ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خطر بیابانی شدن ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی قزوین

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین۱۰۰ هزار هکتار از زمین‌های این استان در خطر بیابانی شدن هستند.

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین ۱۰۰ هزار هکتار از زمین‌های این استان در خطر بیابانی شدن هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی‌اکبر اسداللهی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین، با اعلام این خبر گفت: «نبود پوشش گیاهی مناسب، علت بروز این اتفاق است و امکان وقوع آن در دو شهرستان بویین‌ زهرا و آبیک وجود دارد.»

اسداللهی افزود: «در آبیک از روستای شاهین‌تپه تا فتح‌آباد پوشش گیاهی منطقه از بین رفته و موضوع بیابانی شدن زمین‌ها در آستانه وقوع است.»

اسداللهی ارائه الگوی کشت را مهم‌ترین راه پیشگیری از گسترش بیابان دانست و گفت: «ایجاد پوشش گیاهی ازطریق کاشت درخت در کوتاه‌ترین زمان ممکن و بدون از دست دادن فرصت، یکی از راه‌هایی است که به کمک آن می‌توان از گسترش بیابان جلوگیری کرد.»

به‌گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین، این استان در حال حاضر افزون بر ۲۸ هزار هکتار جنگل و حدود ۸۵۰ هزار هکتار مرتع دارد که از این میزان جنگل تنها  ۵ هزار هکتار تثبیت شده است.

او هشدار داد که در شرایط کنونی ۲۴۰ هزار هکتار از زمین‌های استان در معرض تهدیدهای محیط زیستی قرار دارد و درصورت گسترش بیابانی شدن زمین‌های قزوین، استان‌های مجاور آن یعنی تهران و البرز هم از این بحران در امان نخواهند بود و در مدت کوتاه چند ساله، حوادث بدی اتفاق خواهد افتاد.

در آذر ماه سال ۹۴ منوچهر حبیبی، معاون عمرانی استاندار قزوین گفته بود که ۲۰۰ کیلومتر مربع از اراضی این استان «در معرض بیابانی شدن است.»

مرکز پژوهش‌های مجلس ایران تابستان ۹۴ گزارش داده بود که با گسترش خشکسالی، دو سوم کشور به مناطق بیابانی تبدیل شده است.

افزون بر افزایش دمای هوا و خشکسالی‌های پی‌ در پی، «مدیریت نادرست منابع آبی، از بین بردن پوشش گیاهی و جنگل‌زدایی و شیوه‌های نادرست کشاورزی» در بیابان‌زایی در ایران مؤثر بوده‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Ahmad

    مثل ھمیشہ اتفاق کہ در راہ ھست و تا حدود یَ ھم چارہ ای برای درمان ندارند،بہ فکر شان میر سہ کہ باید کاری کرد،انگار کہ این پدیدہ یک روزہ اتفاق افتادہ،مدیر کل منافع طبیعی تا کنون پس کجا بودند؟