ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روحانی: هدف آمریکا کاهش قدرت ایران است

حسن روحانی در سخنان تازه‌ای گفته است که نفوذ ایران در منطقه مخالف منافع آمریکایی‌هاست و افکار عمومی جهانی در موضوع خروج آمریکا از برجام به سود ایران است.

حسن روحانی خروج از برجام را به ضرر ایران ندانست و گفت افکار عمومی جهان در این‌باره با ایران است و این آمریکایی‌ها هستند که در این مسئله دچار «خسران جدی» خواهند شد. او تأکید کرد که هدف اصلی آمریکا کاهش قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی در خاورمیانه است.

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، در میان چند تن از وزرا و سخنگوی دولت در جلسه شورای اداری، توسعه و برگزیدگان استان خراسن رضوی ـ دوشنبه ۱۷ اردیبهشت

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی، در دومین روز سفر خود به استان خراسان رضوی، دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در جلسه شورای اداری، توسعه و برگزیدگان این استان از جمله به مسائل مربوط به توافق هسته‌ای یا «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) و احتمال خروج آمریکا از آن پرداخت و گفت: «امروز تنها آمریکایی‌ها به دنبال برهم زدن برجام هستند و دیگر کشورها به ایران اعتماد داشته و اصرار به ادامه برجام دارند. (...) آمریکایی‌ها از ابتدا به دنبال این هستند که قدرت ایران کاهش پیدا کند و امروز هم چه در برجام بمانند و چه از برجام خارج شوند، به دنبال دستیابی به این خواسته هستند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا به سه قدرت اروپایی – بریتانیا، فرانسه و آلمان – تا ۱۲ مه / ۲۲ اردیبهشت فرصت داده که «نواقص وحشتناک» توافق هسته‌ای با ایران را برطرف کنند. چنان‌چه مکمل‌هایی درباره تحدید نفوذ ایران در خاورمیانه و نظارت بر برنامه موشکی سپاه به برجام اضافه نشود یا چنان‌که رئیس‌جمهور فرانسه پیشنهاد داده و آلمان هم تلویحاً از آن پیشنهاد حمایت کرده، مذاکرات تازه‌ای درباره این موارد و همچنین محدودیت دائمی غنی‌سازی اورنیوم در ایران از سال ۲۰۲۵ به بعد (بند غروب) انجام نشود، رئیس‌ جمهوری آمریکا با خروج از برجام، تحریم‌های نفتی علیه ایران را مجدداً برقرار خواهد کرد.

حسن روحانی افزود: «اگر هدف آمریکا این است که کشور ما استقلال و نفوذ در منطقه نداشته و تابع آن‌ها باشد و از قدرت خود دست بکشد مردم ما همانند ۴۰ سال گذشته در برابر آن‌ها ایستادگی می‌کند اما اگر هدف آن‌ها این است که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند، باید بدانند که ایران براساس دین و احکام اسلام و فتوای بزرگان خود، هرگز آن را دنبال نمی‌کند.»

ایران همواره فتوای دینی مبنی بر منع استفاده از سلاح هسته‌ای را در برابر فشار افکار عمومی درباره برنامه هسته‌ای خود مطرح کرده اما اسناد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهند که جمهوری اسلامی دست‌کم تا سال ۲۰۱۰ پروژه‌ها و آزمایش‌های گوناگونی برای ساخت کلاهک انفجاری هسته‌ای دنبال کرده اما پس از آن با تحریم‌های جهانی علیه ایران و نظارت‌های آژانس برنامه خود را متوقف کرده است.

روحانی با اشاره به این موضوع گفت: «اگر نسبت به دستیابی ایران به بمب هسته‌ای نگران هستید ما این نگرانی را به‌طور کامل در برجام رفع کرده‌ایم و برجام اطمینان کامل می‌دهد که ایران در پی سلاح هسته‌ای نیست.»

