احمد سالک کاشانی، نماینده اصفهان در مجلس ایران، به حسن روحانی هشدار داد که ریچارد فرای، ایرانشناس آمریکایی، جاسوس سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا، سیا، بود و در اصفهان خاک شود.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم، احمد سالک کاشانی روز سهشنبه ۲۰ فروردینماه در جلسه علنی مجلس به حسن روحانی، رئیسجمهوری اسران تذکر داد و گفت: «از آقای رئیسجمهور و وزیر کشور درخواست میکنم که هرچه سریعتر جلوی ورود جنازه پلید ریچارد فرای، جاسوس سازمان سیای امریکا برای دفن در اصفهان در کنار قبر استاد سارقش آرتور پوپ در جوار رودخانه زایندهرود گرفته شود و به نمایندگان اعلام میکنم که زایندهرود به رودخانه مردهرود تبدیل شده است.»
ریچارد نلسون فرای، ایرانشناس برجسته که هفتم فروردین (۲۷ مارس) در سن ۹۴ سالگی در شهر بوستون درگذشت، وصیت کرده که جسدش در حاشیه زایندهرود در اصفهان دفن شود.
وی بیش از ۷۰ سال از زندگی خود را صرف مطالعه و پژوهش در باره تاریخ و فرهنگ فلات ایران کرده بود، از سغد تا تبریز و از خراسان تا خوزستان؛ از شرق تا غرب ایران زمین.
آرتور آپهم پوپ، مورخ شهیر آمریکایی آثار هنری ایران نیز سال ۱۳۴۸ در سن ۸۹ سالگی در شیراز درگذشت. در پی درخواست مکرر از محمدرضا پهلوی، شاه وقت ایران، آرامگاهی برای آرتور پوپ در اصفهان در ساحل زایندهرود نزدیک پل خواجو ساخته شد و در آنجا بهخاک سپرده شد.
احمد سالک کاشانی گفت: «همان پوپ که با رضا قلدر (رضا شاه) ملاقات کرد، همان پوپ که سارق محراب هزار و چند ساله مسجد اصفهان در موزه نیویورک است، همان پوپ که دلال عتیقهجات ایران است. ریچارد فرای شاگرد اوست.»
نماینده اصفهان افزود: «چهار بار در کشورهای مختلف جاسوسی کرده و خودش میگوید کارهایی کردم که موجب ناراحتی مردم شده است. مشاور بنیاد اشرف پهلوی است. مشاور ماهنامه ایران نامه است و در دهه ۷۰ برای جمعآوری اطلاعات محرمانه به ایران آمده و از دولت خاتمی تقدیرنامه گرفته است.»
وی تأکید کرد: «آقای روحانی؛ اجازه ندهید که قطاعالطریق فرهنگی اسلامی ایران در اصفهان دفن شود و مردم تحمل نخواهند کرد و هر حادثهای اتفاق بیفتد برعهده مسئولان ذیربط خواهد بود.»
نماینده اصفهان در مجلس در حالی این سخنان را بیان میکند که چند روز پیش روزنامه «شرق» بهنقل از مصطفی محقق داماد، رئیس شورای تولیت بنیاد موقوفات دکترمحمود افشار که از روز درگذشت ریچارد فرای پیگیر انتقال پیکر او به ایران بوده است نوشت تاجیکستان نیز به دنبال انتقال پیکر این استاد ایرانشناسی به دوشنبه است و اگر ایران نتواند زمینه عمل به وصیتنامه او را فراهم کند، این کشور آن را انجام میدهد.
محمد بهشتی، رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران نیز گفته است: «سیاسی نگاهکردن به وصیتنامه و انتقال پیکر فرای به ایران صورت مسأله را تغییر میدهد. در صورتی که ایشان چهرهای فرهنگی بود و با توجه به تعلقات فرهنگی و عشقی که به تاریخ فرهنگ ایران داشت آن را مطرح کرد و اجابت آن ارجنهادن به فرهنگ و تمدن ایرانی و کسانی است که برای معرفی آن تلاش میکنند.»
برای خودمون متاسفم
هاگن / 09 April 2014