ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

صادرات نفت ایران به چین در ماه ژوئن افزایش یافت

بر اساس آن‌چه شرکت‌های ردیابی کشتی می‌گویند در ماه ژوئن، پیش از درگیری‌های اخیر در منطقه، سرعت حمل‌ونقل محموله‌های نفتی به چین بیشتر شده و تقاضا از سوی پالایشگاه‌های مستقل چینی نیز افزایش یافته است.

به‌گفته شرکت ردیابی کشتی وورتکسا (Vortexa)، چین، بزرگترین واردکننده نفت جهان و بزرگترین خریدار نفت خام ایران، از ۱ تا ۲۰ ژوئن روزانه بیش از ۱,۸ میلیون بشکه نفت خام از ایران وارد کرده است که بر اساس داده‌های این شرکت، این میزان رکورد جدیدی محسوب می‌شود.

داده‌های مؤسسه کپلر (Kpler) که خدمات مربوط به ردیابی کشتی‌ها را ارائه می‌دهد نیز نشان می‌دهد که میانگین روزانه واردات نفت و میعانات گازی چین از ایران تا ۲۷ ژوئن به ۱,۴۶ میلیون بشکه در روز رسیده است که این رقم نسبت به ماه مه که یک میلیون بشکه در روز بود، افزایش قابل توجهی داشته است.

بخشی از این افزایش واردات ناشی از تخلیه سریع حجم بالای نفت ایران در دریا است، زیرا طبق داده‌های کپلر، میزان بارگیری صادرات از ایران در ماه مه به بالاترین حد خود در چند سال اخیر، یعنی ۱,۸۳ میلیون بشکه در روز، رسیده بود. معمولاً رسیدن نفت ایران به بنادر چین دست‌کم یک ماه زمان می‌برد.

تحلیلگران کپلر و وورتکسا معتقدند که بارگیری‌های زیاد در ماه مه و اوایل ژوئن به این معنی است که صادرات ایران به چین در میزان بالا باقی خواهد ماند.

شو مویو، تحلیلگر ارشد مؤسسه کپلر می‌گوید که پالایشگاه‌های مستقل چینی موسوم به "تی‌پات" (teapot)، که اصلی‌ترین خریداران نفت ایران هستند، نیز با کاهش ذخایر خود، تقاضای زیادی برای بشکه‌های تخفیف‌دار نشان داده‌اند.

او افزود که احتمال تسهیل سیاست تحریم‌های نفتی ایران از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، می‌تواند خرید چین را بیشتر تقویت کند. ترامپ روز چهارشنبه گفت که واشنگتن از کارزار فشار حداکثری خود بر ایران – شامل محدودیت‌ها بر فروش نفت ایران – دست نکشیده است، اما از احتمال تسهیل در اجرای تحریم‌ها برای کمک به بازسازی این کشور خبر داد.

دو تاجر آشنا با این موضوع گفتند که در این هفته، نفت خام سبک ایران حدود ۲ دلار در هر بشکه پایین‌تر از قیمت نفت برنت دریای شمال (ICE Brent) برای تحویل در اواخر ژوئیه تا اوایل اوت معامله می‌شد، در حالی که پیش از این برای تحویل‌های ماه ژوئیه تخفیف‌هایی بین ۳,۳۰ تا ۳,۵۰ دلار در هر بشکه وجود داشت.

معامله‌گران گفتند که تخفیف‌های کمتر ناشی از نگرانی‌ها مبنی بر اختلال در جریان نفت از طریق تنگه هرمز، آبراه حیاتی بین ایران و عمان، بوده است. ترس‌های بازار از بسته‌شدن این تنگه حساس پس از حمله آخر هفته گذشته آمریکا به سایت‌های هسته‌ای ایران تشدید شده بود اما پس از اعلام آتش‌بس در روز سه‌شنبه، این ترس‌ها کاهش یافت.

تخفیف‌های کمتر برای نفت ایران در حالی است که قیمت‌های آتی کاهش یافته‌اند. هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال (ICE Brent) در روز جمعه حدود ۶۸ دلار معامله شد که این سطح، قبل از شروع درگیری اسرائیل و ایران بوده و ۱۹ درصد پایین‌تر از اوج پنج ماهه در روز دوشنبه است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.