«هفت روز»، و چه هفت روزی!
نمایش عمومی فیلم «هفت روز» به کارگردانی علی صمدی (عکس) آغاز میشود. بازیگر اصلی فیلم ویشکا آسایش است که نقش «مریم» را ایفا میکند. «مریم» فشردهی نمادین عزم و آگاهی زنانی است که مبارزه برای آزادی و عدالت در ایران امروز با نام آنان گره خورده است.

صحنهای از فیلم «هفت روز» به کارگردانی علی صمدی احدی و بازیگری ویشکا آسایش
همه چیز در عرض هفت روز اتفاق میافتد: مرخصی استعلاجی یک هفتهای «مریم» از زندان، فشار خانواده که کشور را ترک کند و به شوهر و دو فرزندش در خارج بپیوندد. مریم سرانجام میپذیرد که از مرز بگذرد؛ و میگذرد آن هم با چه ماجراهایی. او شش سال در زندان بوده است و اکنون دیدار با شوهر و فرزندان پس از سالها ساده نیست. درامی آغاز میشود که در مکالمههایی جریان مییابد که در فضای پرشتاب فیلم بسی فشرده شدهاند. (یک بررسی این وجه از فیلم در این مقاله: نقد فیلم «هفت روز» از منظر کودکان دارای والد زندانی)
سعادت بازیافتن یکدیگر کوتاه است. مهلت هفت روز رو به پایان است...
پروژه
فیلمنامهی «هفت روز» را محمد رسولاف، کارگردانی که خود تجربهی زندان و خروج از کشور را دارد، نوشته است. او فیلمنامه را به علی صمدی سپرده و او کار را پیش برده، آن هم در دورهی اعتلای جنبش «زن، زندگی، آزادی».

علی صمدی احدی، فیلمساز ایرانی-آلمانی با فیلم «سلام علیکم» در آلمان به شهرت رسید. او پیش از آن فیلم «بچههای گمشده» را ساخته بود که در مورد کودک−سربازان در شمال اوگاندا است. در آثار او تعهد اجتماعی چشمگیر است. او هم فیلم داستانی میسازد هم مستند.
ویشکا آسایش نقش اصلی را ایفا میکند. او چند سالی بیش نیست که از ایران آغاز شده و این اولین فیلمی است که در آن آزاد و بیحجاب بازی میکند. او به صورتی قوی و مؤثر چهرهی یک زن مبارز را به نمایش میگذارد.
فیلم در شرایط سختی تهیه شده است. بخشی از آن با ترکیب فیلم از صحنههایی در تهران ساخته شده، بخش عمدهی آن در فضایی میگذرد که مرز و عبور از مرز را تصویر میکند. این بخش فیلم در گرجستان تهیه شده است.
«هفت روز» در سال ۲۰۲۴ جشنواره بینالمللی فیلم تورنتو رونمایی شده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.