اتحادیه اروپا، آلمان، بریتانیا، فرانسه، چین و روسیه، طرف‌های دیگر توافق هسته‌ای با ایران، خواستار حفظ این توافق هستند، با این حال بریتانیا، فرانسه و آلمان معتقدند که برای کاهش نفوذ ایران در منطقه و نظارت بر برنامه موشکی آن باید گفت‌وگوهای تازه‌ای را خارج از برجام باید با ایران آغاز کرد.

رئیس جمهوری ایران درباره شرایط کنونی برجام گفت: «اگر امروز آمریکا گامی بردارد، این تنها اقدام آمریکا به‌شمار می‌رود و حرکتی نیست که شورای امنیت بخواهد مانند گذشته پشتیبان آن باشد.»

او از مردم ایران خواست که نگران تصمیم آمریکا در مورد برجام نباشند: «مردم باید مطمئن باشند که ما تصمیمات لازم را برای صورت‌های مختلف برخورد آمریکا در نظر داریم و آمریکایی‌ها در این مسئله دچار خسران جدی و ضرر خواهند شد.»

به‌گفته او جمهوری اسلامی می‌تواند «به خوبی از این معضل کوتاه‌مدت» عبور کند. او گفت: «این مسئله و معضل هرگز نمی‌تواند بلندمدت باشد و اگر آمریکا خطایی کند، بعدها پشیمان شده و متوجه می‌شود که اشتباهی استراتژیک انجام داده است.»

روحانی بار دیگر تأکید کرد که اگر طرف‌های غیرآمریکایی برجام را حفظ نکنند و آن‌چه مورد نظر ایران در برجام است، تأمین نشود «راه و برنامه خود را خواهیم داشت».

در دو روز اخیر تلاش‌های تازه‌ای برای حفظ برجام انجام شده است. از یک سو مک ثورنبری، رئیس کمیته نیرو‌های مسلح مجلس نمایندگان آمریکا گفته است که ترامپ نباید از برجام خارج شود و چنین کاری یک اشتباه است، و از سوی دیگر دیوید جانسون، وزیر امور خارجه بریتانیا و فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس جمهوری آلمان بر حفظ برجام تأکید کرده‌اند. با این حال جانسون از رفتارهای ایران در خاورمیانه انتقاد کرد و خواهان مقابله با این رفتارها شد.

در کنار ترامپ دولت‌های اسرائیل و عربستان سعودی قرار دارند که آن‌ها نیز توافق هسته‌ای را ناکافی می‌دانند و خواهان فشارهای بیشتر بر ایران هستند.

حسن روحانی روز گذشته (یکشنبه) نیز در سخنانی در استان خراسان رضوی گفته بود که در مورد احتمال خروج آمریکا از برجام دستورهای لازم به سازمان انرژی اتمی داده و «ایران در باره قدرت دفاعی خود با کسی مذاکره نخواهد کرد و هر مقدار که موشک و سلاح لازم باشد، می‌سازد و انبار می‌کند.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • جومونگ

    یک زمانی هم خروشچف می گفت، مثل سوسیس ما از کارخانه هایمان موشک بیرون می دهیم! البته آن یاوه گو زنده نماند که به بیند سوسیس های شوروی، مانع فروپاشی اش نشد!

  • احمد

    خیلی دوست دارم بدانم کشوری کہ بدون تکنو لژی غرب یک افتابہ کہ بعد مدت کمی یک جایش اب ندہ نمی تونہ بسازہ چہ قدرتی دارہ؟

