ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

استیضاح وزیر کشاورزی در مجلس رأی نیاورد

محمود حجتی در جلسه استیضاح، عملکرد وزارتخانه خود را مثبت دانست و پروژه‌های انجام شده در وزارت جهاد کشاورزی طی ۶ سال گذشته را نسبت به چهار دهه گذشته بی‌سابقه خواند.

پس از آن‌که روز سه‌شنبه وزیر کار و وزیر راه استیضاح شدند اما با رأی نمایندگان مجلس بر سر کار ماندند، روز چهارشنبه نوبت به استیضاح محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی رسید. «ضعف و یا سوء مدیریت در وزارتخانه»، «ابهام در فرآیندکاری و نوع هزینه کرد شرکت‌های زیر نظر وزیر جهاد کشاورزی»، «استفاده از بازنشستگان در وزارتخانه»، «عدم محقق نشدن بخش قابل توجهی از برنامه وزیر جهاد کشاورزی»، «عدم توانایی در تنظیم بازار محصولات کشاورزی»، «ورشکستگی کارخانه‌های شکر» از دلایل استیضاح حجتی بود. او سرانجام با ۱۱۷ رأی مخالف استیضاح، ۱۰۵ رأی موافق استیضاح و هفت رأی ممتنع وزیر کشاورزی باقی ماند. حجتی در سخنانش عملکرد وزارتخانه خود را مثبت توصیف کرد و «دستاوردها»ی آن را «بی‌سابقه» خواند.

محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی

چهارشنبه ۲۳ اسفند نمایندگان مجلس شورای اسلامی به طرح استیضاح محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی رسیدگی کردند. فراکسیون امید مجلس با این استیضاح مخالف بود، فراکسیون ولایی تصمیم‌گیری در این‌باره را به هر نماینده عضو خود سپرده بود و فراکسیون مستقلین نیز اعلام کرد که موضعی درباره استیضاح وزیر کشاورزی ندارد.

چکیده‌ای از سخنان نمایندگان مجلس در انتقاد از علی ربیعی:

• شما به همراه دولتمردان؛ کشاورزان، دامداران، عشایر غیور و روستانشینان را به خاک سیاه نشاندید.
• آقای حجتی در توزیع اعتبارات و فرصت‌های وزارت کشاورزی عملکرد مناسبی نداشته است.
• شما بیشترین نقش را در خالی شدن روستاها و کاهش جمعیت از ۷۰ درصد به ۲۵ درصد دارید.
• به دلیل ایجاد رانت و سوءمدیریت برای واردات محصولات خارجی مجوز داده می‌شود.

• نداشتن استراتژی برای صادرات‌محوربودن کشاورزی ضعف وزارت کشاورزی است
• از جوانان در مسئولیت‌های وزارتخانه استفاده نشده و در خیلی از مجموعه‌ها از افراد بی‌تجربه استفاده شده است.
• نزدیک ۳۰ میلیون مرغ تخم گذار نابود شد و ایران که صادرکننده تخم‌مرغ بود به واردکننده تبدیل شد.
• ایران به جای این‌که صادرکننده محصولات کشاورزی باشد تبدیل به یک کشور واردکننده شده است
• محصول چای ما که بیش از ۱۰۰۰۰ تن در انبارها مانده است، یا به کود تبدیل می‌شود و یا از بین می‌رود. در حالیکه چای از خارج وارد کشور می‌شود.
• مدیریت بحران آب باید برعهده جهاد کشاورزی باشد. چراکه ۹۲ درصد مصرف آب کشور در این بخش است.

• خاک برسر مملکت ما که باید کود از خارج از کشور وارد کنیم.
• ۷۰۰ هکتار زمین به قیمت متری ۱۳ هزارتومان به یک سرمایه‌دار واگذار شده است.
• ایرادات وزارت کشاورزی: عدم توانایی تنظیم بازار محصولات داخلی کشاورزی، واردات بی‌رویه، متضرر شدن کشاورزان، عدم توان بازاریابی صادرات و تخلفات مالی در شرکت‌های زیرمجموعه براساس گزارش دیوان محاسبات.
• برای تاسیس پمپ‌بنزین و پمپ گازهای بین شهری و احیای تعاونی میلیون‌ها تومان رشوه پرداخت شده است.
• مشکلات دیگر وزارت کشاورزی: عدم اجرای الگوی کشت، عدم حمایت از کشاورزان، نبود برنامه برای کشت ارگانیک، بی‌توجهی به کشاورزان مناطق زلزله زده کرمانشاه و کرمان ورشکستگی کارخانجات قند و شکر، عدم توجه به صنایع تبدیلی، عدم توجه به سرمایه‌گذاری در مناطق استراتژیک و عدم فرهنگ‌سازی برای شناخت بازار هدف محصولات کشاورزی.

