ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انیسا فنائیان، شهروند بهائی برای اجرای حکم هشت سال زندان بازداشت شد

انیسا فنائیان در مهرماه سال گذشته با تودیع وثیقه از زندان آزاد شده بود. همزمان در خبری دیگر، عنقا سیاوشی، شهروند بهائی اهل شیراز، با سپردن وثیقه از زندان عادل‌آباد شیراز آزاد شد.

انیسا فنائیان، شهروند بهائی ساکن سمنان، عصر دوشنبه ۲۱ اردیبهشت با حضور نیروهای امنیتی در منزل شخصی‌اش بازداشت و برای تحمل ادامه دوران محکومیت به زندان منتقل شد. مأموران در زمان بازداشت، حکم جلب مربوط به اجرای حکم حبس او را ارائه کردند.

این شهروند بهائی پیش‌تر پس از پذیرش درخواست اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور و توقف اجرای حکم، در مهرماه سال گذشته با تودیع وثیقه از زندان آزاد شده بود، اما پرونده او پس از ارجاع به شعبه هم‌عرض دوباره بررسی و حکم هشت سال حبس بدون تغییر تأیید شد.

فنائیان پیش‌تر در پرونده‌ای که اواخر سال ۱۴۰۲ در دادگاه انقلاب سمنان مورد رسیدگی قرار گرفت، به اتهاماتی از جمله «تشکیل گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور»، «فعالیت آموزشی یا تبلیغی انحرافی مغایر با شرع اسلام» و «تبلیغ علیه نظام» در مجموع به ۱۶ سال زندان، جزای نقدی، محرومیت‌های اجتماعی و مصادره بخشی از اموال خانوادگی محکوم شده بود. این حکم در مرحله تجدیدنظر به هشت سال حبس کاهش یافت و بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد برای او قابل اجرا اعلام شد.

این شهروند بهائی که دو فرزند دارد، پیش از این نیز سابقه تحمل حبس داشته است. او در سال ۱۳۹۲ در شرایطی که همسرش در زندان بود و فرزندانشان سن کمی داشتند، یک سال را در زندان سمنان سپری کرده بود. فنائیان همچنین از بستگان عطاالله رضوانی، شهروند بهائی کشته‌شده در بندرعباس، است؛ پرونده‌ای که طی سال‌های گذشته با واکنش فعالان حقوق بشر همراه بوده است.

همزمان، روز دوشنبه ۲۱ اردیبهشت‌ عنقا سیاوشی، شهروند بهائی ۱۹ ساله ساکن شیراز، با قرار وثیقه از زندان عادل‌آباد این شهر آزاد شد. ماموران اداره اطلاعات او را شامگاه ۱۸ فروردین بازداشت کردند. بنا بر گزارش‌ها، مأموران هنگام بازداشت منزل او را نیز تفتیش و شماری از وسایل شخصی‌اش را ضبط کرده بودند. تاکنون جزئیاتی درباره دلایل بازداشت یا اتهامات مطرح‌شده علیه این شهروند بهائی منتشر نشده است.

در سال‌های اخیر، شهروندان بهائی در ایران با فشارهای امنیتی و قضائی گسترده‌ای مواجه بوده‌اند و گزارش‌های نهادهای حقوق بشری نشان می‌دهد بخش عمده موارد نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی در کشور به جامعه بهائیان مربوط است.

جمهوری اسلامی بهائیان را «فرقه ضاله» می‌نامد و آن‌ها را به ارتباط با اسرائیل متهم می‌کند؛ اتهامی که ریشه آن به استقرار تاریخی مرکز جهانی آیین بهائی در شهر حیفا بازمی‌گردد. این اتهامات بارها از سوی نهادهای حقوق بشری رد شده است.

در جریان جنگ ۱۲روزه اسرائیل و ایران نیز شماری از شهروندان بهائی از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی به «جاسوسی برای اسرائیل» متهم شدند و برای برخی از آن‌ها پرونده‌های امنیتی تشکیل شد؛ روندی که در امتداد سیاست دیرینه امنیتی‌سازی و برخورد سیستماتیک با اقلیت بهائی در ایران قرار دارد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.