ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جشنواره کن ـ سپیده فارسی، کارگردان مستندی درباره یک زن عکاس فلسطینی: «قتل او هدفمند بود»

فیلمساز ایرانی که فیلم مستندش در جشنواره کن به‌نمایش در آمد، به‌نقل از یک نهاد مدافع روزنامه‌نگاران اعلام کرد که پهپادهای اسرائیلی خانه فاطمه حسونه، عکاس فلسطینی را هدفمند مورد حمله قرار دادند.

سپیده فارسی، فیلمساز ایرانی و کارگردان مستندی درباره فاطمه حسونه، عکاس فلسطینی روز پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت / ۱۵ مه در هفتادوهشتمین جشنواره فیلم کن گفت این عکاس که در ماه آوریل در حمله هوایی اسرائیل کشته شد، در یک «حمله هدفمند» در غزه به قتل رسید.

سپیده فارسی در نخستین نمایش مستند «روحت را به‌دست بگیر و برو» ادای احترام پرشوری به فاطمه حسونه کرد.

این عکاس فلسطینی ۲۷ فروردین / ۱۶ آوریل سال جاری همراه با هفت عضو خانواده‌اش در حمله هوایی اسرائیل به غزه کشته شد.

کارگردان فیلم که در نمایش مستندش با تشویق طولانی حضار روبه‌رو شد، گفت:

هم خوشحالم و هم عمیقاً اندوهگین که این تصاویر را با شما به اشتراک می‌گذارم.

سپیده فارسی افزود:

او باید این‌جا کنار ما می‌بود. دیشب (چهارشنبه) فهمیدیم که قتل او (...) هدفمند بوده. این یک حمله هدفمند بود.

فارسی توضیح داد که شب پیش از اولین نمایش فیلم‌اش، گزارشی از Forensic Architecture، سازمان غیردولتی مستقر در لندن که درباره جنایت‌ علیه روزنامه‌نگاران تحقیق می‌کند، دریافت کرده که به «نتیجه‌گیری‌های تکان‌دهندهای» رسیده است.

او درباره چگونگی این حمله گفت:

دو موشک پرتاب‌شده از یک پهپاد، از طبقات ساختمان عبور کردند و در طبقه‌ای منفجر شدند که فاطمه در آن زندگی می‌کرد. این موشک‌ها برای چنین کاری برنامه‌ریزی شده بودند.

در گزارش Forensic Architecture که شبکه «فرانس ۲۴» موفق به مشاهده آن شده، آمده است:

خانه فاطمه حسونه با مهمات هدایت‌شونده دقیق (...) مورد هدف قرار گرفت که برای انفجار در مختصات و طبقه خاصی طراحی شده بودند.

این گزارش تأکید می‌کند که «موشک‌های پرتاب‌شده توسط ارتش اسرائیل به‌طور خاص آپارتمان خانواده حسونه در طبقه دوم را هدف گرفته بودند».

پیشتر در پیوند با این حمله، ارتش اسرائیل در تماس با روزنامه لوموند فرانسه ادعا کرده بود که «یکی از اعضای حماس» را که «در حملات علیه سربازان و غیرنظامیان اسرائیلی نقش داشت» هدف قرار داده و «برای جلوگیری از تلفات غیرنظامی اقدامات احتیاطی انجام داده است».

مرگ این عکاس که جنگ در غزه را مستند می‌کرد ـ به‌ویژه پس از اعلام انتخاب مستند «روحت را به‌دست بگیر و برو» در بخش «اسید» (ACID) جشنواره کن ـ واکنش‌های شدیدی در سطح جهانی برانگیخت. این بخش از جشنواره کن، بخش غیررقابتی است که به فیلمسازان مستقل اختصاص دارد.

مستند ساخته سپیده فارسی به‌صورت از راه دور و از طریق تماس‌های تلفنی بین کارگردان و شخصیت اصلی فیلم که با او بسیار صمیمی شده بود، ساخته شده است.

در این فیلم، فاطمه حسونه از زندگی‌اش در گیرودار جنگ، از دست دادن عزیزانش که در حملات اسرائیل کشته شدند، و همچنین رؤیاهایش برای رهایی غزه از محاصره و سفر کردن، می‌گوید. او اما هیچ‌گاه از غزه خارج نشده بود. مرگ تراژیک فاطمه حسونه فیلم سپیده فارسی را به کانون توجه رسانه‌ها تبدیل کرد.

ژولیت بینوش، رئیس هیئت داوران جشنواره کن نیز در مراسم افتتاحیه این جشنواره به او ادای احترام کرده بود.

سپیده فارسی مستندها و فیلم‌های بلندی، هم در ایران و هم در خارج از کشور ساخته است. «خواب خاک»، «نگاه»، «زیر آب» از جمله فیلم‌های بلند اوست که در ایران تا پیش از دهه ۱۳۹۰ ساخت.

فارسی در سال ۱۳۹۳ فیلمی به نام «گل سرخ» را در خارج از کشور ساخت که مضمونی مرتبط با اعتراض‌های سال ۸۸ داشت. او همچنین در خارج از کشور انیمیشنی به نام «پری آبادان» (نام بین‌المللی: «آژیر») ساخته است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.