پرستاران بیمارستانی در کرج به اتهام فراری دادن یک زندانی سه روز بازداشت شدند
دبیرکل خانه پرستار درباره بازداشت سه پرستار در کرج گفت: «فقط مانده بود از پرستارها بخواهند، زندانبان هم شوند». براساس آمار رسمی، بیمارستانهای ایران از کمبود دستکم ۱۰۰ هزار پرستار رنج میبرند.

بیمارستان مدنی شهر کرج
در حالیکه فشار بر پرستاران ایران روزبهروز بیشتر میشود و کشور با کمبود شدید پرستار مواجه است، دبیرکل خانه پرستار سهشنبه ۲۳ اردیبهشت از بازداشت دو پرستار و یک کمک پرستار توسط مأموران امنیتی جمهوری اسلامی در کرج خبر داد.
محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار توضیح داد که بهدلیل وجود دو زندان در کرج، بیمارستان مدنی این شهر میزبان بیمارانی از میان زندانیان است. پیش از این، بیمارانِ زندانی در بخشهای مختلف نگهداری میشدند اما با اعتراض بیماران، یک بخش خاص برای نگهداری زندانیان اختصاص یافت. او گفت:
اواخر هفته گذشته [در همین بخش]، حین تغییر شیفت شب، یکی از بیمارانِ زندانی، از بخش فرار کرد. روز بعد از آن، دو پرستار و یک کمک پرستارِ این بخش - یعنی کادر پرستاری این بخش- را بههمراه یک بیمار عادی به کلانتری منتقل و در آنجا بازداشت کردند.
بهگفته دبیرکل خانه پرستار، مأموران امنیتی این پرستاران را به اتهام تبانی در فراری دادن زندانی به مدت سه روز در بازداشت نگه داشتند.
محمد شریفی مقدم افزود:
همهجور رفتار دیده بودم اما این یکی واقعاً عجیب بود! فقط مانده بود که از یک پرستار بخواهند زندانبان هم شود!
این در حالی است که مسئولیت اصلی نگهداری و امنیت بیماران برعهده نیروی انتظامی و زندانبانهاست و پرستاران وظیفهای در این زمینه ندارند.
دبیرکل خانه پرستار میگوید حتی مدیران بیمارستان و دانشگاه و حراست بیمارستان و دانشگاه به جای حمایت از پرستاران بازداشتشده، «خود را کنار کشیدند و اصلاً کاری به موضوع نداشتند». او گفت:
در گذشته، موارد متعددی از این دست در شهرهای مختلف، از جمله اصفهان و مشهد، گزارش شده است. بهعنوان مثال، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از یک فعال صنفی پرستاری شکایت کرده و پرونده قضائی برای او تشکیل داده است. این برخورد با پرستاران در موارد متعدد و در شهرهای مختلف تکرار شده است. در کل، دانشگاه یا علیه یک فعال صنفی شکایت میکند و یا از افرادی که با پرستاران این رفتارها را میکنند، حمایت میکند!
این رویداد در حالی رخ داده است که روز گذشته ۲۲ اردیبهشت ( روز پرستار)، احمد نجاتیان، رئیس سازمان نظام پرستاری از کمبود دستکم ۱۰۰ هزار پرستار در کشور خبر داد و گفت:
خروج نیروها، نبود مجوز استخدام و توسعه بخشهای درمانی نظام سلامت بدون تأمین منابع انسانی مناسب، این کمبود را تشدید کرده است. در چند سال اخیر نیز نسبت تعداد پرستاران به تختهای بیمارستانی روند کاهشی داشته است.
بهگفته نجاتیان معوقات بحث ترمیم حقوق پرستاران از سال گذشته همچنان باقی مانده و تنها دو ماه از آن پرداخت شده است و مطالبات هشت تا ۹ ماه پرسنل همچنان باقی مانده و پرداخت نشده است. همچنین پرداخت اضافهکار پرستاران نیز حدود دو تا سه ماه عقبماندگی دارد.
کادر درمان و پرستاران در ایران ماههاست که به وضعیت حقوقی خود و همچنین میزان تعرفههای پرستاری اعتراض دارند و هر سال هزاران نفر از پرستاران ایران را ترک میکنند. تا حدی که مقامهای مسئول درباره خطر مرگ بیماران بهدلیل کمبود پرستار هشدار دادهاند.
پرستاران سالهاست که تحت قراردادهای ظالمانهی کاری استثمار شدهاند و پاسخ اعتراضشان با پروندهسازیها و اخراج و تبعید داده شده است. آنها نهتنها باید از شأن و منزلت و معیشت و رفاه برخوردار باشند بلکه با داشتن حق تشکل و تجمع و اعتراض باید بتوانند از حقوق مسلم شغلی خود پاسداری کنند.
نظرها
نظری وجود ندارد.