سازمان عفو بینالملل با انتشار بیانیهای از مقامهای قضایی جمهوری اسلامی خواسته است تا آتنا دائمی، مدافع حقوق بشر و فعال علیه اعدام را فوری و بیقید و شرط آزاد کنند.
در این بیانیه آماده است که آتنا دائمی زندانی عقیدتیست و به دلیل فعالیتهای مسالمتآمیز حقوق بشری محکوم و زندانی شده است: «آتنا دائمی، فعال حقوق بشر و مخالف حکم اعدام، ششم آذرماه/ ۲۶ نوامبر، برای به اجرا گذاشته شدن حکم هفت سال حبس با خشونت بازداشت شد. او زندانی عقیدتیست که دلیل بازداشتش فعالیتهای حقوق بشریست.»
آتنا دائمی ساعت هشت صبح روز ششم آذر ۹۵، با خشونت و تهدید مأموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران، در خانه پدریاش بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
عفو بینالملل در روز بازداشت او به احتمال شکنجه شدن و بد رفتاری با این فعال مدنی توجه داد: هشدار عفو بینالملل درباره احتمال شکنجه شدن و بدرفتاری با آتنا دائمی
در بیانیه جدید عفو بینالملل به نامه آتنا دائمی از زندان هم اشاره شده. دائمی در این نامه به نحوه بازداشت توأم با خشونت خود پرداخته و به فعالیتها، اتهامات و حکم صادر شده بر اساس این فعالیتها اشاره کرده است.
این سازمان همچنین از فعالان مدنی و عموم مردم در کشورهای مختلف خواسته است تا با نوشتن نامه به زبانهای گوناگون (انگلیسی، فارسی، عربی، فرانسوی، اسپانیایی و …) به صادق آملی لاریجانی، رییس قوه قضاییه، عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران، حسن روحانی، رییس جمهوری ایران و سفارتهای جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف، خواهان آزادی آتنا دائمی شوند: «از آنها بخواهید آتنا دائمی را فورا و بدون قید و شرط آزاد کنند، به اتهامهای مطرح شده از سوی او درباره شکنجه، رفتار نادرست، تحمل سلول انفرادی و همچنین خشونت اعمال شده زمان بازداشتش رسیدگی کنند و اطمینان دهند که به اتهامات مسئولان مربوط در دادگاهی صالح و عادلانه رسیدگی میشود.»
همچنین از مقامهای حکومتی در ایران خواسته شده است تا فعالیت مدافعان حقوق بشر را به رسمیت بشناسند و فعالیتهای مسالمتآمیز حقوق بشری را اقدام مجرمانه تلقی نکنند و در قالب اعلامیه سال ۱۹۸۸ سازمان ملل، دست از ارعاب، تهدید، آزار، دستگیری خودسرانه، بازداشت، شکنجه و بدرفتاریهای دیگر با فعالان حقوق بشر بردارند.
آتنا دائمی ۲۹ ساله، روز ۲۹ مهر سال ۹۳ از سوی مأموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد و ۸۶ روز در سلول انفرادی بند دو الف تحت بازجویی بود. او در تاریخ ۲۸ دی ماه سال ۹۳ پس از پایان بازجوییها به بند زنان زندان اوین منتقل شد.
این فعال مدنی با اتهامات «تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی، توهین به مقدسات، توهین به رهبری و اختفای ادله جرم»، ٢٣ اسفند ٩٣ در دادگاه محاکمه شد.
شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی محمد مقیسه در جلسه دادگاه، «اجازه دفاع به وکیل و شخص آتنا دائمی نداد» و در نهایت او را به هفت سال زندان محکوم کرد و این حکم ۲۲ اریبهشت ۹۴ به او ابلاغ شد.
قاضی دادگاه تجدید نظر اما با تبدیل قرار بازداشت به وثیقه موافقت کرده بود و آتنا دائمی پس از ۱۶ ماه بازداشت، در تاریخ ۲۶ بهمن ماه سال گذشته از بند زنان زندان اوین آزاد شده بود: آتنا دائمی، زندانی سیاسی با وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی آزاد شد