وزیر کشور آلمان: برای اخراج مهاجران افغانستانی باید با طالبان تعامل کنیم
دولت جدید آلمان که ترکیبی از احزاب محافظهکار، سوسیال دموکرات و راستگرایان است، از آغاز به کار خود وعده تشدید قوانین پناهندگی و برخورد سختگیرانه با «مهاجران غیرقانونی» را داده بود.

اردوگاه پناهجویان در آلمان. عکس: خبرگزاری فرانسه
به گزارش خبرگزاری رویترز، الکساندر دوبریندت، وزیر کشور آلمان، روز پنجشنبه ۱۲ تیر/ ۳ ژوئیه اعلام کرد که قصد دارد برای بازگرداندن مهاجران افغانستانی در معرض اخراج از آلمان، توافقی مستقیم با گروه طالبان منعقد کند. این اظهارات در مصاحبهای با مجله فوکوس منتشر شده است.
دوبریندت که از اعضای حزب محافظهکار سوسیال مسیحی (CSU) است، تأکید کرد:
ایده من این است که توافقهایی را به صورت مستقیم با افغانستان انجام دهیم تا امکان بازگرداندن مهاجران فراهم شود. ما الان برای مذاکره با افغانستان به واسطههایی نیاز داریم، اما این وضعیت نمیتواند راهحلی دائمی باشد.
در حالی که دولت آلمان طالبان را به رسمیت نمیشناسد و هیچگونه روابط رسمی دیپلماتیک با این گروه حاکم بر افغانستان ندارد، از ماه اوت گذشته (مرداد ۱۴۰۳)، اخراج شهروندان افغان دارای سابقه کیفری را از سر گرفته است. این روند پس از تسلط طالبان بر کابل در اوت ۲۰۲۱ (مرداد ۱۴۰۰) متوقف شده بود. ازسرگیری این اخراجها با نقشآفرینی کشورهایی که برلین از آنها به عنوان «شریکان کلیدی منطقهای» یاد کرده، انجام گرفته است. احتمالا قطر و پاکستان در این روند نقش محوری داشتهاند.
تشدید سیاستهای مهاجرتی دولت جدید آلمان
فریدریش مرتس، صدراعظم محافظهکار جدید آلمان، پیشتر در برنامه انتخاباتی خود وعده داده بود که اخراج مهاجران به افغانستان و سوریه را از سر گیرد، پذیرش پناهجویان افغان همکار با نهادهای آلمانی را متوقف کند و روند پیوستن خانوادههای مهاجران را نیز به حالت تعلیق درآورد.
سیاستهای مهاجرتی در آلمان در پی افزایش حملات منتسب به مهاجران و رشد چشمگیر احزاب راستافراطی، به موضوع محوری انتخابات سراسری فوریه گذشته تبدیل شده بود.
دوبریندت در ادامه مصاحبه خود همچنین فاش کرد که دولت آلمان در حال گفتوگو با مقامات حکومت جدید سوریه برای اخراج «مجرمان سوری» است. او گفت این رایزنیها پس از آن آغاز شده که «دولت اسلامگرای جدید» در دمشق، پس از سقوط حکومت بشار اسد در دسامبر گذشته، به قدرت رسید.
سوریها و افغانستانیها دو گروه اصلی پناهجویان در آلمان را تشکیل میدهند. بر اساس آمار منتشرشده توسط اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی آلمان (BAMF)، در سال گذشته میلادی، ۷۶ هزار و ۷۶۵ نفر از سوریه و ۳۴ هزار و ۱۴۹ نفر از افغانستان برای دریافت پناهندگی در این کشور درخواست دادهاند.
دولت جدید آلمان که ترکیبی از احزاب محافظهکار، سوسیال دموکرات و راستگرایان است، از آغاز به کار خود وعده تشدید قوانین پناهندگی و برخورد سختگیرانه با «مهاجران غیرقانونی» را داده بود. اظهارات تازه وزیر کشور این کشور نشان میدهد که دولت مصمم است حتی در صورت نبود روابط دیپلماتیک رسمی، برای بازگرداندن مهاجران با طالبان و حکومت جدید سوریه وارد تعامل شود.
نظرها
نظری وجود ندارد.