ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنگوی شورای نگهبان: سخنان روحانی نادیده گرفتن قانون اساسی است

روحانی از مسئولان اجرایی انتخابات خواست تا در انتخابات مجلس یازدهم کاری کنند که «همه جناح‌ها احساس پیروزی کنند». کدخدایی می‌گوید روحانی مسئولان را به عدم رعایت قانون فرامی‌خواند.

حسن روحانی در جلسه هیئت دولت از مسئولان اجرایی و نظارتی انتخابات خواسته بود تا در انتخابات آینده مجلس اجازه دهند تا همه جناح‌ها شرکت داشته باشند و «نشاط سیاسی مردم افزایش پیدا کند». سخنگوی شورای نگهبان واکنش نشان داد و این سخنان را نادیده انگاشتن قانون اساسی خواند.

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، امروز چهارشنبه ۱۷ مهر در جلسه هیئت دولت درباره برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ماه‌های آینده اظهارنظر کرد و گفت: « همه آن‌هایی که مسئول اجرا و نظارت هستند، باید کاری کنند که نشاط سیاسی مردم افزایش پیدا کند. پیروزی این جناح و یا آن جناح مهم نیست، بلکه باید اجازه دهیم، ملت پیروز شود. باید بگذاریم همه جناح‌ها، احساس پیروزی کنند؛ باید به همه فرصت دهیم تا در این اجتماع شرکت کنند.»

او همچنین با اشاره تلویحی به ردصلاحیت‌ کاندیداهای انتخابات از سوی شورای نگهبان افزود: «نباید این‌قدر سختگیری کرده و فشار بیاوریم و فکر کنیم هر چه این فیلتر را تنگ‌تر کنیم، نتیجه مثبت‌تری خواهد داشت. مردم خودشان خوب می‌فهمند و بهترین‌ها را انتخاب می‌کنند.»

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در صفحه توئیتر خود به این سخنان واکنش نشان داد و نوشت: «مطالب امروز آقای رئیس‌جمهور که خود سوگند یاد کرده پاسدار قانون اساسی باشد یعنی نادیده انگاشتن قانون اساسی و قوانین انتخابات. از آقای رئیس جمهور انتظار آن بود تا همگان را به اجرای مُرّ قانون و احترام به آن دعوت کند، نه با هیجان سیاسی نهادهای مسئول را به عدم رعایت قانون فرا خواند. ورود افراد دارای سوابق فساد اخلاقی و اقتصادی به مجلس خلاف حق‌الناس بوده و شورای نگهبان به عنوان ناظر انتخابات در قبال آن مسئول است و وظیفه خود را طبق قانون انجام خواهد داد. مقامات کشور بهتر است بر الگوی رعایت قانون تأکید کنند نه بر طبل فرار از قانون بدمند.»

— عباسعلی کدخدایی (@Kadkhodaee_ir) 9. Oktober 2019

یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان با اولین انتخابات میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در تاریخ ۲ اسفند سال جاری برگزار خواهد شد.

حسن روحانی در سخنان روز چهارشنبه خود همچنین مجلس اول در جمهوری اسلامی را «بهترین مجلس در طول تاریخ انقلاب اسلامی» خواند و گفت: «در آن مجلس، نظارت به این شکل وجود نداشت و حتی شورای نگهبان و این همه دفاتر نظارتی وجود نداشت و همه از جناح‌های مختلف آمدند و ثبت نام کردند؛ حتی منافقین (مجاهدین خلق) هم در آن انتخابات ثبت نام کردند. همچنین گروه‌هایی مانند دفتر هماهنگی، نهضت آزادی و جبهه ملی نیز ثبت نام کردند و بهترین انتخابات و بهترین مجلس ثمره آن بود.»

شورای نگهبان در ایران که وظیفه نظارت بر انتخابات‌ را برعهده دارد بارها متهم شده که انگیزه‌های سیاسی را در بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی دخالت داده است. در سال ١٣٨٨ نیز چند عضو شورای نگهبان با صراحت از محمود احمدی‌نژاد، رئیس مهوری پیشین ایران حمایت کرده بودند.

