شصت و ششمین هفته کارزار «سهشنبههای نه به اعدام»: باشد که فریاد «نه به اعدام» در تجمعهای اول ماه مه طنینانداز گردد
با پیوستن زندان سنندج، کارزار اعتصاب «سهشنبههای نه به اعدام»، به ۴۱ زندان گسترش یافته است.

از یکی از جمعههای اعتراضی در زاهدان
درحالی که جان باختن دستکم ۷۰ نفر و مجروح و مصدوم شدن بیش از هزار نفر از مردم در انفجار هولناک در بندرعباس موجی از تاثر و همدردی را ایجاد کرده است، ۴۱ زندان سه شنبه ۹ اردیبهشت را در اعتصاب غذا به سر بردند.
کارزار سهشنبههای نه به اعدام با تسلیت این فاجعه به به خانوادههای همه جانباختگان، گفته است:
برای عموم مردم ایران روشن است که مسببان اصلی این فاجعه که هنوز هم ابعاد خسارات جانی و مالی آن برای ملت ایران روشن نشده، حاکمان ظالم و نیروی تروریستی سپاه پاسداران هستند که در راستای ساخت تسلیحات موشکی و اتمی و برای جنگافروزی همواره دستبهکارند.
این فاجعه حدود ساعت ۱۲ ظهر شنبه شش اردیبهشت رخ دارد، در شرایطی که دور سوم مذاکرات جمهوری اسلامی و آمریکا در مسقط در جریان بود.
۳۵ جان باخته اعدام در اردیبهشت ماه: ترس حکومت از قیام مردمی
ماشین اعدام جمهوری اسلامی همچنان از جان شهروندان و به ویژه زندانیان سیاسی تغذیه میکند - واقعیتی که نشانگر مشروعیت از دست رفته حکومت و تنهایی آن است.
به نقل از کارزار، «در اردیبهشت ماه تاکنون ۳۵ تن اعدام شدهاند که شامل یک زن و دو زندانی سیاسیعقیدتی بودند؛ رستم زینالدین اهل زاهدان و حمید حسین نژاد حیدرانلو به طور سبعانهای به دار آویخته شدند و حتی پیکر آقای حیدرانلو به خانوادهاش تحویل داده نشد. این رفتارها خلاف انسانیت و نقض آشکار حقوق بشر و نشانه ترس حکومت از قیام مردمی است.»
سازمان «حقوق بشر برای ایران» مستقر در نروژ اعلام کرده است که از آغاز سال ۲۰۲۵ تاکنون، ۲۹۹ مورد اجرای حکم اعدام در ایران ثبت شده است. پیش از این نیز، سازمان عفو بینالملل گزارش داده بود که در سال ۲۰۲۴، نزدیک به هزار نفر (۹۷۲ نفر) در ایران اعدام شدهاند.
مقامهای جمهوری اسلامی معمولاً اتهامهای مرتبط با مواد مخدر و قتل را دلیل اصلی صدور احکام اعدام معرفی میکنند. به گفته آنان، اجرای احکام قصاص در مورد محکومان به قتل عمد، مطابق با قوانین شرع اسلام و به درخواست خانواده مقتولان انجام میشود.
با این حال، فعالان بلوچ که منطقهشان از کانونهای اصلی اعدامهای مربوط به مواد مخدر است، بارها تأکید کردهاند که این اتهامها اغلب پوششی برای سرکوب و انتقامگیری سیاسی از جوامع بلوچ بهکار میرود.
کارزار همچین گزارش داده است که «روز چهارشنبه گذشته نیز برای دومین بار اعاده دادرسی دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام مهدی حسنی و بهروز احسانی توسط دیوان عالی رژیم رد شد که به این ترتیب هر آن خطر اجرای حکم آنان وجود دارد. همچنین طبق اخبار منتشر شده، یک زندانی به اسم محسن لنگرنشین که به اتهام جاسوسی محکوم به اعدام شده بود اکنون به انفرادی منتقل شده که نگرانی نسبت به اجرای حکم او نیز وجود دارد.»
روز کارگر و مطالبه «نه به اعدام»
در آستانه روز جهانی کارگر و روز معلم، کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» این دو مناسبت را به همه مردم، بهویژه کارگران، معلمان و زحمتکشان شریف – چه شاغل و چه بازنشسته – تبریک و شادباش گفته است. اگرچه سالهاست که ندای عدالتخواهی طبقه کارگر با سرکوب، تهدید، بازداشت و حتی صدور احکام اعدام پاسخ داده شده، این طبقه همچنان نماد ایستادگی، مقاومت و پیگیری مطالبات آزادیخواهانه و انسانی است.
کارزار ضمن قدردانی از کارگران، معلمان، بازنشستگان، هنرمندان، نویسندگان و شاعرانی که در این روزها به شیوههای گوناگون در برابر اعدام ایستادهاند، ابراز امیدواری کرده است که فریاد «نه به اعدام» در تجمعهای روز کارگر و معلم طنینانداز شود و این شعار به یک مطالبه عمومی و همگانی بدل گردد.
نظرها
نظری وجود ندارد.