ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مواضع بین‌المللی پس از حملات آمریکا و اسرائیل به ایران

واکنش‌‌های بین‌المللی به حملات آمریکا و اسرائیل به ایران طیف گسترده‌ای را در بر می‌گیرد. برخی سازمان‌ها و کشورها حملات را محکوم کرده‌اند، برخی بیشتر نگران «منطقه‌ای شدن جنگ» هستند و برخی کشورها همچون استرالیا نیز از حملات به ایران حمایت کرده‌اند.

واکنش‌های بین‌المللی به حملات آمریکا و اسرائیل علیه ایران و تحولات متعاقب آن، طیفی از محکومیت‌ها، ابراز نگرانی‌ها و حمایت‌ها را در بر گرفته است.

روسیه از نخستین کشورهایی بود که این حملات را به‌شدت محکوم کرد. دیمیتری مدودف، رئیس‌جمهور پیشین روسیه و معاون کنونی دبیر شورای امنیت این کشور، در پیامی تلگرامی اعلام کرد که آمریکا با این اقدام «چهره واقعی» خود را نشان داده و مذاکرات پیشین با ایران را «عملیات پوششی» توصیف کرد. وزارت خارجه روسیه نیز این حملات را «ماجراجویی خطرناک» خواند که می‌تواند منطقه را به سوی «فاجعه‌ای انسانی، اقتصادی و حتی رادیولوژیک» سوق دهد و هدف آن را «نابودی دولت ایران» عنوان کرد.

اتحادیه اروپا ضمن توصیف وضعیت خاورمیانه به‌عنوان «خطرناک»، خواستار خویشتنداری همه طرف‌ها شد. اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، با تأکید بر «اهمیت حیاتی» تضمین ایمنی هسته‌ای و حفظ رژیم جهانی عدم اشاعه، از طرف‌های این جنگ خواست که از غیرنظامیان حفاظت کنند و به حقوق بین‌الملل احترام بگذارند. آنتونیو کوستا، رئیس شورای اروپا، نیز در بیانیه‌ای مشترک بر ضرورت جلوگیری از تشدید تنش‌ها تأکید کرد.

در همین حال، امانوئل مکرون خواستار برگزاری فوری شورای امنیت شد. امانوئل مکرون هشدار داد که جنگ میان ایالات متحده، اسرائیل و ایران می‌تواند «پیامدهای جدی» برای صلح و امنیت بین‌المللی داشته باشد.

دفتر او اعلام کرد که رئیس‌جمهور فرانسه با رهبران عربستان سعودی، امارات، قطر، اردن و رئیس اقلیم کردستان عراق گفت‌وگو کرده است. مکرون همچنین در شبکه ایکس نوشت که فرانسه در صورت درخواست شرکایش، آماده است منابع لازم را برای حمایت از آن‌ها مستقر کند.

او تأکید کرد تشدید تنش‌ها برای همه خطرناک است و باید متوقف شود و افزود ایران ناگزیر است برای پایان دادن به برنامه‌های هسته‌ای و موشکی خود وارد مذاکرات «با حسن نیت» شود؛ امری که به گفته او برای امنیت منطقه ضروری است.

پاکستان حملات را محکوم کرد. محمد اسحاق‌دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، در گفت‌وگوی تلفنی با همتای ایرانی خود، این اقدام را «بی‌اساس» خواند و خواستار توقف فوری تنش‌ها و بازگشت به دیپلماسی برای دستیابی به راه‌حلی مسالمت‌آمیز شد.

ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، نیز حملات نظامی در خاورمیانه را محکوم کرد و از همه طرف‌ها خواست به میز مذاکرات بازگردند. او هشدار داد که این حملات تنها به «مرگ، ویرانی و رنج انسانی» بیشتر منجر خواهد شد. این خبر را خبرگزاری فرانسه گزارش داده است.

ترک در بیانیه‌ای گفت:

حملات نظامی که صبح امروز توسط اسرائیل و ایالات متحده آمریکا علیه ایران انجام شد، و همچنین حملات تلافی‌جویانه بعدی ایران را تأسف‌بار می‌دانم. همان‌طور که در هر درگیری مسلحانه‌ای رخ می‌دهد، این غیرنظامیان هستند که در نهایت بهای نهایی را می‌پردازند.

او افزود:

برای جلوگیری از این پیامدهای وحشتناک برای غیرنظامیان، خواستار خویشتنداری هستم و از همه طرف‌ها می‌خواهم با عقلانیت عمل کنند، تنش‌ها را کاهش دهند و به میز مذاکرات بازگردند _ جایی که تنها چند ساعت پیش فعالانه در پی یافتن راه‌حل بودند.

مدیر «کمپین بین‌المللی برای لغو سلاح‌های هسته‌ای» (ICAN)، سازمان برنده جایزه صلح نوبل، اعلام کرد که حملات آمریکا و اسرائیل علیه ایران «کاملاً غیرمسئولانه» است و خطر تشدید بیشتر تنش‌ها را به همراه دارد. این خبر را خبرگزاری فرانسه گزارش داده است.

ملیسا پارک، مدیر اجرایی ICAN، در بیانیه‌ای گفت: «این حملات کاملاً غیرمسئولانه هستند و خطر تشدید بیشتر تنش‌ها، افزایش خطر گسترش سلاح‌های هسته‌ای و حتی استفاده از این سلاح‌ها را به همراه دارند.» او افزود: «اقدام نظامی نه راه‌حلی پایدار و نه قابل اتکا برای جلوگیری از گسترش سلاح‌های هسته‌ای است. وی همچنین تأکید کرد: «هرگونه اقدام نظامی باید فوراً متوقف شود.»

سازمان ICAN که مقر آن در ژنو قرار دارد، در سال ۲۰۱۷ به‌دلیل نقش کلیدی خود در تدوین «معاهده منع سلاح‌های هسته‌ای» (TIAN)، که در سال ۲۰۲۱ لازم‌الاجرا شد، جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.

در سطح منطقه‌ای، کشورهای خلیج فارس تشدید تنش‌ها را محکوم کرده و نسبت به پیامدهای بی‌ثبات‌کننده آن هشدار دادند. نروژ نیز مشروعیت حملات را زیر سؤال برد و بر لزوم پایبندی به قواعد حقوق بین‌الملل تأکید کرد.

وزارت امور خارجه عمان نیز اعلام کرد که از شورای امنیت درخواست می‌کند تا جلسه‌ای فوری برای اعمال آتش‌بس برگزار کند.

در مقابل، برخی کشورها از اقدام آمریکا حمایت کردند. استرالیا با اعلام حمایت از حملات به ایران، برنامه هسته‌ای ایران را «تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی» توصیف کرد. آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر این کشور، گفت کانبرا از اقدام واشنگتن برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای پشتیبانی می‌کند.

بریتانیا موضعی محتاطانه اتخاذ کرد. سخنگوی دولت بریتانیا اعلام کرد لندن نمی‌خواهد شاهد گسترش درگیری‌ها به یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر باشد و اولویت فوری را ایمنی شهروندان بریتانیایی در منطقه دانست. همزمان، دولت بریتانیا بر تعهد خود به امنیت متحدان در خاورمیانه و آمادگی برای حفاظت از منافعش تأکید کرد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.