ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فساد در ورزش ایران؛ رسانه‌های داخلی: «مافیای اتومبیلرانی» جان عکاس ورزشی را گرفت

پیست آزادی با وجود وعده‌های متعدد بازسازی، همچنان فاقد گاردریل‌های چندلایه، مناطق امن برای اصحاب رسانه و تجهیزات امدادی مناسب است.

حادثه مرگبار پیست اتومبیلرانی آزادی که منجر به جان‌باختن حمیدرضا درجاتی، عکاس باسابقه ورزشی شد، موضوع فساد ساختاری، ناکارآمدی مدیریتی و بی‌توجهی به ایمنی در ورزش ایران را در رسانه‌های داخلی برجسته کرده است. در این سانحه که روز جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ رخ داد، یک خودروی مسابقه‌ای از مسیر خارج شد و به جایگاه تصویربرداران برخورد کرد. شدت حادثه به‌حدی بود که درجاتی ساعاتی بعد در بیمارستان جان سپرد و فیلم‌بردار همراه او به‌شدت مجروح شد.

این رویداد، که در جریان مسابقات سرعت در پیست آزادی تهران رخ داد، بی‌توجهی و فساد در زمینه استاندارد‌سازی اماکن ورزشی ایران را برجسته کرده است. پیست آزادی با وجود وعده‌های متعدد بازسازی، همچنان فاقد گاردریل‌های چندلایه، مناطق امن برای اصحاب رسانه و تجهیزات امدادی مناسب است.

پایگاه خبری اسب بخار که اخبار مرتبط با اتوموبیل را در ایران پوشش می‌دهد در گزارشی نوشته است که مدیریت فدراسیون اتومبیلرانی و موتورسواری، به ریاست مازیار ناظمی، در سال‌های گذشته بارها به دلیل ناکارآمدی، تخصیص غیرشفاف بودجه و تمرکز افراطی بر تبلیغات مورد انتقاد قرار گرفته است. با وجود همایش‌های پرزرق‌وبرق و درآمدهای میلیاردی، وضعیت ایمنی در مهم‌ترین پیست کشور اسف‌بار باقی مانده است.

به نوشته این رسانه، اظهارات سرپرست فدراسیون پس از حادثه که در آن، عکاس قربانی‌شده را به «بی‌احتیاطی» متهم کرد، به‌وضوح نشان‌دهنده فرهنگ فرار از مسئولیت و فقدان پاسخ‌گویی نهادی در مدیریت ورزش است.

سابقه فساد و گزارش‌های تحقیق و تفحص

این حادثه در شرایطی رخ می‌دهد که پرونده‌های فساد در ورزش ایران مدت‌هاست در دستور کار نهادهای نظارتی قرار دارد. خبرگزاری ایرنا روز ۲۲ اردیبهشت به نقل از احسان قاضی‌زاده هاشمی، نماینده مجلس نوشت که «در کمیسیون‌های تخصصی مانند اصل ۹۰ و کمیسیون فرهنگی، پرونده‌های متعددی (در مورد فساد در ورزش ایران) بررسی و نتایج به مراجع قضایی ارسال شده است». او تأکید کرد که پرونده‌هایی درباره فساد در فوتبال و سرمربیان خارجی نیز در این فرایند به قوه قضاییه ارسال شده‌اند.

قاضی‌زاده همچنین به نکته‌ای حیاتی درباره بازسازی ورزشگاه آزادی اشاره کرد و گفت:

در دوره گذشته بیش از ۱۹۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی ورزشگاه آزادی هزینه شد، اما سطح رضایت‌مندی پایین است و بررسی نحوه هزینه‌کرد این بودجه در دستور کار مجلس قرار دارد.

 این در حالی است که پیست اتومبیلرانی آزادی نیز بخشی از همین مجموعه است و سهمی از این اعتبارات باید داشته باشد.

اظهارات این نماینده مجلس، که پیش‌تر در رسانه‌ها نیز بازتاب یافته بود، نشان می‌دهد که فساد، ناکارآمدی و بی‌نظمی مالی در ورزش ایران تنها محدود به یک فدراسیون یا حادثه خاص نیست، بلکه ساختاری ریشه‌دار دارد.

در حالی که وزارت ورزش تنها به واکنش‌های نمایشی بسنده کرده و دستور «بررسی دلایل حادثه» صادر کرده است، کارشناسان معتقدند بدون اصلاحات ساختاری، تدوین استانداردهای ایمنی اجباری، و نظارت مستقل بر فدراسیون‌ها، نمی‌توان از تکرار فجایعی چون مرگ حمیدرضا درجاتی جلوگیری کرد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.