دستگیری یک نفر در دانمارک به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی
مردی در دانمارک به اتهام جاسوسی برای ایران و جمعآوری اطلاعات درباره اهداف یهودی در آلمان دستگیر شد. بازرسان به توطئه برای انجام حملات مشکوک هستند. مقامات آلمانی از این نقشهها شوکه شدند.

یک مأمور ویژه پلیس آلمان با چهرهی پوشیده ـ عکس از خبرگزاری فرانسه
روزنامه تاگستسایتونگ آلمان گزارش داد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بهطور هدفمند در حال جاسوسی از نهادها و افراد یهودی در آلمان بوده است که گمان میرود مقدمهای برای حملات بوده باشد.
بنا به این گزارش، در همین راستا، علی س.، تبعه دانمارکی، پنجشنبه گذشته در شهر آرهوس دانمارک دستگیر شد. این خبر را روز سهشنبه ۱۰ تیر / یکم ژوئیه دادستانی کل آلمان اعلام کرد.
گفته میشود که این مرد ۵۳ ساله به سفارش ایران در هفتههای اخیر چندین مکان یهودی در برلین را شناسایی کرده است.
بهگفته دادستانی آلمان، این اقدامات «احتمالاً بهمنظور آمادهسازی برای عملیات اطلاعاتی بیشتر در آلمان، تا حد حملات علیه اهداف یهودی» بوده است. اتهام حقوقی این فرد در حکم بازداشت، «فعالیت بهعنوان عامل اطلاعاتی» عنوان شده است.
طبق اطلاعات تاگستسایتونگ، موضوع به بیش از ۱۰ مکان مختلف در آلمان مربوط میشود که علی س. مظنون به شناسایی آنها بوده است، از جمله انجمن آلمان و اسرائیل و همچنین برخی مشاغل فردی مانند یک شعبه از سوپرمارکت کوشر. تهدیدها به مسئولان این مکانها اطلاع داده شده و تدابیر امنیتی افزایش یافته است.
این گزارش میافزاید، گفته میشود که نیروی قدس سپاه پاسداران، دستور این عملیات را صادر کرده است. این سازمان مسئول عملیات خارج از ایران است و هدف آن گسترش ایدئولوژی اسلامی و یهودستیزانه رژیم ایران است. افراد نیروی قدس سپاه در سوریه و لبنان نیز فعال بودهاند. آمریکا نیروی قدس را بهعنوان یک سازمان تروریستی طبقهبندی کرده است، اما این سازمان در فهرست تروریسم اتحادیه اروپا قرار ندارد.
سابقه طولانی حملات ایران
این روزنامه آلمانی افزوده، ظاهراً اطلاعات مربوط به فرد دستگیرشده از اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی بهدست آمده است. این مرد در حال حاضر در دانمارک بهسر میبرد و پس از استرداد به آلمان، به قاضی تحقیقات معرفی خواهد شد.
شمار زیادی از سیاستمداران آلمانی روز سهشنبه از طرحهای کشفشده ابراز نگرانی شدید کردند. اشتفانی هوبیگ، وزیر دادگستری فدرال، گفت: «اگر این ظن تأیید شود، ما با رویداد هولناکی روبهرو هستیم.» او افزود حفاظت از زندگی یهودیان برای دولت فدرال «بالاترین اولویت» را دارد و دولت فدرال «مسئولیت دارد که در کنار شهروندان یهودی ما - در برابر تهدیدها از داخل و خارج – بایستد».
مارلنه شونبرگر، گزارشگر حزب سبزها در مبارزه با یهودستیزی، این افشاگری را «تکاندهنده و متأسفانه غیرمنتظره» خواند. او گفت که «اراده نابودگر یهودستیزانه دولت ایران هیچ مرزی نمیشناسد». او خواستار «افزایش شمار پرسنل امنیتی برای حفاظت از نهادهای یهودی، مشارکت مالی بیشتر دولت فدرال و تدابیر حفاظتی روشن و هماهنگ» شد.
تاگستسایتونگ افزوده است که نقشههای حمله احتمالاً در ارتباط با جنگ اخیر اسرائیل و ایران است. پس از حمله هوایی اسرائیل به تأسیسات هستهای و دولتی ایران، مقامات آلمانی تدابیر امنیتی نهادهای یهودی را افزایش دادند.
در گذشته نیز، رهبری ایران دشمنی با اسرائیل را بهانهای برای حمله به یهودیان بیگناه در کشورهای دیگر قرار داده بود. بهعنوان مثال، رهبری تهران به احتمال زیاد مسئول بمبگذاری در مرکز یهودیان در بوئنوسآیرس، پایتخت آرژانتین در سال ۱۹۹۴ بود. در آن حمله ۸۵ نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند.
نظرها
نظری وجود ندارد.