ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

صدها زندانی محکوم به اعدام در قزلحصار: علیه اعدام‌ها در ایران کاری کنید

حدود ۱۵۰۰ نفر از زندانیان محکوم به اعدام در زندان قزلحصار دست به اعتصاب غذا زده‌اند. آن‌ها به افزایش شدید اعدام‌ها اعتراض دارند و می‌گویند این وضعیت برایشان قابل تحمل نیست.

از روز دوشنبه ۲۱مهر زندانیان واحد ۲ زندان قزلحصار کرج و سپس یک روز بعد، زندانیان واحدهای ۳ و ۴ این زندان در یکی از گسترده‌ترین اعتراض‌های داخل زندان دست به اعتصاب غذا زده‌اند. اعتراض آن‌ها به اجرای حکم پرشمار زندانیان است.

روز سه‌شنبه ۲۲ مهر زندانیان این واحد بیانیه‌ای منتشر کردند و ضمن اشاره به اعتصاب نزدیک به ۱۵۰۰ نفر از زندانیان محکوم به اعدام در سالن‌های ۱ و ۲ و ۳ و ۴ واحد ۲ زندان قزلحصار در اعتراض به تشدید اعدام همبندیان خود، نوشته‌اند:

دیگر صبرمان از این همه ستم و گرفتن جان زندانیان و جوانان لبریز شده، هر روز و هر هفته شاهد هستیم که عده‌ای از هم‌بندی‌هایمان به چوبه‌های دار سپرده می‌شوند و تعدادی  نیز شب را با کابوس مرگ و چوبه دار سپری می‌کنیم و این زجرآورترین لحظات زندگی ما و خانواده‌های‌مان است. درد و رنجی که سالیان است ادامه دارد. این وضعیت دیگر برای ما قابل تحمل نیست.

روز دوشنبه ۲۱ مهر شمار زندانیان منتقل‌شده به سلول انفرادی زندان قزلحصار کرج برای اجرای حکم اعدام به ۱۶ نفر افزایش یافت. پیش از آن اعلام شده بود که ۱۱ زندانی با اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر برای اجرای حکم اعدام به سلول‌های انفرادی قزلحصار منتقل شده‌اند. روز دوشنبه پنج زندانی دیگر با اتهام قتل به آن‌ها اضافه شدند. اعتصاب غذای زندانیان واحد ۲ زندان قزلحصار در پی انتقال این زندانیان به سلول انفرادی صورت گرفته است. از روز سه‌شنبه ۲۲ مهر زندانیان واحدهای ۳ و ۴ زندان قزلحصار نیز به این حرکت اعتراضی پیوسته‌اند.

زندانیان اعتصابی واحد ۲ قزلحصار در بیانیه خود خواستار لغو مجازات اعدام در ایران شدند و نوشتند:

بساط اعدام و چوبه‌های دار باید از ایران برچیده شود. چرا و به چه حقی دولت مجاز است جان انسان‌ها را بگیرد. از همه مردم و کسانی که از این راه صدای ما را می شنوند و از همه زندانیان می‌خواهیم که به هر وسیله ممکن از ما زندانیان زیر حکم اعدام حمایت کنند.

آن‌ها در پایان بیانیه خود آورده‌اند:

پناه ما زندانیان شما مردم عزیز ایران هستید. حق ما اعدام و جای‌مان در زندان نیست. علیه اعدام‌ها در ایران کاری کنید. صدای‌تان را بلند کنید. در برابر زندان‌ها تجمع کنید و نگذارید زندانیان را اعدام کنند.

براساس گزارش‌های منتشرشده، روز سه‌شنبه حال برخی از زندانیان اعتصابی واحد ۲ قزلحصار وخیم شد اما هیچ‌گونه رسیدگی پزشکی صورت نگرفت.

روز چهارشنبه ۲۳ مهر خبرگزاری میزان، وابسته به دستگاه قضائی جمهوری اسلامی از اجرای حکم سه زندانی به نام‌های امیررضا قبادی، مجید حاتمی و سجاد حاتمی به اتهام «محاربه از طریق سرقت مسلحانه» خبر داد.

آمار فعالان حقوق بشر در ایران، نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۴ زندان قزلحصار در کرج با اعدام ۱۵۰ زندانی بیشترین اعدام در میان زندان‌های ایران را داشته است.

این رقم نسبت به سال قبل از آن، تقریباً دو برابر شده است.

سه‌شنبه هفته گذشته نیز گزارش‌هایی از زندان اوین مبنی بر بروز درگیری و تنش شدید میان زندانیان و مأموران زندان در پی تلاش برای اجرای حکم اعدام احسان افراشته، زندانی سیاسی منتشر شد.

مهدی محمودیان، فعال مدنی و زندانی سیاسی در اوین، خبر داد که مأموران این زندان قصد داشتند احسان افراشته را برای اجرای حکم منتقل کنند. اما زندانیان سالن ۱۲ بند ۷ با بستن درهای بند مانع از انتقال او شدند و فضای زندان به‌شدت متشنج شد.

زندانیان سایر بندها نیز در واکنش به این اقدام با سردادن شعارهایی علیه اجرای حکم اعدام، به درهای بندهای خود فشار آورده‌اند.

سازمان حقوق بشر ایران جمعه گذشته ۱۸ مهر در گزارشی اعلام کرد که حکومت ایران در اعدام سالانه، رکورد سه دهه اخیر را شکسته و از ابتدای ژانویه ۲۰۲۵ تا کنون دست‌کم یک‌هزار و ۱۰۵ نفر را اعدام کرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.