انفجار بندر رجایی؛ افزایش شمار کشتهشدگان، تأکید مسئولان بر «قصور داخلی و بیدقتی»
سخنگوی سازمان مدیریت بحران از افزایش آمار کشتهشدگان به ۷۰ نفر خبر داد. مقامات حکومتی از «قصور محرز» در انفجار بندر رجایی خبر دادهاند. وزیر کشور گفته است «برخی مقصران» احضار شدهاند اما هنوز کسی مسئولیت این «قصور» را برعهده نگرفته است. رسانههای داخلی شرایط بندر رجایی را عادی جلوه میدهند.

انفجار مهیب روز شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۶ آوریل ۲۰۲۵ در بندر رجایی بندرعباس ـ عکس از میثم میرزاده ـ خبرگزاری تسنیم
بهگزارش رسانههای داخل کشور، استاندار هرمزگان و کمیته ویژه بررسی این رویداد در روز سهشنبه سهشنبه ۹ اردیبهشت «خلافاظهاری، بیدقتی و نقص در پدافند غیرعامل» را علت اصلی انفجار در بندر رجایی عنوان کردند و هرگونه خرابکاری یا نقش عامل خارجی را رد کردند.
محمد آشوری، استاندار هرمزگان گفت:
ماهیت حادثه به ضرس قاطع، خرابکاری و عامل خارجی نبوده است.
او افزود بررسی فیلمها نشان میدهد «در هنگام حادثه یک جابهجایی کالا بوده که دودی از آن متصاعد شده و پس آن انفجار صورت گرفته است».
اسکندر مؤمنی، وزیر کشور با تأیید «قصور محرز» در رعایت ایمنی، از احضار «برخی مقصران» خبر داد.
کمیته بررسی هم از «شناسایی قطعی» قصور در ایمنی و پدافند غیرعامل خبر داد و گفت برخی شرکتها برای کاهش هزینههای گمرکی، سطح خطرناک بودن محموله را اعلام نکرده بودند.
رسانههای جهان پیش از این گزارش داده بودند که انفجار مهیب در بندر رجایی ناشی از انبار بیش از هزار تن سدیم پرکلرات ـ مادهای برای پیشرانه موشکی ـ که از چین به ایران منتقل شده بود، است. براساس این گزارشها، این محموله قرار بود به سپاه پاسداران تحویل داده شود و سپاه نیز انبار آنها را اعلام نکرده بود.
مقامات جمهوری اسلامی اما هرگونه ارتباط این مواد با انفجار را رد کردهاند.
روز سهشنبه ۹ اردیبهشت، حسین ظفری، سخنگوی سازمان مدیریت بحران اعلام کرد که شمار کشتهشدگان به ۷۰ نفر رسیده است. بهگفته او ۱۲۰ مصدوم در بیمارستانها تحت درمان هستند و یکهزار و ۷۲ نفر ترخیص شدهاند.
استاندار هرمزگان نیز گفته است که ۲۲ نفر مفقود هستند و ۲۲ پیکر نیز بهدلیل آسیب شدید قابل شناسایی نیستند.
روز گذشته، خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گزارش داد که ۹۹ درصد قربانیان انفجار بندر رجایی کارگر بودند.
از سوی دیگر، صبح سهشنبه مجتبی خالدی، سخنگوی هلال احمر از پایان یافتن عملیات جستوجو و نجات خبر داد و تأکید کرد با وجود اعلام آمادگی کشورهایی مانند ارمنستان و آذربایجان، نیازی به کمک خارجی نبوده است.
این در حالی است که روز دوشنبه رسانههای ایران از کمک روسیه با دو هواپیما برای کمک به اطفای آتش عظیم بندر رجایی نوشته بودند.
همچنین در حالیکه هنوز آتش در بندر رجایی خاموش نشده است و همچنان از این بندر دود به آسمان برمیخیزد، همشهری آنلاین روز سهشنبه با انتشار تصاویری گزارش داد فعالیتهای بندر رجایی از سر گرفته شده است.
انفجار بندر رجایی با تلفات سنگین، نتیجهای از تخلفات سازمانیافته، ضعف نظارتی و نقص در سیستمهای ایمنی عنوان شده است. اگرچه مقامات هرگونه نقش خارجی را رد میکنند، اما ابهامات درباره محمولههای خطرناک و پاسخگویی مسئولان همچنان باقی است.
نظرها
نظری وجود ندارد.