شورای اروپا هشت فرد و یک نهاد را به دلیل نقض جدی حقوق بشر در ایران و سرکوبهای فرامرزی تحریم کرد
این تحریمها نگرانیهای اتحادیه اروپا در مورد سرکوبهای فرامرزی توسط حکومت ایران، از جمله در قلمرو اتحادیه اروپا را تأیید میکند. شبکه زیندشتی و سرکرده آن که یک قاچاقچی مواد مخدر است و همدستان او در فهرست تحریمها قرار دارند.

ناجی ابراهیم شریفی-زیندشتی، سرکرده شبکه زیندشتی، قاچاقچی مواد مخدر و رهبر جنایتهای سازمانیافته ـ عکس از فیلمهای منتشرشده از او.
شورای اروپا سهشنبه ۲۴ تیر / ۱۵ ژوئیه هشت فرد و یک نهاد را تحت تحریمهای حقوق بشری اتحادیه اروپا قرار داد.
در بیانیه شورای اروپا آمده است:
این افراد و نهاد، مسئول نقض جدی حقوق بشر و سوءاستفاده بهنمایندگی از نهادهای حکومتی ایران در خارج از کشور هستند؛ بهویژه با اعدامها و قتلهای فراقضائی، خودسرانه و بدون محاکمه، و همچنین ناپدید شدن اجباری افرادی که مخالف یا منتقد اقدامات یا سیاستهای جمهوری اسلامی ایران تلقی میشوند.
در بیانیه همچنین گفتهشده که تحریمهای روز سهشنبه نگرانیهای اتحادیه اروپا در مورد سرکوب فرامرزی توسط نهادهای حکومتی ایران از طریق استفاده از عوامل نیابتی را تأیید میکند؛ بهویژه با دخالت مجرمان و شبکههای جرم سازمانیافته که مخالفان و مدافعان حقوق بشر را در سراسر جهان، از جمله در قلمرو اتحادیه اروپا، هدف قرار میدهند.
شورای اروپا یک گروه جنایتکار مرتبط با وزارت اطلاعات و امنیت جمهوری اسلامی ایران به نام «شبکه زیندشتی» را در فهرست تحریمهای خود قرار داده است.
این شبکه اقدامات متعدد سرکوب فرامرزی، از جمله ترور مخالفان ایرانی و افراد منتقد سیاستهای جمهوری اسلامی ایران را انجام داده است.
این تحریمها همچنین شامل ناجی ابراهیم شریفی-زیندشتی، سرکرده شبکه زیندشتی، قاچاقچی مواد مخدر و رهبر جنایتهای سازمانیافته و از همدستان او عبدالوهاب کوچاک، علی اسفنجانی، علی کوچاک، اکرم اوزتونچ، و نیهات آسان میشود. این افراد از جمله در ترور مسعود مولوی وردنجانی (۲۳ آبان ۱۳۹۸) و سعید کریمیان، (۹ اردیبهشت ۱۳۹۶) دست داشتهاند.
مسعود مولوی وردنجانی ادمین کانال تلگرامی «جعبه سیاه» بود که خبرهای افشاگرانهای از دست داشتن برخی از اهالی بیت علی خامنهای و همچنین سپاه پاسداران در فسادهای دولتی، قضایی و سرویسهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران منتشر میکرد. سعید کریمیان نیز مالک شبکه تلویزیونی جم بود. هر دوی آنها در ترکیه کشته شدند.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران دستکم از سال ۱۳۹۴ از این گروه تبهکار برای ترور و ربودن مخالفان حکومت در ترکیه استفاده کرده است. حبيب إسيود، فعال عرب اهوازی، نیز توسط اعضای این تیم ربوده و تحویل مقامهای جمهوری اسلامی داده شد. حکومت ایران حبيب إسيود را مهرماه ۱۳۹۹ در جریان سفر به ترکیه دستگیر و در ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ اعدام کرد.
در سال ۲۰۱۸، شماری از اعضای این باند و رئیس آن، ناجی شریفی زیندشتی به اتهام دست داشتن در چند قتل از جمله کشتن سعید کریمیان و قتلهای مرتبط با قاچاق مواد مخدر در ترکیه بازداشت شده بودند اما پس از مدتی آزاد شدند.
شورای اروپا همچنین محمد انصاری، فرمانده واحد ۸۴۰ نیروی قدس سپاه پاسداران را که دستور ترور روزنامهنگاران منتقد جمهوری اسلامی را صادر کرده بود، و رضا حمیدیراوری، افسر اطلاعاتی شاغل در وزارت اطلاعات را که بر عملیات باند زیندشتی نظارت داشت، تحریم کرده است.
با این تحریمها داراییهای افراد و نهاد تحریمشده مسدود و ارائه وجوه یا منابع اقتصادی، بهطور مستقیم یا غیرمستقیم، به آنها یا به نفع آنها ممنوع میشوند. افزون بر این، ممنوعیت سفر به اتحادیه اروپا برای افراد حقیقی تحریمشده اعمال میشود.
در بیانیه آمده است که «اتحادیه اروپا از آرزوی اساسی مردم ایران برای آیندهای که در آن حقوق بشر جهانی و آزادیهای اساسی آنها مورد احترام، حفاظت و تحقق قرار گیرد، حمایت میکند».
نظام تحریمهای حقوق بشری اتحادیه اروپا که در ۷ دسامبر ۲۰۲۰ آغاز شد، این اتحادیه را قادر میسازد تا افراد، نهادها و سازمانهای مسئول – از جمله نقشآفرینان دولتی و غیردولتی – مرتبط با نقض جدی حقوق بشر در سراسر جهان را هدف قرار دهد.
نظرها
نظری وجود ندارد.