  • سرچشمه

    حکومت استبدادی و تبعیض ‌گر به هر اسم و به هر شکلی محکوم و مردود است، چه به اسم تشیع ولایی باشد و چه پادشاهی زرتشتی! نکته: در بسیاری کشورها، با مساعدت و یا تن‌ دادن نظام‌ های سلطنتی مستقر وقت به مشروطیت در واقع به نوعی جمهوریت پارلمانی برقرار شده است، مضاف بر آن، با تدوین قانون اساسی که اصول مدرنی چون سکولاریسم (جدایی دین از سیاست) ، تفکیک قوا، حقوق بشر و... موجبات انسجام ملی شده، و پادشاه نمادین عامل وحدت ملتاند، این نظام ‌ها به هر نامی بخوانیم، مردمی هستند و هیچ سنخیتی با حکومت دیکتاتوری مطلقه ندارند! اما اگر خاندان خامنه ای، تمایل دارند نظام فعلی را به پادشاهی مشروطه تغییر بدهند که مشابه آن‌ چه که در بالا توصیف شد ، منعی ندارد، و بلکه خوب است که با کمترین اتلاف زمان و هزینه و بدون خسارات خاصی کشور را از این مصائب 40 ساله رهایی یابد. البته در صورتی که مردم قبول کنند چه بهتر!

  • سرچشمه

    گویا شیرازه کار از دست نظام در رفته است. این عاقبت محتوم این چنین نظام‌ هایی است که آخر از سم‌ زایی وجود مسومشان سرانجام زیست در محیط خودشان را نیز ناممکن می‌شود! خب، از ویژگی‌های این نظام، پروپاگاندای فریب مردمان اغلب ساده و کاهل در مطالعه است. ترفندی جدیدی اخیراً این نظام به شکل مضحک در پیش گرفته است، تحت عنوان ایران‌ شهری، اخیراً کسانی و مشتی نوچه و افراد فریب خورده در فضای مجازی دراند این مضحکه را پیگیری می‌ کنند. اما چرا مضحکه؟ مضحکه از این بابت، که به قول ضرب مثل مردمی، اصلاً به گروه خون این نظام مذهبی نمی‌خورد بیاید کار ملی‌ گرایی کند! اصلاً ماهیت بینادگرایی مذهبی از هر نوعش، تضاد آشکار با ملی‌ گرایی منطقی و مدرن دارد. حال در این وضعیت اسفناک، عده ای آمده اند به اصطلاح ابرو را درست کنند، عملا دارند چشمش را کور می‌کنند! این ‌که عده ای بیاند به جای ولایت فقیه مطلقه، پادشاهی مطلقه را جایگزین کنند، و یا به جای حکومت بر مبنای قرائت خاص از شیعه‌ گری، قرائتی خاص از زرتشتی‌ گری را جایگزین کنند، یک مضحکه عوام فریبانه است. با تغییر نام مشکل، آن مشکل حل نمی‌ شود، مثلا مشکلاتی نظیر مفاسد اقتصادی و مظالم ضد بشری مبارزه کرد!

  • سرچشمه

    اخیراً یک سری جریان‌ سازی‌ ها مشکوک درگرفته تحت عناوین نزدیک به هم راه انداختند، که سرچشمه اش برمی‌گردد به جریان نخ ‌نمای پان‌ ایرانیستی. با شکست جریان ضد بشری پان ‌ایرانیستی، که آخرین میخ‌ های تابوتش را با برقراری نظام جمهوری اسلامی/ ولایت فقیه انجام داد. این نظام مشهور به ولایی مشروعتیش را از دین یا مذهب و آیینی می گیرد هیچ تناسبی با موضعات نظیر ایران‌ شهری و امثالهم ندارند. اما گویا برای برخی از پای ‌ورزان نظام ولایی، کف ‌گیر توجیهات و عوام‌ فریبی ایدئولوژیکشان به ته دیگ خورده است!، چرا؟ چون عملکردش در عرصه‌ های داخلی و خارجی عمدتاً غیر قابل دفاع این نظام، توأمان شده با ظلم و فساد لجام گسیخته و احساس بی ‌عدالتی عمومی، به قدری است که، انگاری سران و عوامل این نظام مسابقه گذاشته اند در برملا و رسوا کردن نظام!