• هیچ حمایتی از کشاورزان و روستاییان نمی‌شود این وزارتخانه، وزارت واردات و زمین‌خواری است.
• وضعیت به گونه‌ای است که کشاورزان اصفهان در اعتراض به وضعیتشان در خیابان‌ها آمده‌اند و کسی هم جوابگوی آن‌ها نیست.
• چرا این وزارتخانه از ورود محصولات تراریخته به کشور جلوگیری نمی‌کند؟ چرا جلوی واردات برنج تراریخته گرفته نمی‌شود؟
• چرا جنگل‌ها تخریب می‌شود و این وزارتخانه کاری نمی‌کند؟
• زمین‌های درجه یک کشاورزی تغییر کاربری داده شده‌اند و هیچ برخوردی با زمین‌خواران نمی‌شود.
• قیمت شکر کنترل نمی‌شود و این وضعیت باعث شده که اکثر کارخانه‌های قندریزی به سمت تعطیلی روند.

• مشکل عظیم کشاورزان مدتی است به تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی و وزارتخانه نیرو و جهاد کشاورزی رسیده است.
• برای شنیدن مشکلات کشاورزان بین آن‌ها حضور یافته‌ام و کلی بدوبیراه شنیده‌ام.
• چرا وزارت کشاورزی به توزیع عادلانه آب توجهی نمی‌کند؟
• به دلیل فقدان الگوی کشت، کشاورزان مازاد تولید دارند.

محمود حجتی در سخنانی که در دفاع از خود در جلسه علنی مجلس بیان کرد، از «دستاوردها» و «موفقیت‌های» وزارت کشاورزی گفت و به‌رغم مشکلات عظیمی که هم‌اکنون در عرصه آب و محصولات کشاورزی در ایران حاکم است، عملکرد وزارتخانه خود را مثبت دانست.

جمعه ۱۸ اسفند، گروه پرشماری از کشاورزان ورزنه اصفهان در اعتراض به سیاست‌های آبی دولت حسن روحانی دست به تظاهرات زدند. آن‌ها که مهم‌ترین خواسته‌شان سهم حق‌آبه اصفهان بود، با سر دادن شعارهایی دولت حسن روحانی را به دروغگویی متهم کرده بودند. انتقال ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب از حق‌آبه استان اصفهان به یزد، زندگی آن‌ها را به خطر انداخته است.

وزیر کشاورزی حجم پروژه‌های انجام شده در وزارت جهاد کشاورزی طی شش سال گذشته را نسبت به چهار دهه گذشته بی‌سابقه دانست و گفت در طول شش سال گذشته سرمایه‌گذاری سنگینی در حوزه آب و خاک انجام و اجرا شده است که در هیچ دوره‌ای انجام نگرفته بود.

محمود حجتی گفت با استفاده از ظرفیت‌های موجود کشور «یکپارچگی در وزارت جهاد کشاورزی» را تحقق بخشیده تا «جامعه کشاورزی و عشایری با وجود خشکسالی بلندمدت دستاوردهای موفقی در تاریخ کشاورزی کشور رقم بزند.»

به‌گفته او با رفع برخی موانع تولید و صادرات «رشد بخش کشاورزی طی پنج سال گذشته بر اساس گزارش بانک مرکزی به صورت مستمر مثبت بوده است». حجتی این رشد را «چیزی در حدود چهار تا پنج درصد» عنوان کرد.

در بخش تولید محصولات کشاورزی وزیر کشاورزی از «افزایش رشد ۲۵ میلیون تنی تولید محصولات کشاورزی به ۱۲۲ میلیون تن» و کاهش واردات محصولات کشاورزی تا «چهار تا پنج میلیون تن» خبر داد و گفت تولید شکر به «بیش از ۷۰ درصد» در کشور افزایش یافته است.

او از پرداخت بخش‌ زیادی از طلب کشاورزان و طلب بیمه‌گذاران محصولات کشاورزی نیز خبر داد و گفت ‌بیش از ۷۰ درصد طلب کشاورزان از سوی کارخانه‌ها پرداخت شده و وزارت کشاورزی ۸۰ درصد طلب بیمه‌گذاران محصولات کشاورزی را نیز پرداخت کرده است.

محمود حجتی همچنین از تقاضای بسیار زیاد برای ویلاسازی در زمین‌ها انتقاد کرد و گفت این مشکل باید حل شود.

مجلس روز گذشته، سه‌شنبه ۲۲ اسفند به طرح استیضاح علی ربیعی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی رسیدگی کرد. این دو به ترتیب با یک رأی و دو رأی اختلاف از مجلس رأی اعتماد گرفتند و در سمت خود باقی ماندند.

استیضاح وزیران در دوران روحانی:

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.