ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

باز هم خبر ابطال مجوز پتروشیمی میانکاله، باز هم ادامه ساخت‌وساز

مسئولان حکومتی جمهوی اسلامی بارها گفته‌اند که ساخت پتروشیمی میانکاله متوقف شده اما احداث آن ادامه داشته است. این بار دولت پزشکیان مجوز آن را باطل کرد اما خبر رسید که ساخت‌وساز ادامه دارد.

مهدی یونسی رستمی، استاندار مازندران چهارشنبه ۳ اردیبهشت از ابطال مجوز ساخت پتروشیمی میانکاله از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و عدم دریافت مجوز محیط زیست خبر داد.

یونسی رستمی، گفت:

در پی تصمیمات اتخاذشده در جلسه مورخ ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ هیئت دولت، به استحضار عموم مردم شریف استان مازندران می‌رساند: با توجه به ابطال جواز تأسیس واحد موسوم به پتروشیمی میانکاله از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز عدم اخذ مجوزهای زیست‌محیطی لازم از سازمان حفاظت محیط زیست کشور، کلیه فعالیت‌های این پروژه از تاریخ مذکور غیرقانونی تلقی شده و متوقف شده است.‎

در جلسه هیئت دولت، شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط ‌زیست در مورد آخرین وضعیت پتروشیمی میانکاله گزارشی ارائه کرد و گفت در این زمین که در سازمان جهانی ثبت شده، ساخت‌وساز دوباره فعال شده است. مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران نیز به استاندار مازنداران دستور داد که بلافاصله حکم توقف عملیات ساخت را صادر کند.

استاندار مازندران، گفت:

از این پس هرگونه اقدام، فعالیت یا عملیات اجرایی در قالب پروژه پتروشیمی میانکاله فاقد وجاهت قانونی بوده و در صورت مشاهده، برابر ضوابط و قوانین جاری کشور با آن برخورد قاطع و قانونی به‌عمل خواهد آمد.

در پی اعلام این تصمیم بلافاصله سیدمحمدمهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور در پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) نوشت:

رئیس‌جمهور در جهت توسعه پایدار و همه‌جانبه به محیط زیست همان اندازه بها می‌دهد که اقتصاد و صنعت را مهم می‌داند؛ دولت باید از دام توسعه نام متوازن رهایی یابد.

سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به مسعود ‌پزشکیان از او برای توقف مجوز پروژه پتروشیمی میانکاله تشکر کرد و خواستار بازپس‌گیری اراضی اختصاص داده شده به این پروژه و بازگرداندن آن به منابع طبیعی شد.

الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت:

اقدام امروز رئیس‌جمهور پزشکیان مبنی بر توقف عملیات ساخت‌وساز در میانکاله فوق‌العاده بود. امروز یک تصویر دیگری از چهره زیبای آقای دکتر پزشکیان نمایان شد که به‌نظر من تمامی اهالی محیط‌ زیست‌ باید این تصویر ارائه‌شده را قدر بدانند.

این نخستین بار نیست که مقامات ارشد جمهوری اسلامی دستور توقف ساخت‌وساز پتروشیمی میانکاله را صادر می‌کنند.

در فروردین ۱۴۰۱ سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور پیشین نیز به رئیس وقت سازمان محیط زیست دستور داد که از احداث پتروشیمی میانکاله به‌دلیل بروز مشکلات زیست‌محیطی جلوگیری کند. محمدجعفر منتظری، دادستان کل در آن زمان نیز دستور داد تا مشخص شدن نتیجه نهایی بررسی‌ها از ادامه فعالیت این طرح جلوگیری شود. احمد وحیدی، وزیر وقت کشور نیز ساخت این پتروشیمی را تا بررسی مجدد ابهامات زیست‌محیطی متوقف دانست. علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت پیشین هم اعلام کرد که کلنگ‌زنی پروژه متوقف شده‌ است و اقدامی در این زمینه صورت نمی‌گیرد.

در پی دستور دولت پزشکیان مبنی بر توقف فوری ساخت‌وساز پتروشیمی میانکاله، برخی رسانه‌ها روز چهارشنبه ویدئوهایی منتشر کردند که نشان می‌دانند به‌رغم این دستور، ساخت پتروشیمی میانکاله متوقف نشده است و خاک و تپه‌های باستانی این منطقه همچنان در حال تخریب است.

پروژه پتروشیمی میانکاله در منطقه حسین‌آباد شهرستان بهشهر و فاصله حدود پنج کیلومتری تالاب میانکاله قرار دارد.

طرح این پروژه به پیش از انقلاب سال ۱۳۵۷ برمی‌گردد. در آن زمان این طرح به دلیل مشکلات زیست‌محیطی متوقف شد. پس از انقلاب طرح این پروژه بار دیگر مطرح و در دولت حسن روحانی تصویب شد. ساخت این مجتمع پتروشیمی اواخر اسفند ۱۴۰۰ در دولت ابراهیم رئیسی آغاز و با اعتراضات گسترده فعالان محیط زیست روبه‌رو شد. آن‌ها احداث این پتروشیمی را به‌دلیل تولید پساب‌های صنعتی، آسیب جدی برای محیط زیست و پناهگاه حیات وحش میانکاله می‌دانند. بر اثر این فشارها بود که رئیسی وعده توقف ساخت پتروشیمی میانکاله را داد اما عملاً ساخت آن ادامه یافت و در ۳ تیر ۱۴۰۲ خبرهایی مبنی بر فنس‌کشی محدوده و ازسرگیری فعالیت ساختمانی در مراتع حسین‌آباد بهشهر منتشر شد.

پروسه ساخت پتروشیمی میانکاله از آغاز سرشار از روایت‌ها و اقدامات متناقض‌ و جنگ‌های زرگری در رسانه‌ها میان برخی از مقامات اصلاح‌طلب و اصولگرا و حتی برخی اصولگرایان با یکدیگر بوده است.

با وجود تمام مخالفت‌ها و استدلال‌های تخصصی، پشت سرمایه‌گذار میانکاله به شبکه‌ روابطش در میان مقامات سیاسی و امنیتی چنان گرم بود که از پافشاری بر ساختن این پروژه دست‌ برنداشت.

عبدالله عبدی، ابر بدهکار بانکی که همزمان مدیر عامل چند شرکت است، مردی که با نزدیکی به مقامات برای خود امپراتوری مالی ساخته، سرمایه‌گذار مرموز پتروشیمی میانکاله است. برخی او را وابسته به دستگاه‌های امنیتی می‌دانند. گروهی او را به وزارت اطلاعات و گروهی به سپاه پاسداران مرتبط می‌دانند. او از حمایت پرشور محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی برخوردار است و شماری از مقام‌های جمهوری اسلامی، از جمله سیدمحمود حسینی‌پور استاندار مازندران، غلامرضا شریعتی، نماینده بهشهر در مجلس و آیت‌الله سیدعربعلی جباری امام جمعه بهشهر، از او حمایت کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.