ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

واژگونی خودروی حامل مهاجران افغانستانی در سراوان؛ ۲۰ نفر زخمی شدند

در ماه‌های گذشته مقام‌های جمهوری اسلامی فشار بر مهاجران افغانستانی را به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش داده‌اند.

منابع حقوق بشری گزارش دادند شامگاه شنبه ۲۲ شهریور (۱۳ سپتامبر) یک خودروی حامل مهاجران افغانستانی در شهرستان سراوان، استان سیستان‌وبلوچستان، واژگون شد. این خودرو که دست‌کم ۲۰ سرنشین داشت، به‌طور کامل آسیب دید و تمامی مسافران آن زخمی شدند. وضعیت چند نفر از مجروحان وخیم اعلام شده است.

به گفته سازمان حقوق بشری «حال‌وش» که مسائل مهاجران، شهروندان بلوچ و اهالی سیستان و بلوچستان را پیگیری می‌کند، این حادثه هنگام عبور مهاجران از یک ایست بازرسی رخ داده است. خودرو بیش از ظرفیت پر شده بود و از استانداردهای ایمنی حداقلی برخوردار نبود.

به دلیل نبود سازوکارهای رسمی و ایمن برای جابه‌جایی مهاجران، بسیاری از آنان ناچارند با خودروهای غیراستاندارد و پرخطر سفر کنند؛ امری که بارها به فجایع انسانی مشابه منجر شده است.

مجروحان بلافاصله به بیمارستان رازی سراوان منتقل شدند. کادر درمانی این بیمارستان اعلام کرده‌اند که چندین تن از آسیب‌دیدگان در شرایط بحرانی به سر می‌برند و در صورت عدم دریافت درمان فوری و مستمر، احتمال مرگ وجود دارد.

حال‌وش این حادثه را «یادآور آسیب‌پذیری شدید مهاجران افغانستانی» توصیف کرده و خواستار اصلاح فوری شرایط برای تضمین حداقل حقوق و امنیت آنان در مسیرهای جابه‌جایی شد. این نهاد هشدار داد که ادامه بی‌توجهی به وضعیت حمل‌ونقل مهاجران به معنای تکرار مداوم فجایع انسانی خواهد بود.

این رویداد در حالی رخ می‌دهد که تنها چندی پیش، حادثه‌ای مشابه در سراوان جان یک مهاجر افغانستانی را گرفت و ۱۳ نفر دیگر را زخمی کرد.

مدافعان حقوق بشر می‌گویند تداوم این حوادث بیانگر خلاء جدی در مدیریت مهاجرت و بی‌توجهی به حقوق انسانی آن‌ها است.

در ماه‌های گذشته مقام‌های جمهوری اسلامی فشار بر مهاجران افغانستانی را به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش داده‌اند. بسیاری از مهاجران که حتی اسناد قانونی اقامت برایشان صادر شده بود رد مرز و خانواده‌هایی که برخی بیش از ۲۰ سال در ایران زندگی می‌کردند به اجبار به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

گزارش‌‌های متعددی در مورد باج‌گیری از مهاجران افغانستانی، بدرفتاری در مراکز اخراج و نقاط مرزی هم گزارش شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.