بازداشت دو عضو و همراه کانون نویسندگان ایران در مراسم سالگرد بکتاش آبتین
دو عضو و همراه کانون نویسندگان ایران، یوسف انصاری و مصطفی خسروی بابادی در مراسم سالگرد درگذشت بکتاش آبتین در امامزاده عبدالله شهرری بازداشت شدند؛ مراسمی که با قرائت بیانیه کانون درباره «قتل عامدانه» آبتین در زندانهای کرونایی همراه بود و بار دیگر با سرکوب امنیتی روبهرو شد.

مهدی کاظمی (۲۵ آذر ۱۳۵۳ – ۱۸ دی ۱۴۰۰) معروف به بکتاش آبتین، شاعر، کارگردان فیلم و زندانی سیاسی
به گزارش کانون نویسندگان ایران پنجشنبه ۱۸ دیماه ۱۴۰۴، همزمان با برگزاری مراسم سالگرد بکتاش آبتین در آرامستان امامزاده عبدالله شهرری، نیروهای امنیتی دو نفر را بازداشت کردند: یوسف انصاری، نویسنده و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران، که دقایقی پیش از آن بیانیه کانون را در این مراسم قرائت کرده بود، هنگام خروج از محل گلباران مزار بازداشت شد. اندکی پس از آن نیز مصطفی خسروی بابادی، که شعری از بکتاش آبتین را در مراسم خوانده بود، در همان مکان دستگیر و هر دو به مکانی نامعلوم منتقل شدند. تا لحظه تنظیم این گزارش، هیچ اطلاع رسمی از نهاد بازداشتکننده و محل نگهداری این دو نفر در دست نیست.
پیش از این بازداشتها، جمعی از خانواده، دوستان و دوستداران بکتاش آبتین گرد هم آمده بودند تا مزار او را گلباران کنند. این مراسم، مانند سال گذشته، با محدودیتها و حضور سنگین نظارت امنیتی همراه بود؛ سال گذشته نیز مأموران مانع از برگزاری کامل مراسم گلباران شده بودند.
کانون نویسندگان ایران در بیانیهای که یوسف انصاری آن را در مراسم قرائت کرد، ضمن گرامیداشت یاد بکتاش آبتین در پیوند با همه مدافعان آزادی بیان، بر ضرورت پیوند این یادبود با دادخواهی تأکید ورزید. در بخشی از بیانیه آمده است:
قتل عامدانهی بکتاش آبتین سندی روشن است از شیوهی سرکوب که جان و اندیشهی مستقل را نشانه میگیرد و میکوشد حافظهی جمعی را از حقیقت تهی کند.
همچنین کانون در ادامه بیانیه خود آورده است:
آنچه بر بکتاش آبتین رفت نه حادثهای بود ناگهانی نه پیامد خطا یا بینظمی، بلکه حاصل سازوکاری تبهکارانه بوده و هست که در آن، حذف اندیشمند مستقل بهتدریج و در پوشش رویههای عادی صورت میگیرد.
بکتاش آبتین، شاعر، نویسنده و عضو فعال کانون نویسندگان ایران، به دلیل عضویت در این نهاد و حضور بر مزار جانباختگان قتلهای سیاسی زنجیرهای به شش سال زندان محکوم شد. او در دوران زندان دو بار به ویروس کرونا مبتلا گردید و پس از وخامت شدید حال، خانوادهاش در ۲۲ آذر ۱۴۰۰ موفق شدند برای او مرخصی استعلاجی بگیرند و به بیمارستان منتقلش کنند. پزشکان برای حفظ جانش او را در اغمای مصنوعی قرار دادند اما تلاشها مؤثر واقع نشد و آبتین در نهایت در بیمارستان ساسان بر اثر عوارض کرونا درگذشت. بسیاری از فعالان حقوق بشر و نویسندگان، مرگ او را نتیجه تعمد در عدم درمان مناسب و به نوعی «قتل حکومتی» در زندانهای جمهوری اسلامی میدانند.
چهار سال پس از این رویداد، همچنان صدای دادخواهی برای روشن شدن ابعاد این جنایت و محاکمه آمران و عاملان آن از سوی کانون نویسندگان ایران و بسیاری از آزادیخواهان ادامه دارد. بازداشت امروز دو تن از حاضران در مراسم سالگرد، بار دیگر نشاندهنده ادامه رویکرد سرکوب عدالتخواهی در ایران است.





نظرها
نظری وجود ندارد.