مأموران امنیتی عبدالله خانی، فعال کارگری کُرد را بازداشت کردند
بازداشت این فعال صنفی ۶۰ ساله در سنندج، آن هم بدون ارائه حکم قضائی، بار دیگر نگرانیها درباره برخوردهای امنیتی با فعالان کارگری کُرد را افزایش داده است.

عبدالله خانی، فعال صنفی و کارگری کُرد ـ عکس از سازمان حقوق بشری ههنگاو
عبدالله خانی، فعال صنفی و کارگری کُرد اهل سنندج، توسط نیروهای اداره اطلاعات این شهر بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی منتقل شده است.
بر اساس گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو، این شهروند ۶۰ ساله روز شنبه ۶ دیماه در منزل شخصی خود واقع در شهرک ۵ آذر سنندج بازداشت شد.
بهگفته یک منبع آگاه، مأموران اداره اطلاعات بدون ارائه هرگونه حکم قضائی وارد منزل شده و ضمن بازداشت عبدالله خانی، اقدام به تفتیش کامل خانه کردند.
این گزارش میافزاید، نیروهای امنیتی همزمان با رفتار توهینآمیز و ایجاد فضای رعب و وحشت برای اعضای خانواده، تلفنهای همراه آنها را نیز ضبط کردند.
این منبع تأکید کرد که عبدالله خانی از مشکلات جسمی رنج میبرد و سابقه سکته قلبی دارد؛ موضوعی که نگرانیها نسبت به وضعیت سلامت او در دوران بازداشت را دوچندان کرده است.
با وجود پیگیریهای مکرر خانواده و مراجعه آنها به اداره اطلاعات سنندج برای اطلاع از وضعیت و محل نگهداری این فعال صنفی، تاکنون هیچ توضیح روشنی از سوی این نهاد امنیتی ارائه نشده است.
همچنین تا لحظه انتشار این خبر، دلایل بازداشت، محل نگهداری و سرنوشت عبدالله خانی همچنان نامشخص است. او پیشتر نیز بهدلیل فعالیتهای صنفی و کارگری سابقه بازداشت داشته است.
بازداشت عبدالله خانی در حالی صورت میگیرد که پیشتر نیز فعالان کارگری سنندج با برخوردهای امنیتی مشابهی مواجه بودهاند. در همین راستا، غالب حسینی، از فعالان کارگری کُرد و اهل سنندج، آبانماه ۱۴۰۳ پس از حدود سه هفته بازداشت، با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی بهطور موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان مرکزی سنندج آزاد شد.
غالب حسینی اواسط مهرماه همان سال در محل کار خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.
حسینی نیز پیش از این بهدلیل فعالیتهای کارگری بارها از سوی اداره اطلاعات سنندج و کامیاران احضار و مورد بازجویی قرار گرفته بود.






نظرها
نظری وجود ندارد.