ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خامنه‌ای می‌گوید تسلیم نمی‌شوند

در ششمین روز حملات اسرائیل به ایران، تبادل آتش میان دو کشور همچنان ادامه دارد. خامنه‌ای پس از شش روز سرانجام پیام داد اما بر ادامه راه حکومت تأکید کرد. گزارش‌ها حاکی است که ترامپ در حال بررسی ورود به جنگ و پیوستن به حملات اسرائیل علیه ایران است.

در زیر مجموعه خبرهای پیش از ظهر چهارشنبه ۲۸ خرداد / ۱۸ ژوئن را می‌خوانید:

خامنه‌ای نیروهای آمریکایی را تهدید کرد

خبرگزاری‌های ایران پیش از انتشار متن کامل پیام‌ تلویزیونی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، فرازهایی از این پیام را منتشر کردند.

خامنه‌ای در این پیام گفت:

ایران در برابر جنگ تحمیلی، همان‌طور که در برابر صلح تحمیلی، مقاومت خواهد کرد.

او با بیان‌ این‌که آن‌ها «به هیچ‌کس تسلیم نخواهند شد»، به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اشاره کرد و گفت:

آمریکایی‌ها باید بدانند که هرگونه مداخله نظامی آمریکا بدون شک با خسارت‌های جبران‌ناپذیری همراه خواهد بود.

روسیه به آمریکا درباره کمک نظامی به اسرائیل هشدار می‌دهد

خبرگزاری اینترفکس گزارش داد که سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، روز چهارشنبه هشدار داد که کمک نظامی مستقیم آمریکا به اسرائیل می‌تواند وضعیت خاورمیانه را به‌شدت بی‌ثبات کند.

اینترفکس به‌نقل از ریابکوف نوشت که روسیه به آمریکا در مورد ارائه چنین کمکی به اسرائیل – یا حتی بررسی آن – هشدار می‌دهد. او گفت مسکو با اسرائیل و ایران در تماس است.

حملات اسرائیل به تأسیسات تولید سانتریفیوژ در ایران

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی  در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که دو تأسیسات تولید سانتریفیوژ در ایران، یک کارگاه در کرج و یک مرکز تحقیقات هسته‌ای در تهران، در حملات اسرائیل هدف قرار گرفته‌اند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود که در سایت تهران، ساختمانی که روتورهای سانتریفیوژ پیشرفته در آن تولید و آزمایش می‌شدند، هدف قرار گرفت و در کرج، دو ساختمان که اجزای سانتریفیوژ در آن‌ها ساخته می‌شد، تخریب شدند.

رویترز نیز گزارش داد که نهاد دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل، این تأسیسات را کارگاه TESA کرج و مرکز تحقیقات تهران عنوان کرده است.

بررسی ورود آمریکا به جنگ و حملات اسرائیل علیه ایران

گزارش‌ها حاکی از آن است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در حال بررسی ورود به جنگ اسرائیل و ایران و پیوستن به حملات اسرائیل علیه ایران است.

بی‌بی‌سی جهانی گزارش داد که تنها آمریکایی‌ها دارای بمبی هستند که قادر به انهدام تأسیسات هسته‌ای فُردو، واقع در عمق زمین، است و می‌تواند یکی از اهداف بالقوه برای ایالات متحده باشد.

در سه روز گذشته، دست‌کم ۳۰ هواپیمای سوخت‌رسان نظامی آمریکا، که برای سوخت‌رسانی به جت‌های جنگنده و بمب‌افکن‌ها استفاده می‌شوند، به اروپا پرواز کرده‌اند. ایالات متحده همچنین دستور اعزام یک گروه ناو هواپیمابر دوم، ناو هواپیمابر یو‌اس‌اس نیمیتز، را به خاورمیانه صادر کرده است، که کارشناسان آن را بخشی از تدارکات لازم برای حمله می‌دانند.

روز سه‌شنبه، تمایل ترامپ به دیپلماسی کم‌رنگ به نظر می‌رسید. او در هواپیمای ایر فورس وان و در بازگشت زودهنگام از نشست گروه ۷ در کانادا به خبرنگاران گفت: «من زیاد در حال و هوای مذاکره با ایران نیستم.» ترامپ افزود که هدف او در ایران «پایانی واقعی جنگ، نه آتش‌بس» است. او سپس در شبکه اجتماعی  تروث سوشال (Truth Social) پستی منتشر کرد و خواستار «تسلیم بی‌قید و شرط ایران!» شد و افزود که آمریکا محل اقامت رهبر عالی ایران را می‌داند، اما «فعلاً» او را نخواهد کشت.

سی‌ان‌ان گزارش داد که «موضع تهاجمی‌تر» جدید او نشان‌دهنده تغییر قابل توجهی در موضع ترامپ است و مشاوران او را نیز دچار اختلاف کرده است. با این حال، این رسانه افزود که منابع گفته‌اند آمریکا « اگر ایران امتیازات قابل توجهی بدهد، همچنان به روی راه‌ حل دیپلماتیک باز است.»

