ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حمله اسرائیل به نزدیکی کاخ ریاست ‌جمهوری سوریه

اسرائیل پس از آن‌که مقامات سوری را از پیشروی به سمت روستاهای محل سکونت اعضای اقلیت دروزی در جنوب سوریه برحذر داشت، به دمشق حمله کرد.

پس از روزها درگیری بین نیروهای مسلح طرفدار دولت سوریه و جنگجویان متعلق به فرقه دروزی‌ها که ده‌ها کشته و زخمی برجای گذاشت، اسرائیل در ساعات نخست جمعه ۱۲ اردیبهشت / ۲ ماه مه به دمشق، پایتخت سوریه حمله هوایی کرد. 

حمله روز جمعه، دومین حمله اسرائیل به سوریه در این هفته بود و به‌نظر می‌رسد حمله به منطقه‌ای نزدیک به کاخ ریاست ‌جمهوری، هشداری جدی به رهبری جدید سوریه است که عمدتاً از گروه‌های اسلامگرا تحت رهبری «هیئت تحریر الشام» تشکیل شده است. 

روز پنج‌شنبه، شیخ حکمت الهجری، رهبر مذهبی دروزی‌های سوریه، دولت این کشور را به‌دلیل آن‌چه «حمله نابودکننده و غیرموجه به جامعه اقلیت» خواند، به‌شدت مورد انتقاد قرار داد. 

در ساعات اولیه روز جمعه، رهبری مذهبی دروزی‌ها اعلام کرد که این جامعه بخشی از سوریه است و از جدا شدن از کشور امتناع می‌کند. او افزود که نقش دولت باید در استان جنوبی سویدا فعال شود و مقامات باید کنترل جاده سویدا-دمشق را در دست بگیرند. 

در این بیانیه آمده است:

ما تأکید می‌کنیم که به کشوری متعهد هستیم که همه سوری‌ها را در بر می‌گیرد، ملتی عاری از تنش. 

در همین حال گزارش شده است که نیروهای دولت سوریه و دروزی‌ها به توافقی دست یافته‌اند. براساس این توافق، در جرمانا واقع در حومه دمشق که اوایل این هفته درگیری‌هایی در آن رخ داد، نیروهای امنیتی به‌همراه گروه‌های مسلح محلی دروزی در منطقه مستقر شدند و در مرحله بعد، تسلیحات سنگین به مقامات تحویل داده خواهد شد. همچنین به‌عنوان بخشی از این توافق، نیروهای وزارت دفاع در اطراف جرمانا مستقر خواهند شد بدون آن‌که وارد آن شوند. 

حمله جنگنده‌های اسرائیلی

ارتش اسرائیل اعلام کرد که جنگنده‌هایش به مناطق مجاور کاخ ریاست‌جمهوری احمد الشرع در دمشق حمله کردند. این بیانیه جزئیات بیشتری ارائه نداد. 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، و یسرائیل کاتس، وزیر دفاع این کشور، گفتند که این حمله پیامی به رهبران سوری بوده است. در بیانیه مشترک آن‌ها آمده است:

این پیامی روشن به رژیم سوریه است. ما اجازه استقرار نیروها در جنوب دمشق یا هرگونه تهدیدی علیه جامعه دروزی را نخواهیم داد. 

رسانه‌های طرفدار دولت سوریه گزارش دادند که این حمله نزدیک به «کاخ مردم» در تپه‌ای مشرف به شهر صورت گرفته است. 

در دو روز گذشته، ارتش اسرائیل اعلام کرد که دروزی‌های سوری زخمی‌شده در درگیری‌ها را تخلیه کرده است. 

ارتش اسرائیل روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک سرباز در حادثه‌ای در بلندی‌های جولان کشته و سه نفر دیگر به‌صورت سطحی زخمی شدند. در این بیانیه افزوده شد که سربازان برای دریافت درمان به بیمارستان منتقل شده‌اند و شرایط این حادثه در حال بررسی است. 

درگیری‌های ناشی از یک فایل صوتی 

این درگیری‌ها دوشنبه شب پس از انتشار یک فایل صوتی در شبکه‌های اجتماعی آغاز شد که در آن مردی به پیامبر اسلام توهین کرده بود. این صدا به یک روحانی دروزی نسبت داده شد، اما ماروان کیوان، روحانی دروزی، در ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، گفت که مسئول این فایل صوتی نبوده است. این موضوع خشم بسیاری از مسلمانان سنی را برانگیخت. 

وزارت اطلاعات سوریه اعلام کرد که ۱۱ عضو نیروهای امنیتی این کشور در دو حمله جداگانه کشته شده‌اند، در حالی که «دیده‌بان حقوق بشر سوریه» مستقر در بریتانیا گزارش داد که ۵۶ نفر در صحنایا و جرمانا، منطقه دروزی‌نشین حومه دمشق، در درگیری‌ها کشته شده‌اند که شامل گروه‌های مسلح محلی و نیروهای امنیتی می‌شود. 

دروزی‌ها اقلیتی مذهبی هستند که در قرن دهم میلادی به‌عنوان شاخه‌ای از اسماعیلیه، یکی از مذاهب شیعه، شکل گرفتند. بیش از نیمی از حدود یک میلیون دروزی جهان در سوریه زندگی می‌کنند که عمدتاً در استان سویدا و حومه دمشق ساکن هستند. 

بیشتر دروزی‌های دیگر در لبنان و اسرائیل، از جمله بلندی‌های جولان زندگی می‌کنند که اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ خاورمیانه از سوریه تصرف کرد. اسرائیل در سال ۱۹۸۱ بلندی‌های جولان را ضمیمه خاک خود کرد. 

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.