ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فعالان حقوق بشر: در ایران دست‌کم ۲۸ زندانی در شش روز گذشته اعدام شدند

اعدام‌ها در زندان‌های ایران همچنان به‌شکل صعودی ادامه دارد. از ابتدای هفته جاری دست‌کم ۲۸ زندانی با اتهاماتی عمدتاً مرتبط با قتل و جرائم مواد مخدر در زندان‌های مختلف کشور اعدام شده‌اند. اتهام پنج زندانی اعدام‌شده سیاسی-امنیتی بود.

هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد که طی چند روز اخیر اجرای احکام اعدام در زندان‌های ایران، به‌شکل چشمگیری افزایش یافته است.

بنا به این گزارش، در پنج روز اول هفته دست‌کم ۲۶ زندانی در زندان‌های قزلحصار کرج، شیراز، کرمانشاه، گناباد، شاهرود، وکیل‌آباد مشهد، الیگودرز، بوکان، دزفول، قم، زنجان و سپیدار اهواز، اعدام  شدند. بدین ترتیب در هر روز به‌طور متوسط بیش از ۵ زندانی اعدام شده‌اند.

در این میان، زندان وکیل‌آباد مشهد، با دست‌کم ۱۰ اعدام در یک روز، بیشترین میزان اعدام‌ها را داشت.

حال‌وش، شبکه‌ای که خبرهای مربوط به بلوچ‌ها را منتشر می‌کند نیز خبر داد که امروز پنج‌شنبه ۲۱ فروردین دو زندانی به نام‌های احسان بامری و یاسین بامری به اتهام قتل در زندان ایرانشهر اعدام شدند. 

یاسین بامری در سال ۱۳۹۵ و احسان بامری حدود چهار سال پیش بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند. 

هرانا نوشته است که شنبه ۱۶ فروردین یک زندانی به نام حسین ملازاده، به اتهام مربوط به جرائم مواد مخدر در زندان زنجان و ظهیر شمسی به اتهام قتل در زندان سپیدار اهواز اعدام شدند.

یکشنبه ۱۷ فروردین زندان قم شاهد اجرای حکم اعدام سمیر قاسمی به اتهام قتل بود.

دوشنبه ۱۸ فروردین شهرام گودرزی و طاهر شعبانی زندانیان متهم به قتل در زندان الیگودرز؛ سید طه حسنی به همین اتهام در زندان بوکان؛ و حمید عبدولی با اتهام مشابه در زندان دزفول اعدام شدند.

روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین دست‌کم ۱۰ زندانی از جمله سه زن در زندان وکیل‌آباد مشهد اعدام شدند. فرهاد شاکری، عبدالحکیم عظیم گرگیج، عبدالرحمن گرگیج، تاج محمد خرمالی و مالک علی فدایی‌نسب، پنج زندانی سیاسی-امنیتی بودند که حکم آن‌ها در این زندان به‌اجرا درآمد. همزمان، چهار زندانی دیگر از جمله دو زن با اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر در این زندان اعدام شدند. هویت دو تن از آن‌ها با نام‌های احمد ثنای و محمدرضا دامیده بعد احراز شد. همچنین یک زندانی زن دیگر به اتهام قتل در این زندان اعدام شد.

روز چهارشنبه ۲۰ فروردین بهرام هداوندخانی، سالار امیر جلالی، ابوالفضل کریمی و یک زندانی دیگر با هویت نامشخص، در زندان قزلحصار کرج اعدام شدند. اتهام آن‌ها قتل بود.

همچنین حکم اعدام اسماعیل دهمرده، زندانی‌ای که اتهامش مرتبط با جرائم مواد مخدر بود در زندان گناباد اجرا شد. همزمان، غلامرضا پرداخته با اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر در زندان شاهرود؛ کامبیز فتحی در زندان کرمانشاه و دو زندانی به نام‌های وحید آشوری و سعود میرزایی، تبعه کشور افغانستان به اتهام قتل در زندان شیراز اعدام شدند.

در همین حال، این نهاد حقوق بشری روز پنج‌شنبه ۲۱ فروردین گزارش داده است که چهار زندانی به نام‌های عبدالرحیم قنبرزهی گرگیج، عیدو شه‌بخش، عبدالغنی شه‌بخش و سلیمان شه‌بخش که در پرونده‌ای مشترک به اعدام محکوم شده‌اند، در زندان قزلحصار کرج در انتظار حکم اعدامشان هستند.

در این میان سلیمان شه‌بخش در زمان وقوع اتهامات زیر ۱۸ سال داشته، اما دادگاه به سن او توجه نکرده است.

هرانا افزوده است که روند افزایشی اجرای احکام اعدام طی چند روز اخیر، نگرانی‌های جدی نسبت به نقض گسترده حق حیات در ایران را برانگیخته است.   

بیشتر این اعدام‌ها از سوی مقامات قضائی جمهوری اسلامی و مسئولان زندان‌ها اعلام عمومی نشده است.

سازمان عفو بین‌الملل در گزارش سالانه خود درباره مجازات اعدام در جهان که روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین / ۸ آوریل منتشر شد، اعلام کرد که ایران به‌تنهایی مسئول ۶۴ درصد از کل اعدام‌های گزارش‌شده در سال ۲۰۲۴ است که نشان می‌دهد از سال ۲۰۱۵ تاکنون رشد ۱۴ درصدی بالاترین شمار ثبت‌شده اعدام‌ها را داشته است.

براساس گزارش عفو بین‌الملل، بلوچ‌ها دست‌کم ۱۰ درصد اعدام‌شدگان در ایران را تشکیل می‌دهند در حالی که پنج درصد جمعیت ایران هستند.

روز سه‌شنبه در شصت‌وسومین هفته کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در ایران، گروهی از خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام مقابل زندان اوین تجمع کردند و خواستار توقف اعدام و سرکوب شدند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.