ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گزارش سازمان بهداشت جهانی: از هر شش نفر، یک نفر دچار تنهایی است

تنهایی و انزوای اجتماعی باعث بیماری‌های جسمی می‌شود. گزارش جدید سازمان بهداشت جهانی میزان گسترده این مشکل را در سراسر جهان نشان می‌دهد: تنهایی در ۸۷۱ هزار مورد مرگ‌ومیر نقش دارد. با این حال، نمونه‌ مثبت نیز در این زمینه وجود دارد.

تنهایی نه‌تنها بسیاری از افراد را درگیر می‌کند، بلکه جامعه را نیز تضعیف کرده و هزینه‌های زیادی را به آن تحمیل می‌کند. کمیسیونی از سازمان بهداشت جهانی به‌تازگی به بررسی این مشکل و پیامدهای جهانی آن پرداخته است.

بر اساس این گزارش، از هر شش نفر در سراسر جهان، یک نفر درگیر تنهایی است. تنهایی و انزوای اجتماعی سبب بیماری‌های جسمی می‌شود و هر سال به ۸۷۱ هزار مورد مرگ‌ومیر در سراسر جهان کمک می‌کند. تنهایی، خطر ابتلا به سکته مغزی و قلبی، دیابت، افسردگی، اضطراب و خودکشی را افزایش می‌دهد.

میلیاردها دلار هزینه در بخش بهداشت و درمان

بر اساس این گزارش، افراد و خانواده‌ها تنها به‌صورت فردی تحت تأثیر قرار نمی‌گیرند. جامعه با میلیاردها دلار هزینه در بخش بهداشت و درمان و همچنین ضرر و زیان ناشی از مواردی مانند بیکاری مواجه می‌شود.

به‌عنوان مثال، نوجوانان احتمال دارد ۲۲ درصد بیشتر نمرات بدتری نسبت به همکلاسی‌های خود کسب کنند و بزرگسالان نیز در یافتن یا حفظ شغل با دشواری بیشتری روبه‌رو شوند.

ارتباط فراتر از کلمات

ویوِک مورتی، یکی از رؤسای این کمیسیون، تنهایی را چنین تعریف می‌کند:

تنهایی احساسی ذهنی و دردناک است که بسیاری از ما وقتی روابط مورد نیازمان را نداریم، آن را تجربه می‌کنیم. در مقابل، انزوای اجتماعی وضعیتی عینی است که در آن روابط یا تعاملات کمی وجود دارد.

به‌گفته مورتی، مردم از هزاران سال پیش تاکنون نه‌تنها از طریق کلمات، بلکه با حالات چهره، زبان بدن، صدا و سکوت نیز با یکدیگر ارتباط برقرار کرده‌اند. این امر زمانی از بین می‌رود که آن‌ها به‌طور مداوم از طریق تلفن‌های همراه و رسانه‌های اجتماعی با هم ارتباط برقرار ‌کنند.

بر اساس برآوردهای این گزارش، از هر سه فرد بزرگسال، یک نفر و از هر چهار نوجوان، یک نفر از نظر اجتماعی منزوی هستند. از جمله دلایل این امر می‌توان به بیماری‌ها، فقدان آموزش و درآمد پایین، کمبود فرصت‌های ارتباطات اجتماعی و تنها زندگی کردن، و همچنین فن‌آوری‌های دیجیتال اشاره کرد.

سوئد؛ نمونه‌ای مثبت

سازمان بهداشت جهانی، سوئد را به‌عنوان نمونه‌ای خوب معرفی می‌کند: یاکوب فورسمِد، وزیر امور اجتماعی سوئد می‌گوید این کشور استراتژی ملی برای مقابله با تنهایی دارد. آن‌ها متوجه شده‌اند که نه‌تنها افراد تنها، بلکه کل جامعه با این مشکل روبه‌رو هستند.

در حال حاضر، در بسیاری از نقاط سوئد به‌طور آگاهانه تلاش می‌شود تا فرصت‌های تماس اجتماعی فراهم شود، به‌عنوان مثال در فروشگاه‌ها یا رستوران‌ها، در محله‌ها یا باشگاه‌ها. به‌زودی به همه کودکان و نوجوانان کارت‌های هدیه نقدی داده خواهد شد که می‌توانند با آن‌ها فعالیت‌های گروهی در اوقات فراغت را رزرو کنند.

ممنوعیت موبایل در مدارس

وزیر امور اجتماعی سوئد می‌گوید این کشور استفاده از تلفن همراه را در مدارس دولتی ممنوع خواهد کرد.

مطالعات نشان داده‌اند که این اقدام باعث افزایش تماس‌های اجتماعی و کاهش قلدری سایبری (Cybermobbing ـ آزار و اذیت، تهدید، تحقیر یا تمسخر فردی در فضای مجازی) می‌شود. کودکان و نوجوانان بهتر می‌خوابند و راحت‌تر می‌توانند تلفن همراه را در اوقات فراغت نیز کنار بگذارند.

فورسمِد همچنین اشاره کرد که کودکان اغلب زمانی که والدینشان دائماً مشغول تلفن‌های همراه هستند، احساس ناراحتی می‌کنند.

کمیسیون تأکید می‌کند که فن‌آوری‌های دیجیتال فواید خود را دارند؛ آن‌ها امکان برقراری ارتباطاتی مانند تماس‌های تصویری را فراهم می‌کنند که در گذشته غیرممکن بودند.

با این حال، ویوِک مورتی تأکید می‌کند:

داشتن مکان‌ها و فضاهایی در زندگی‌مان که بتوانیم بدون حواس‌پرتیِ فن‌آوری، رو در رو با دیگران تعامل داشته باشیم، بسیار مهم است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.