نظارت استصوابی شورای نگهبان در سال‌های اخیر گسترش بیشتری یافت و حتی به مرحله بعد از برگزاری انتخابات نیز کشیده شد. نمونه مینو خالقی، کاندیدای اصلاح‌طلبان در اصفهان پس از رأی‌آوردن او در انتخابات مجلس دهم یکی از این موارد است. خالقی پس از اعلام نتایج انتخابات از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شد. برخی از مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس گفتند بعد از برگزاری انتخابات این وظیفه مجلس جدید است که اعتبارنامه نمایندگان را بررسی کند نه شورای نگهبان. با این حال احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان نظارت استصوابی این شورا در انتخابات را «عام و در تمام مراحل» عنوان کرد و گفت چنین نظارتی سابقه هم داشته است.

شورای نگهبان ۱۲ عضو دارد. شش عضو فقیه آن، به‌طور مستقیم از سوی رهبر جمهوری اسلامی منصوب می‌شوند و شش عضو دیگر از سوی رئیس قوه قضائیه که خود منصوب رهبر است به مجلس معرفی می‌شوند. سپس این شش عضو، با رأی نمایندگانی که خود ابتدا از صافی شورای نگهبان گذشته‌اند، به عضویت شورای نگهبان در می‌آیند.

بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی، شورای نگهبان در مقابل هیچ نهاد دیگری پاسخگو نیست؛ اگر چه در مواردی شورای نگهبان پس از مداخله رهبر نظام، رای پیشین خود را تغییر داده و صلاحیت نامزدی ردصلاحیت‌شده را تأیید کرده است.

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی بارها در مورد اعتراض‌ها به نظارت استصوابی و نحوه برگزاری انتخابات در ایران گفته است که «انتخابات در ایران، با معیارهای متعارف بین‌المللی از سالم‌ترین و بهترین انتخابات است».

عباسعلی کدخدایی تیرماه سال جاری گروهی از اصلاح‌طلبان را که خواهان تحریم انتخابات مجلس هستند به همسویی با دولت ترامپ متهم کرد و گفت انتظار می‌رود نرخ مشارکت در انتخابات پیش روی بیش از ۵۰ درصد باشد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    حرمت سگ ها وبه رسمیت شناختن خدمات آنها درجامعه انسانی که قرن ها تابحال همچنان ادامه دارد تنها به حاطر نگهبانی ازاهداف نگه دارندگان سگ ها است چه نگهبانی ازمال و دارائی شان درمنزلشان بوده و چه نگهبانی ازساختامان ها و کارخانه ها و غیره بوده است که نگذارند افراد غریبه درمحیط صاحبان سگ ها رخنه کنند..شورای نگهبان و افرادسگ صفت وارانه اش برای جلوگیری ازهرگونه رخنه مردمی بدرون مجلس و ارگان های حکومتی توسط رهبر خدادوارانه اسلامی برپا شدند..عوعو کردن سگ ها زمانی ظهورمی کند که موری برخلاف اهداف دارنده سگ بروز می کند...حالا عوعو کردن سگ شورای نگهبان هم زمانی ظهور می کند که کلماتی وجملاتی ازقبیل آزادی انتخابات - مردم - مجلس - حق وحقوق مردم برآنچه برکشورشان می گذشته و می گذرد و خواهد گذشت بروز می کند..حالا قانون اساسی این - قانون اساسی آن-- دراصل کدام قانون و کدام اساسی ؟ واین سگ پاچه خوار نگهبان با این شکل و شمایل -

  • آرمان

    خدا این شورای نگهبان را نگه دارد که اگر نبود حق الناسی هم نمی ماند. خدا به آیت الله جنتی و آیت الله مصباح عمر بیشتر بدهد . ولی امر مسلمین جهان هم تا انقلاب مهدی باشد ولی نگذارد مهدی خلاف مصلحت نظام چیزی بگوید یا کاری بکند. امام خمینی ره گفتند حفظ نظام از حفظ جان امام زمان هم واجب تر است. دیگر خودتان تا آخرش را بخوانید بحول و قوه الهی !

  • بهمن

    درست است. تنها مقام معظم رهبری ولی امر مسلمین جهان رهبر با بصیرتِ جهان میتواند قانون اساسی را زیر پا بگذارد مگر جاهایی که بنفع خودش است.