ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نقض آزادی مذهب در ایران؛ مغازه‌های چهار شهروند بهایی پلمب شد

شهروندان بهایی در ایران بر اساس مناسک دینی خود سالانه ۹ روز از سال محل کارشان را تعطیل می‌کنند. با این حال، در سال‌های گذشته تعطیلی واحدهای صنفی آنان در این ایام، بارها با واکنش نهادهای انتظامی و امنیتی مواجه شده و به پلمب مغازه‌هایشان انجامیده است.

محل کسب چهار شهروند بهایی در ارومیه در روز پنج‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، از سوی مأموران اداره اماکن عمومی این شهر پلمب شد. به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این اقدام در پی آن صورت گرفت که این شهروندان در یکی از اعیاد آیینی جامعه بهایی، مطابق باور دینی‌شان، از بازگشایی مغازه‌های خود خودداری کرده بودند.

بر اساس اطلاعات منتشرشده، فروشگاه پوشاک متعلق به فرائض رضایی، فروشگاه لوازم الکتریکی عنایت جواهردوست، فروشگاه پوشاک شیوا دهقان و فروشگاه قطعات یدکی تجهیزات سرمایشی شهاب نجف‌زاده، چهار واحد صنفی‌ای هستند که به‌دست مأموران پلمب شده‌اند.

یک منبع مطلع به هرانا گفت: 

روز پنج‌شنبه که مصادف با یکی از اعیاد مذهبی بهاییان بود، این چهار نفر طبق اصول دینی خود مغازه‌هایشان را تعطیل کردند. اما همان روز مأموران اداره اماکن با حضور در محل، مغازه‌ها را پلمب کردند. این شهروندان شنبه برای پیگیری به اداره اماکن مراجعه کردند، ولی به آن‌ها گفته شد که بازگشایی تنها با دستور قضایی ممکن است و زمان آن نیز مشخص نیست.

این نخستین بار نیست که محل کسب این افراد پلمب می‌شود. به گفته‌ی هرانا، در سال ۱۳۹۵ مغازه‌ جواهردوست، و در سال ۱۳۹۶ مغازه‌ی نجف‌زاده نیز با اقدام مشابهی مواجه شده بودند. واحد صنفی نجف‌زاده پس از ۱۷ ماه و با حکم شورای تأمین استان آذربایجان غربی رفع پلمب شد.

طبق بند «ب» ماده ۲۸ قانون نظام صنفی، صاحبان مشاغل می‌توانند تا سقف ۱۵ روز در سال، بدون اطلاع قبلی به اتحادیه، محل کسب خود را تعطیل کنند.

شهروندان بهایی در ایران بر اساس مناسک دینی خود سالانه ۹ روز از سال محل کارشان را تعطیل می‌کنند. با این حال، در سال‌های گذشته تعطیلی واحدهای صنفی آنان در این ایام، بارها با واکنش نهادهای انتظامی و امنیتی مواجه شده و به پلمب مغازه‌هایشان انجامیده است. اقدامی که از منظر حقوق بشری و حقوق شهروندی، به‌ویژه در حوزه آزادی مذهب، انتقادهای جدی به‌همراه داشته است.

بر اساس داده‌های منتشرشده از سوی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی بازه‌ زمانی ۱ ژانویه تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴، در حوزه حقوق اقلیت‌های مذهبی و دینی، ۱۵۷ گزارش به ثبت رسیده است که بهاییان با سهم ۶۷٬۵۴ درصدی، بیشترین میزان موارد نقض حقوق را به خود اختصاص داده‌اند.

در گزارشی که دیده‌بان حقوق بشر ایران دی ماه ۱۴۰۳ منتشر کرد ذکر شده بود که مقام‌های حکومت ایران به سرکوب اقلیت مذهبی بهایی در سال گذشته شدت بخشیدند. در سال ۲۰۲۴ ده‌ها بهایی دستگیر، محاکمه و به زندان محکوم شدند. 

جامعه بهایی ایران با وجود جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر طبق منابع غیررسمی، از سوی قانون اساسی جمهوری اسلامی به‌رسمیت شناخته نمی‌شود. این در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، هر فرد حق دارد دین یا باور خود را انتخاب و به شیوه‌ فردی یا جمعی، علنی یا پنهانی، آن را ابراز کند.

با این حال، نقض سیستماتیک حقوق بهاییان در ایران همچنان ادامه دارد؛ از ممنوعیت تحصیل در دانشگاه تا محدودیت‌های اقتصادی و پلمب کسب‌وکارها، مصادیق روشنی از فشارهایی هستند که این اقلیت مذهبی با آن مواجه است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.