ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بازداشت مهسا زارعی، فعال حقوق زنان و فرهنگی کُرد در کرمانشاه

مهسا زارعی، به‌ویژه نوروز امسال چندین بار از سوی وزارت اطلاعات احضار و مورد بازجویی قرار گرفته است.

مهسا زارعی، فعال فرهنگی و مدنی کُرد در کرمانشاه، روز یکشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۴ از سوی نیروهای اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. به گزارش سازمان حقوق بشری هەنگاو، مأموران بدون ارائه حکم قضایی به منزل خانوادگی او یورش بردند و با ایجاد فضای رعب و وحشت، او را بازداشت کردند.

مهسا زارعی، ۳۳ ساله، در سال‌های اخیر در زمینه ترویج آگاهی نسبت به حقوق زنان، برگزاری نشست‌های فرهنگی و پیگیری مطالبات مدنی در غرب کشور شناخته شده است. زارعی به‌ویژه نوروز امسال چندین بار از سوی وزارت اطلاعات احضار و مورد بازجویی قرار گرفته است. تا زمان تنظیم این گزارش، اطلاعات دقیقی از دلایل بازداشت و اتهامات وارده علیه او در دسترس نیست و پیگیری‌های خانواده‌اش بی‌نتیجه مانده است.

بازداشت مهسا زارعی در ادامه روند فزاینده فشارهای امنیتی بر فعالان مدنی و فرهنگی در مناطق کُردنشین ایران صورت می‌گیرد. در ماه‌های اخیر، گزارش‌های متعددی از بازداشت فعالان حقوق زنان و فرهنگی در شهرهای مختلف کردستان منتشر شده است. این اقدامات نگرانی‌های جدی درباره محدودیت‌های فزاینده بر آزادی‌های مدنی و حقوق بشر در این مناطق به‌وجود آورده است.

از آغاز خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» در پی قتل ژینا (مهسا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، زنان کرد به‌ویژه در استان‌های کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی در خط مقدم اعتراضات خیابانی و کنشگری مدنی قرار گرفتند. حضور پررنگ آنان با موجی از فشارها، احضارها، بازداشت‌ها و احکام سنگین همراه شد.

بر اساس گزارش‌های حقوق بشری از جمله سازمان هه‌نگاو و کمپین حقوق بشر در ایران، ده‌ها زن فعال مدنی، روزنامه‌نگار، هنرمند و معلم در شهرهایی چون سقز، سنندج، مریوان و کرمانشاه بازداشت شدند. بسیاری از آنان با اتهامات امنیتی همچون «تبلیغ علیه نظام»، «تشویش اذهان عمومی» یا «عضویت در گروه‌های معاند» روبه‌رو شدند؛ اتهاماتی که اغلب بدون دسترسی به وکیل یا دادرسی عادلانه صادر شده‌اند.

در برخی موارد، احکام تعلیقی، ممنوعیت خروج از کشور، یا حبس‌های طولانی برای این فعالان صادر شده است. این روند، بخشی از سرکوب گسترده‌تر نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی علیه زنان کنشگر، به‌ویژه در مناطق حاشیه‌ای و اقلیت‌نشین است؛ زنانی که با صدای بلند «ژن، ژیان، ئازادی» را فریاد زدند و هزینه‌اش را با حبس، شکنجه و محرومیت‌های اجتماعی پرداخت کردند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.