ شد. در ابتدای سال جاری، آتشبسی میان طرفین برقرار شد، اما اکنون اسرائیل بار دیگر حملات خود به نوار غزه را از سر گرفته است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در فوریه گذشته پیشنهاد داده بود که حدود دو میلیون فلسطینی ساکن غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن منتقل شوند و سپس این منطقه ویرانشده به یک ساحل تفریحی در خاورمیانه تبدیل شود.
هشدار مکرون درباره جابهجایی اجباری ساکنان غزه
در واکنش به این طرح، مصر و اتحادیه عرب برنامه جایگزینی ارائه کردند که شامل بازسازی غزه بدون جابهجایی اجباری و انتقال تدریجی کنترل به حکومت خودگردان فلسطینی میشود.
امانوئل مکرون پس از دیدار با عبدالفتاح السیسی در قاهره نسبت به جابهجایی اجباری ساکنان نوار غزه و الحاق این منطقه توسط اسرائیل هشدار داد و گفت:
این اقدام نقض حقوق بینالملل است و امنیت کل منطقه، از جمله امنیت اسرائیل را تهدید میکند.
مکرون همچنین از طرح مصر که توسط اتحادیه عرب تصویب شده است، حمایت کرد و تأکید نمود که «حماس نباید در آینده نقشی داشته باشد» و این گروه «نباید تهدیدی علیه اسرائیل باشد».
هلالاحمر فلسطین: اسرائیل عمداً نیروهای امدادگر را هدف قرار داد
هلالاحمر فلسطین به سربازان اسرائیلی که در حمله به نیروهای امدادگر در غزه مشارکت داشتند، اتهام «قتل عمد» زد. یونس الخطیب، رئیس این سازمان روز دوشنبه در رامالله گفت:
کالبدشکافی ۱۵ قربانی نشان داد که همه آنها با شلیک به قسمت بالای بدن و با قصد کشتن هدف قرار گرفتهاند.»
الخطیب خواستار تحقیقات بینالمللی در این مورد شد و گفت:
ما از جامعه بینالمللی میخواهیم که یک کمیسیون مستقل و بیطرف تشکیل دهد.
او همچنین پرسید چرا سربازان اسرائیلی پس از حمله، جسدهای امدادگران را مخفی کردهاند.
دفتر امور انساندوستانه سازمان ملل (Ocha) پیشتر اعلام کرده بود که جسدهای نیروهای امدادگر در یک «گور جمعی» در رفح در جنوب غزه پیدا شده است.
بهگزارش هلال احمر فلسطین، در ۳ فروردین / ۲۳ مارس یک آمبولانس و یک خودروی آتشنشانی این سازمان مورد حمله نظامیان اسرائیلی قرار گرفتند. جسدهای ۱۴ مرد هفت روز بعد از یک گور جمعی بیرون کشیده شدند. بر اساس گزارش «والاستریت ژورنال»، هشت نفر از کشتهشدگان امدادگران هلال احمر و شش نفر از اعضای دفاع مدنی فلسطین بودند. در نقطهای دیگر نیز جسد یک کارمند سازمان ملل پیدا شد و یک نفر هم مفقود شده است.
در ابتدا ارتش اسرائیل ادعا کرده بود که چندین وسیله نقلیه «به شکلی مشکوک»، بدون هماهنگی و با چراغهای خاموش، به نیروهایشان نزدیک شدهاند. اما هلال احمر در تلفن همراه یکی از امدادگران کشتهشده، ویدئو و صدایی از دقایق آخر این گروه امدادی یافت که نشان میدهد آمبولانسها و خودروی آتشنشانی بهوضوح علامتگذاری شده بودند و با چراغهای روشن در حال حرکت بودهاند.
پس از انتشار این ویدئو، اسرائیل روایت خود را از این ماجرا اصلاح کرد.
حمله به چادر خبرنگاران در غزه
براساس گزارشهای فلسطینیها، در حمله هوایی اسرائیل به یک چادر در جنوب غزه، چند خبرنگار کشته و زخمی شدند. این چادر در نزدیکی بیمارستان ناصر در خانیونس قرار داشت و دستکم دو نفر کشته و چندین نفر زخمی شدند.
ارتش اسرائیل ادعا کرد که حسن عبدالفتاح محمد اصلح، یکی از افراد حماس را هدف قرار داده است که در حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل مشارکت داشته و فیلمهایی از کشتار، آتشزدن و غارت منتشر کرده است.
ارتش اسرائیل گفت پیش از حمله، اقدامات زیادی برای کاهش تلفات غیرنظامیان انجام داده است.
کرانه باختری: فلسطینیها با اعتصاب خواستار پایان جنگ شدند
روز دوشنبه در شرق اورشلیم (بیتالمقدس) و کرانه باختری، فلسطینیها با برگزاری یک اعتصاب عمومی علیه جنگ در غزه اعتراض کردند.
مغازهها، مدرسهها و ادارههای دولتی در مناطق فلسطینینشین تحت اشغال اسرائیل تعطیل شدند. در مرکز شهر رامالله، مقر حکومت خودگردان فلسطین، تظاهراتی برنامهریزی شده بود.
روز گذشته، یکشنبه ۱۷ فروردین / ۶ آوریل نیز صدها نفر در اردوگاه آوارگان جبالیا واقع در غزه علیه حماس و اسرائیل تظاهرات اعتراضی برگزار کردند و خواهان پایان جنگ شدند.
اسرائیل: یک فرمانده حزبالله کشته شد
از سوی دیگر، روز دوشنبه در پی حمله اسرائیل به جنوب لبنان، وزارت بهداشت این کشور گزارش داد که یک نفر در این حملات کشته شده است.
ارتش اسرائیل مدعی شد که این فرد یکی از فرماندهان گروه حزبالله و مسئول چندین حمله به شمال اسرائیل بوده است.
براساس گزارشها، این حمله در منطقه طیبه نزدیک به مرز اسرائیل رخ داد.
نظرها
نظری وجود ندارد.