کابینه اسرائیل به گسترش عملیات زمینی در غزه رای داد
برخلاف حملات قبلی که ارتش پس از عملیات، مناطق را ترک میکرد، در طرح جدید، نیروهای اسرائیلی مناطق تصرفشده را نگه خواهند داشت تا زمانی که حماس خلع سلاح یا از غزه خارج شود

کودکان فلسطینی در خارج از یک چادر در بیمارستان عبدالعزیز رنتیسی در منطقه نصر در شهر غزه، برای دریافت مرحله دوم واکسیناسیون فلج اطفال در ۲ نوامبر ۲۰۲۴ صف کشیدهاند. این واکسیناسیون در بحبوحه جنگ جاری بین اسرائیل و حماس در سرزمینهای فلسطینی در حال انجام است. - این دومین و آخرین مرحله واکسیناسیون فلج اطفال است که سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته اعلام کرد به دلیل "بمبارانهای شدید" در شمال غزه مجبور به تعویق آن شده است. (عکس از عمر القطه / AFP).
کابینه امنیتی اسرائیل، روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت/ ۵ مه با گسترش عملیات نظامی علیه گروه حماس در نوار غزه موافقت کرد؛ اقدامی که میتواند به اشغال کامل این منطقه و حفظ آن تا شکست یا عقبنشینی کامل حماس منجر شود. این خبر را یک مقام رسمی اسرائیلی به رسانهها اعلام کرد.
به گزارش شبکه کان، طرح جدید اسرائیل قرار است بهصورت تدریجی و طی چند ماه انجام شود و در ابتدا روی یک بخش مشخص از غزه متمرکز خواهد بود. به گفته زئیو الکین، وزیر کابینه امنیتی، این روند آهسته میتواند فرصت مذاکرات برای آتشبس و آزادی گروگانها را فراهم کند، بهویژه پیش از سفر هفته آینده دونالد ترامپ، به منطقه.
الکین گفت:
تا پایان سفر رئیسجمهور ترامپ به خاورمیانه، هنوز پنجرهای برای دستیابی به توافق وجود دارد، اگر حماس متوجه شود که ما جدی هستیم.
ادامه اشغال و محدود شدن کمکها
اسرائیل از مارس گذشته، پس از شکستن آتشبس، عملیات زمینی را از سر گرفت و هماکنون حدود یکسوم از خاک غزه را در کنترل دارد. این کشور در هفتههای اخیر محاصرهای کامل بر کمکهای بشردوستانه اعمال کرده است.
الکین تأکید کرد که برخلاف حملات قبلی که ارتش پس از عملیات، مناطق را ترک میکرد، در طرح جدید، نیروهای اسرائیلی مناطق تصرفشده را نگه خواهند داشت تا زمانی که حماس خلع سلاح یا از غزه خارج شود. در همین حال، اسرائیل هنوز طرح روشنی برای آینده غزه پس از جنگ ارائه نداده و با فشارهای بینالمللی برای پایان دادن به عملیات مواجه است؛ عملیاتی که بیش از ۲.۳ میلیون نفر از جمعیت غزه را آواره و وابسته به کمکهای در حال کاهش جهانی کرده است.
بر اساس طرح جدید اسرائیل، غیرنظامیان غزه باید به سمت جنوب منتقل شوند و کمکها تنها از طریق مراکز کنترلشده توسط ارتش اسرائیل توزیع شود؛ با این حال، محاصره همچنان باقی خواهد ماند.
سازمان ملل متحد روز یکشنبه با این برنامه مخالفت کرد و آن را «طرح جدید اسرائیل برای توزیع کمک از طریق پایگاههای نظامی» توصیف کرد.
یان اگلان، دبیرکل شورای پناهندگان نروژ، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
اسرائیل از ما میخواهد سیستم توزیع کمکها را متوقف کنیم و از طریق مراکزی که ارتش طراحی کرده، کمکها را تحویل دهیم. ما و دیگر سازمانها این برنامه را رد میکنیم.
بسیج نیروهای ذخیره و افزایش نگرانیها
ارتش اسرائیل اعلام کرده که دهها هزار نیروی ذخیره را فراخوانده تا عملیات غزه را گسترش دهد. با این حال، هشدارهایی در داخل نیز شنیده میشود. ژنرال ایال زمیر، رئیس ستاد ارتش، به وزرا هشدار داده که ورود فوری کمکهای بشردوستانه به غزه ضروری است.
جنگ جاری در پی حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل آغاز شد؛ حملهای که به گفته مقامهای اسرائیلی، جان ۱۲۰۰ نفر را گرفت.
در پاسخ، اسرائیل عملیات هوایی و زمینی گستردهای را آغاز کرد که تا کنون به کشته شدن بیش از ۵۲ هزار فلسطینی انجامیده است؛ بیشتر آنها غیرنظامی بودهاند، طبق گزارش منابع بهداشتی محلی.
از میان ۵۹ گروگان باقیمانده، تخمین زده میشود که تنها ۲۴ نفر هنوز زنده باشند. خانوادههای اسرائیلی نگراناند که تشدید حملات، جان گروگانها را به خطر اندازد؛ در حالی که منتقدان میگویند اسرائیل بدون استراتژی روشن، وارد یک جنگ فرسایشی چریکی شده است.
حماس اعلام کرده که تنها در چارچوب توافقی برای پایان جنگ و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه، حاضر به آزادی گروگانها خواهد شد.
نظرها
نظری وجود ندارد.