وزیر دفاع اسرائیل: «این‌گونه دیکتاتوری‌ها سقوط می‌کنند»

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، سخنان تازه‌ای ایراد کرد که نشان‌دهنده سقوط قریب‌الوقوع دولت ایران است. کاتز در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «در حالی که توده‌های مردم می‌گریزند، نمادهای قدرت ایران در حال بمباران و فروپاشی هستند – از سازمان صداوسیما تا به‌زودی اهداف دیگر.» او نوشت: «این‌گونه دیکتاتوری‌ها سقوط می‌کنند.»

پیشتر نیز کاتز هشدار داده بود که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، ممکن است به سرنوشت صدام حسین، دیکتاتور عراق، دچار شود.

وعده تلافی جدی حملات اسرائیل

علی بحرینی، سفیر ایران در دفتر سازمان ملل در ژنو گفت که ایران به حملات اسرائیل «قاطعانه» و «بدون محدودیت» پاسخ خواهد داد.

بحرینی به خبرنگاران گفت: «ما در دفاع از مردم، امنیت و سرزمین خود هیچ تردیدی نشان نخواهیم داد. ما قاطعانه و بدون محدودیت پاسخ جدی خواهیم داد.»

 «دیپلماسی هرگز تمام نمی‌شود»

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در پاسخ به این پرسش که آیا ایران مایل به گفت‌وگو با آمریکا است، گفت: «دیپلماسی هرگز تمام نمی‌شود». او در همین حال افزود که تهران دیگر به واشنگتن اعتماد ندارد.

بقایی گفت: «این جنگ در بحبوحه یک فرآیند دیپلماتیک تحمیل شد. قرار بود ما یکشنبه در مسقط باشیم و آن‌ها اوایل جمعه این تجاوز را آغاز کردند. ایران کاملاً طرفدار دیپلماسی و گفت‌وگو بوده است.»

بقایی گفت که ایران «واقعاً» به آمریکا اعتماد ندارد، زیرا «هیچ‌کس در منطقه ما، نه‌ فقط در ایران، نمی‌تواند تصور کند که اسرائیل این جنگ را بدون چراغ سبز قبلی ایالات متحده آغاز کرده باشد.»

او افزود:

بنابراین من فکر می‌کنم آن‌چه در خطر است، اعتبار کشوری است که قرار است یک قدرت جهانی باشد. آن‌چه در خطر است، قوانین بین‌المللی است، قوانین بین‌المللی که تقریباً در دو سال گذشته به دلیل همه این جنایات مرتکب‌شده در فلسطین اشغالی، لبنان، سوریه و جاهای دیگر از بین رفته است. بنابراین من فکر می‌کنم کل جامعه بین‌المللی، به‌ویژه اعضای شورای امنیت، باید مسئولیت خود را برعهده بگیرند و برای توقف این تجاوز عمل کنند.

«ایران به همسایگان عرب خود اعتماد دارد»

اسماعیل بقایی همچنین گفت جمهوری اسلامی «فعلاً» تنها بر هدف قرار دادن خاک اسرائیل متمرکز است و به همسایگان خود اعتماد دارد که اجازه نخواهند داد آمریکا از خاک آن‌ها برای حمله به ایران استفاده کند.

او گفت:

در حال حاضر، ما بر دفاع از خود در برابر حملات اسرائیل متمرکز هستیم، و به همین دلیل در واکنش خود به این حملات بسیار محتاط، بسیار مسئولانه و بسیار حساب‌شده عمل کرده‌ایم. ما پایگاه‌های نظامی و امنیتی را در داخل سرزمین‌های اشغالی هدف قرار داده‌ایم، بنابراین فعلاً بر روی آن متمرکز هستیم.

او افزود:

ما روابط بسیار خوبی با کشورهای عربی داریم و آن‌ها به‌خوبی از این واقعیت آگاه هستند که اسرائیل در تلاش است تا دیگران را وارد جنگ کند... ما مطمئنیم که کشورهای عربی میزبان پایگاه‌های آمریکا اجازه نخواهند داد که خاک آن‌ها علیه همسایگان مسلمانشان استفاده شود.

بقایی گفت که طبق قوانین بین‌المللی، اجازه‌دادن به طرف سوم برای استفاده از خاک خود علیه کشور دیگر هیچ مبنای قانونی ندارد، و «من مطمئن هستم که تفاهم بین ایران و کشورهای همسایه ما اجازه نخواهد داد که هیچ طرف سومی از خاک آن‌ها سوءاستفاده کند».

به‌روزرسانی وزارتخانه‌های نفت و انرژی اتمی ایران

خبرگزاری فارس به نقل از محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت ایران، گزارش داد که کشور «مشکلی» برای تأمین نیازهای مردم نخواهد داشت و ایرانیان نباید نگران باشند. این اظهارات در پی حملات اسرائیل به بخش انرژی ایران و گزارش‌هایی مبنی بر تلاش مردم برای فرار از کشور، به دلیل کمبود سوخت برای اتومبیل‌هایشان، صورت می‌گیرد.

پاک‌نژاد افزود که با این حال، ممکن است در برخی مناطق در بلندمدت محدودیت‌هایی وجود داشته باشد.

