حمید مرادی، از فعالان محیط زیست کردستان هنگام مهار آتشسوزی آبیدر جان خود را از دست داد
آتشسوزی در جنگلهای کردستان و آتشزدن تعمدی مراتع و جنگلها سالهاست به یکی از بلایای بزرگ طبیعت کردستان تبدیل شده و بارها جان فعالان کُرد محیط زیست را که در نبود امکانات به کمک شتافتهاند، گرفته است.

حمید مرادی، از فعالان محیط زیست و از اعضای انجمن محیط زیستی شنهی نوژین کردستان ـ عکس از کانال تلگرامی «جامعه زنان آزاد شرق کوردستان»
بهدنبال آتشسوزی در دامنههای کوهستانی آبیدر سنندج، حمید مرادی، از فعالان محیط زیست، وکیل پایه یک دادگستری و مدیر عامل سازمان مردمنهاد «شنهی نهوژین» کردستان، بهدلیل شدت جراحات ناشی از سوختگی در بیمارستان کوثر سنندج جان خود را از دست داد.
بهزاد شریفیپور، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان جمعه ۳ مرداد گفت:
این حادثه که روز گذشته (پنجشنبه ۲ مرداد) در ارتفاعات آبیدر و در دمای بالای ۴۰ درجه رخ داد، بهدلیل تغییر ناگهانی جهت وزش باد، موجب محاصره گروهی از فعالان محیط زیست در حلقه آتش شد و هشت نفر در این حادثه دچار آسیب شدند.
بهگفته شریفیپور از هفت نفر مصدوم باقی مانده، دو نفر بهصورت سرپایی مداوا و ترخیص شدند، دو نفر در بخش مراقبتهای ویژه سوختگی تحت نظر قرار دارند و سه نفر در بخش داخلی بیمارستان بستری هستند.
غریب سجادی، فرماندار سنندج نیز اعلام کرد که حال دو نفر آسیبدیدگان مساعد نیست.
از ظهر پنجشنبه ۲ مرداد، شعلههای آتش دامنههای کوهستانی آبیدر در شهر سنندج را دربر گرفت و بیش از ۲۰ هکتار از اراضی طبیعی این منطقه طعمه حریق شد.
آزاد طهماسبی، رئیس سازمان آتشنشانی سنندج با بیان اینکه نیروهای مردمی در خاموش کردن شعلههای آتش کمک کردهاند، گفته بود با توجه به وسعت و موقعیت جغرافیایی منطقه، شرایط اقلیمی و خشک بودن پوشش گیاهی، احتمال گسترش حریق به بخشهای جلویی آبیدر نیز وجود دارد که نگرانیها را افزایش داده است.
رئیس آتشنشانی سنندج افزود:
در سالهای اخیر وقوع آتشسوزی در اراضی طبیعی بهویژه در فصل تابستان به یک رویداد تکراری و نگرانکننده بدل شده که هشداری جدی برای لزوم مدیریت بهتر، پیشگیری و آموزش عمومی است.
علت اصلی آتشسوزی ارتفاعات آبیدر هنوز روشن نیست.
آتشسوزی در جنگلهای کردستان و آتش زدن تعمدی مراتع و جنگلها سالهاست به یکی از بلایای بزرگ طبیعت کردستان تبدیل شده است. در شرایطی که انتظار میرود نهادهای دولتی مانند منابع طبیعی، آتشنشانی و دیگر ارگانهای مربوطه نقش اصلی را در مهار آتشسوزیها ایفا کنند، این مسئولیت به دوش مردم محلی و فعالان مدنی افتاده است.
فعالان محیط زیست کردستان بارها بدون امکانات و حمایت کافی، جان خود را در دفاع از طبیعت به خطر انداختهاند.
تابستان سال گذشته آتشسوزی در جنگل «دهری» در محدوده شهر ثلاث باباجانی تا نزدیکی مرز عراق برای روزها ادامه داشت و نیروهای مسئول تلاش چندانی برای مهار این آتشسوزی انجام ندادند و داوطلبانی که خود از اهالی روستاهای اطراف این جنگل بودند، برای خاموش کردن آتش اقدام کردند.
در شهریور ۱۳۹۷ در پی بروز آتشسوزی و انفجار مهمات جنگی به جای مانده از جنگ با عراق در نواحی جنگلی نزدیک به مریوان در استان کردستان، شریف باجور و امید حسینزاده (از فعالان محیط زیست) و رحمت حکیمینیا و محمد پژوهی (از نیروهای جنگلبانی) جان خود را از دست دادند.
پس از این رویداد مردم مریوان با برگزاری تجمع و حمل پلاکاردهایی به زبان کردی یاد آنها را گرامی داشتند. آنها روی پلاکاردی نوشته بودند: «کسانی که در قلب مردم جای دارند نمیمیرند».
نظرها
نظری وجود ندارد.