احسان باقری، قاضی دادگاه کیفری در شیراز به قتل رسید
عاملان این حمله که گفته میشود دو نفر بودند متواری شدهاند. خبرها در مورد نوع کشته شدن این قاضی متفاوت است.

احسان باقری، رئیس شعبه ۱۰۲ کیفری دو شیراز ـ عکس از خبرگزاری میزان
احسان باقری، رئیس شعبه ۱۰۲ کیفری دو شیراز صبح سهشنبه ۶ خرداد با سلاح سرد کشته شد.
رسانههای ایران از این قتل با عنوان «ترور» یاد کردهاند. بهگزارش خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی حجتالاسلام سید صدراله رجایینسب، رئیس کل دادگستری استان فارس در اینباره گفت:
صبح امروز دو نفر در مسیر عزیمت قاضی احسان باقری به سمت محل کار وی را مورد حمله و ترور قرار دادند که متأسفانه در پی این اقدام تروریستی وی به شهادت رسید.
رجایینسب تصریح کرد که «این ترور با سلاح سرد انجام شده» و ابعاد آن در دست بررسی است.
این در حالی است که خبرگزاری فارس بهنقل از یک منبع مطلع نوشت احسان باقری «هدف شلیک گلوله قرار گرفت و جان خود را از دست داد».
گفته میشود که عاملان این حمله متواری شدهاند.
غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی در پی قتل قاضی دادگاه کیفری شیراز در پیامی از او تقدیر کرد و دستور دستگیری و محاکمه عاملان آن را داد.
احسان باقری ۳۸ سال سن داشت و متولد شهرستان ممسنی بود و بیش از ۱۲ سال سابقه قضایی در جمهوری اسلامی داشت.
او از اسفند سال ۹۱ تا مهرماه سال ۹۶ دادیار دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد بود و از آبان سال ۹۶ تا اردیبهشت ۱۴۰۳ به عنوان بازپرس دادسرای عمومی و انقلاب شیراز فعالیت میکرد و در همان زمان به ریاست شعبه کیفری ۲ شیراز رسید.
در سالهای اخیر حمله به مسئولان قضائی در ایران بیشتر شده است. ظهر شنبه ۲۹ دیماه گذشته نیز محمد مقیسه و علی رازینی، دو قاضی بدنام جمهوری اسلامی مقابل کاخ دادگستری تهران هدف تیراندازی قرار گرفتند و کشته شدند.
برخی رسانهها گزارش کردند حسینعلی نیری، از اعضای هیئت مرگ در کشتار زندانیان چپ و مجاهدین خلق در سال ۶۷ نیز مجروح شده است. قوه قضائیه این خبر را تکذیب کرد و مدعی شد نیری در آنجا نبوده است. چندی بعد خبر «درگذشت» حسینعلی نیری منتشر شد. هویت ضارب نیز روشن نشد. برخی گفتند او کارمند خدمات دادگستری بود که با چاقو به محافظ رازینی حمله کرد، اسلحه او را ربود و به دو قاضی بدنام که حکم به قتل دولتی شمار زیادی از فعالان سیاسی داده بودند، شلیک کرد. برخی رسانهها هم نوشتند ضارب «عامل نفوذی بود». سخنگوی قوه قضائیه نیز گفت ضارب در حین تعقیب و گریز پیش از دستگیری «خودکشی کرد».
نظرها
نظری وجود ندارد.