ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مجله دانش و فن: از نقش مستقیم باکتری‌های عفونی در ایجاد درد تا بازگشت مجدد اخباری درباره نیروگاه اتمی فوکوشیما به صفحه اول رسانه‌ها

چند روز پیش، باز هم اخبار نگران‌کننده‌ای از نیروگاهِ متروکه فوکوشیمای ژاپن درز کرد، که حکایت از نشت حدود ۳۰۵ تن آب آلوده-به-مواد-رادیواکتیو، به دریا می‌کرد.

شگفتی دانشمندان از نقش مستقیم باکتری‌های عفونی در ایجاد درد
چندی پیش، ایزاک چیو (Issac Chiu) و همکارانش از دانشکده پزشکی هاروارد، در جریان بررسی نحوه عملکرد سلول‌های ایمنی بدن در برابر باکتری‌های متخاصم، به مورد غیرمنتظره‌ای برخوردند. آن‌ها متوجه شدند که باکتری‌های عفونی، حتی بدون دخالت دستگاه ایمنی بدن هم قادر هستند احساس درد را به سلول‌های عصبی ِ ناحیهٔ زخم القا کنند. این مثل این می‌ماند که یک اتومبیل ِ بدون دزدگیر، به محض بروز خطر سرقت، از خودش صدا سر بدهد.

یافته‌هایی در خصوص راز بقای تلماسه‌ها
صحراهای بکر و سوزان زمین، معمولاً با پوششی از تلماسه‌های ریز و درشت و اشکال موزون‌شان در ذهن‌مان تداعی می‌شوند؛ اما جالب است که به لحاظ علمی، این توده‌های عظیم و چشم‌نواز ماسه به قدری ناپایدارند که بدون وجود یک سری مؤلفه‌های ویژه که بقای آن‌ها را در بلندمدتْ حفظ کند، اصولاً نباید وجود خارجی داشته باشند. یک تلماسه، در واقع مولودِ محیط بادخیز و وسیعی است که پوشش سنگلاخی و سفتی دارد؛ و جالب است که همین مؤلفه‌ها برای نابودی یک تلماسه هم کفایت می‌کنند. پس سؤال اینجاست که چرا تلماسه‌ها اصلاً وجود دارند؟

بازگشت مجدد نام نیروگاه اتمی فوکوشیما به سرخط خبرهای زیست‌محیطی دنیا
حدود دو سال از سونامی سهمگین ژاپن و فاجعه اتمی متعاقبش می‌گذرد؛ فاجعه‌ای که در نتیجهٔ آن، نیروگاه اتمی فوکوشیما، آماج انتقادات تند و تیز فعالین زیست‌محیطی دنیا واقع شد و مقامات مسئول رو به اخذ تصمیمات پیش‌گیرانه‌ای در قبال فجایع مشابهش واداشت. اما چند روز پیش، باز هم اخبار نگران‌کننده‌ای از این نیروگاهِ متروکه درز کرد، که حکایت از نشت حدود ۳۰۵ تن آب آلوده-به-مواد-رادیواکتیو، به دریا می‌کرد.

تلسکوپ فضایی اسپیتزر (Spitzer)، ده‌ساله شد
ده سال پیش در همین هفته، یعنی در بیست و پنجم اوت ۲۰۰۳، یک فروند موشک دلتا-۲، از پایگاه فضایی کیپ کاناورال (Cape Canaveral) فلوریدا رهسپار فضا شد تا یک محمولهٔ گران‌بها رو در مدار زمین قرار بده؛ یعنی تلسکوپ فضایی غول‌آسای اسپیتزر. این تلسکوپ، که بخش فروسرخ طیف نور رو پوشش می‌دهد، نامش رو از لیمان اسپتزر، اخترشناس فقید آمریکایی، و ایده‌پرداز تلسکوپ‌های فضایی به میراث برده.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.