ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنگوی قوه قضاییه: در رسیدگی به پرونده‌های «جاسوسی» اغماض نمی‌کنیم

اصغر جهانگیر اعلام کرد که «شبکه‌های دشمن در داخل کشور شناسایی شده‌اند» و به‌زودی اطلاعات بیشتری در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. با این حال، او از ارائه آمار مشخصی درباره تعداد بازداشت‌شدگان خودداری کرد.

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز شنبه ۲۱ تیر / ۱۲ ژوئیه در یک نشست خبری با اشاره به بازداشت‌های گسترده پس از حمله اسرائیل به ایران گفت: 

قوه قضاییه مصمم است که پرونده متهمان و وطن‌فروشان که برای دشمن فعالیت کردند را رسیدگی کند و هیچ اغماضی ندارد. اجازه نمی‌دهیم این پرونده‌ها مشمول اطاله دادرسی شود.

به گفته جهانگیر، «شبکه‌های دشمن [اسرائیل] در داخل کشور شناسایی شده‌اند» و به‌زودی اطلاعات بیشتری در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. با این حال، او از ارائه آمار مشخصی درباره تعداد بازداشت‌شدگان خودداری کرد و تنها به کلی‌گویی درباره روند بررسی پرونده‌ها بسنده کرد.

سخنگوی قوه قضاییه گفت رسیدگی به این پرونده‌ها ابعاد مختلفی دارد:

از یک طرف، افکار عمومی انتظار دارند این جنایتکاران به سزای اعمالشان برسند و از طرف دیگر، اطلاعاتی که این افراد در اختیار دارند برای نهادهای امنیتی ارزشمند است. این اطلاعات می‌تواند به شناسایی افراد دیگر منجر شود و نباید از آن غفلت شود.

او افزود در قوانین کیفری ایران، ۱۳ قانون عام و خاص در زمینه جرایم امنیتی وجود دارد و به همین دلیل، برای تطبیق پرونده‌ها با این قوانین، نیاز به زمان و تفکیک دقیق متهمان است. جهانگیر ادامه داد:

بعضی مواقع کسی که مرتکب عملی می‌شود با علم و انگیزه است و خبر دارد که با دشمن همکاری می‌کند و جرمش مشخص است ولی یک زمانی شخصی که مرتکب عملی می‌شود بی‌اطلاع است که با دشمن متخاصم همکاری می‌کند. مثلا کسی را اجیر کردند که جایی را آتش بزند. مثلا به او گفتند کارخانه رقیبم است بعد که آتش زده فهمیده که کارخانه نظامی بوده است. در این موارد نمی‌شود برخورد یکسانی کرد. ما باید تلاش کنیم در عین برخورد قانونی با همه عوامل دشمن در تمام‌ سطوح مراقبت کنیم و بین کسانی که با علم‌ با دشمن همکاری کردند با کسانی که بدون اطلاع بودند تفاوت قائل شویم.‌

جهانگیر گفت برخی از بازداشت‌شدگان با گزارش‌های مردمی شناسایی شده‌اند و ممکن است در آینده از آن‌ها رفع اتهام شود. او تأکید کرد که تا زمان صدور حکم قطعی دادگاه، نمی‌توان هیچ‌یک از بازداشت‌شدگان را «جاسوس» نامید. او در ادامه افزود:

اگر جزئیات پرونده‌ها را اعلام نمی‌کنیم، به این دلیل است که هم نمی‌خواهیم دشمن از اطلاعات مطلع شود و مشخص شود چه خط‌هایی را شناسایی کردیم و هم می‌خواهیم دادگاه بدون فشار به وظیفه خود عمل کند.

آمار غیررسمی از صدها بازداشت به اتهام جاسوسی

در حالی‌که سخنگوی قوه قضاییه از اعلام تعداد بازداشت‌شدگان خودداری می‌کند، خبرگزاری فارس پیش‌تر در تاریخ ۴ تیر/ ۲۵ ژوئن گزارش داده بود که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی طی ۱۲ روز، بیش از ۷۰۰ نفر را بازداشت کرده‌اند.

براساس همین گزارش، بیشترین موارد بازداشت در استان‌های کرمانشاه (۱۲۶ نفر)، اصفهان (۷۶ نفر)، خوزستان (۶۲ نفر)، فارس (۵۳ نفر) و لرستان (۴۹ نفر) رخ داده است. فارس همچنین تأکید کرده بود که این آمار، شامل اتباع خارجی نمی‌شود و اطلاعاتی درباره بازداشت‌ها در استان تهران ارائه نکرد.

خبرگزاری فارس مدعی شد که بازداشت‌شدگان به اتهاماتی چون «هدایت و کنترل ریزپرنده‌ها و پهپادهای انتحاری، ساخت بمب‌های دست‌ساز، تصویربرداری از مراکز حساس نظامی و ارسال اطلاعات به ارتش اسرائیل» بازداشت شده‌اند.

در همین حال، سازمان حقوق بشر ایران در بیانیه‌ای که در تاریخ ۵ تیر / ۲۶ ژوئن منتشر کرد، اعلام کرده بود که شمار واقعی بازداشت‌شدگان در این مدت از ۹۰۰ نفر فراتر رفته است.

بر اساس این گزارش، از زمان آغاز حملات اسرائیل به ایران، جمهوری اسلامی دست به بازداشت‌های گسترده‌ای به بهانه‌هایی چون «انتشار اخبار جنگ به نفع اسرائیل، تماس با رسانه‌های خارجی، همکاری یا جاسوسی برای اسرائیل» زده است.

به گفته سازمان حقوق بشر ایران، موج تازه‌ای از بازداشت پیروان آیین بهایی نیز آغاز شده و همچنین شمار زیادی از شهروندان افغانستانی بازداشت یا اخراج شده‌اند. در همین دوره، دست‌کم چهار گردشگر غربی در استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، همدان و بوشهر به اتهام جاسوسی بازداشت شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.