ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پیامد زیست‌محیطی جنگ ۱۲ روزه: ۴۷ هزار تُن گاز گلخانه‌ای در هوای تهران

در پی حمله نظامی اسرائیل به ایران سازمان حفاظت محیط زیست با انتشار گزارشی از خسارات زیست‌محیطی گسترده پرده برداشت؛ تنها در تهران، نابودی ۱۹.۵ میلیون لیتر سوخت و انتشار ده‌ها هزار تُن آلاینده هوا، کیفیت زندگی میلیون‌ها نفر را به مخاطره انداخته است.

معاونت محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با انتشار گزارشی از پیامدهای جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و ایران، نسبت به تأثیرات شدید این حملات بر محیط زیست کشور هشدار داد. بر اساس این گزارش، تنها در حمله به انبارهای نفتی «ری» و «کن» در تهران، حدود ۱۹.۵ میلیون لیتر سوخت از بین رفت که منجر به انتشار ۴۷ هزار تُن گاز گلخانه‌ای و بیش از ۵۷۸ هزار کیلوگرم آلاینده‌ هوا شد. این مسئله کیفیت هوا در پایتخت را به‌شدت کاهش داده و سلامت عمومی را در معرض خطر قرار داده است.

بر پایه این برآورد اولیه، در اثر این حملات، ۱۵۰ هزار تُن آوار و نخاله جنگی در تهران تولید شده است که زیان مستقیم آن بالغ بر ۷۵۰ میلیارد تومان تخمین زده شده و هزینه پاک‌سازی ایمن آن حدود ۳۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.

علاوه بر تهران، شهرستان کنگان نیز از آسیب‌های گسترده در امان نمانده است؛ آتش‌سوزی در پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی منجر به سوختن ۵.۵ میلیون مترمکعب گاز و انتشار ۱۲ هزار تُن گاز گلخانه‌ای و ۴۳۷ هزار کیلوگرم آلاینده هوا شده است. پیامد این آلودگی‌ها، تشدید ذرات معلق، اکسیدهای نیتروژن و کربن سیاه بوده که کیفیت هوا را در چند استان به وضعیت هشدار رسانده است.

سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به جایگاه ژئواکولوژیک ویژه ایران و تنوع زیستی بالا، اعلام کرد که این حملات به تالاب‌ها، گونه‌های جانوری و گیاهی، منابع آب سطحی و زیرزمینی، خاک و سایر زیست‌بوم‌ها نیز آسیب‌های جدی وارد کرده‌اند. نشت پساب‌های صنعتی، فاضلاب شهری و آلودگی‌های صوتی، لرزشی، پرتوی و حرارتی، اکنون اکوسیستم‌های کشور را در معرض بحران قرار داده‌اند.

سازمان حفاظت محیط زیست همچنین اعلام کرد که گزارش مفصلی را به‌زودی در اختیار مراجع ذی‌صلاح داخلی و بین‌المللی قرار خواهد داد. شینا انصاری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ۱۶ تیر به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) گفته بود:

برای جنگ ۱۲ روزه اخیر در حال تهیه گزارش و مستندسازی خسارات محیط زیستی هستیم، در این راستا در سازمان حفاظت محیط زیست کمیته‌ای تخصصی تشکیل شده است.

انصاری به ایرانا گفت «در مدت جنگ ۱۲ روزه برخی از مناطق حفاظت شده مورد اصابت قرار گرفت... مناطق حفاظت شده در استان هایی از جمله فارس ( پارک ملی بمو) ، کرمانشاه، لرستان، ایلام و کردستان مورد اصابت موشک قرار گرفتند و خساراتی به همراه داشت.

این در حالی است که فعالان مستقل محیط زیستی بارها نسبت به ساخت‌وساز نهادهای نظامی و وجود پادگان‌ها و تاسیسات نظامی در محیط‌های حفاظت شده زیست محیطی هشدار داده بودند و در مواردی هم به دلیل این گفته‌ها با تعقیب قضایی و بازداشت مواجه گردیدند.

۲۶ خرداد سازمان حفاظت محیط زیست در واکنش به حمله اسرائیل در بیانیه‌ای گفته بود:

تخریب عامدانه محیط‌زیست به عنوان مصداق بارز جنایت زیست‌محیطی، تهدیدی علیه امنیت زیستی و نقض آشکار تعهدات بین‌المللی است.

در هفته گذشته چندین نقطه ایران از جمله پایتخت بار دیگر دچار آلودگی هوا و گردوغبار شد. این‌بار تفاوت‌هایی در این آلودگی دیده می‌شد. همزمان ادعای وجود «آرسنیک و سیانور» در گردوغبار بر نگرانی‌ها دامن زد. ادعایی که البته مقام‌های رسمی آن را تکذیب کردند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.