در مورد تأسیسات هسته‌ای کشور، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، گفت به‌رغم حملات مکرر اسرائیل، این تأسیسات در «وضعیت خوبی» قرار دارند.

اسرائیل از سرنگونی پهپادش در ایران خبر داد

ارتش اسرائیل اعلام کرد که یکی از هواپیماهای بدون سرنشین آن پس از شلیک موشک زمین به هوا در ایران سقوط کرده است.

ارتش گفت: «هیچ تلفاتی گزارش نشده و خطر نقض اطلاعاتی وجود ندارد.»

این گزارش پس از ادعای رسانه‌های دولتی ایران مبنی بر سرنگونی یک پهپاد و یک جت جنگنده اسرائیلی توسط نیروهای ایرانی منتشر شد.

اسرائیل به ادعای جمهوری اسلامی در مورد جت جنگنده خود اشاره نکرد، اما پیش از این گفته بود که هیچ یک از جت‌های جنگنده آن در خاک ایران مورد هدف قرار نگرفته است.

صداوسیمای جمهوری اسلامی صبح چهارشنبه گزارش داد که یک پهپاد هرمس اسرائیلی را در اصفهان سرنگون کرده‌اند. این شبکه تصاویری از این هواپیمای بدون سرنشین را که برای نظارت استفاده می‌شود، منتشر کرد. در همین حال، خبرگزاری دولتی ایرنا گزارش داد که یک جنگنده اف-۳۵ اسرائیل نیز در منطقه جوادآباد ورامین منهدم شده است.

وزیر دفاع آمریکا در کنگره تحت فشار قرار گرفت

پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، برای آخرین بار در سلسله جلسات استماع اغلب بحث‌برانگیز در کنگره حضور یافت. نمایندگان کنگره او را در مورد همه چیز، از استفاده از چت سیگنال برای به اشتراک گذاشتن برنامه‌های نظامی حساس گرفته تا جنگ کنونی اسرائیل و ایران، تحت فشار قرار داده‌اند. سوالات در مورد اخراج‌ فرماندهان ارشد نظامی و حتی برخی از حلقه نزدیکان هگست مربوط می‌شد که ممکن است تشدید حملات هوایی بین ایران و اسرائیل را تحت تأثیر قرار دهد.

ایالات متحده شمار قابل توجهی از هواپیماهای سوخت‌رسان و جنگنده را جابه‌جا کرده تا در صورت نیاز به شرکت در جنگ، از جمله تخلیه احتمالی یا حملات هوایی، قادر به پاسخگویی باشند.

هگست این هفته گفت که این اقدام برای محافظت از پرسنل و پایگاه‌های هوایی آمریکا انجام شده است. او به شبکه فاکس‌نیوز گفت: «ما در منطقه برای پیگیری قوی یک توافق صلح، موضع دفاعی گرفته‌ایم و قطعاً امیدواریم که این اتفاق بیفتد.» او افزود:

«اول آمریکا» به این معنی است که ما از پرسنل و منافع آمریکا دفاع خواهیم کرد.

در روزهای اخیر، ترامپ گفته است که ایالات متحده می‌تواند به عملیات نظامی اسرائیل علیه ایران بپیوندد.

چین از تخلیه بیش از ۷۰۰ شهروند از اسرائیل و ایران خبر داد

وزارت خارجه چین اعلام کرد که بیش از ۷۰۰ تبعه چینی به «مکان‌های امن» منتقل شده‌اند و بیش از ۱۰۰۰ نفر دیگر نیز در حال تخلیه هستند.

این وزارتخانه افزود که تاکنون هیچ شهروند چینی در درگیری‌های جاری بین ایران و اسرائیل کشته نشده است.

گائو جیاکون، سخنگوی وزارت خارجه چین، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که «در حال حاضر... ۷۹۱ تبعه چینی از ایران به مناطق امن منتقل شده‌اند.»

گائو افزود: «بیش از ۱۰۰۰ نفر دیگر در حال انتقال و خروج هستند» و برخی از اتباع چینی نیز با موفقیت از اسرائیل تخلیه شده‌اند.

یونان ۱۰۵ شهروند خود و اتباع خارجی را از اسرائیل بازگرداند

وزارت خارجه یونان هم روز چهارشنبه اعلام کرد که ۱۰۵ شهروند خود و اتباع خارجی را از اسرائیل به کشور بازگردانده است.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که این وزارتخانه در بیانیه‌ای گفت: «افراد بازگردانده شده با هواپیماهای سی-۱۳۰ و سی-۲۷ نیروی هوایی یونان از شرم‌الشیخ، در مصر، به آتن منتقل شدند.»

افزون بر شهروندان یونانی و خانواده‌هایشان، سایر افراد در این پرواز شامل شهروندان آلبانی، اتریشی، بلژیکی، بلغارستانی، قبرسی، فرانسوی، آلمانی، گرجستانی، مجارستانی، ایتالیایی، لیتوانیایی، رومانیایی، سوئدی، سوئیسی و آمریکایی بودند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.