ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

برجام، اروپا و دورنمای ایران هسته‌ای ــ گفت‌و‌گو با مهران مصطفوی

به باور آقای مصطفوی، جمهوری اسلامی به دنبال سلاح هسته‌ای نیست، توانایی فنی لازم برای این کار را هم ندارد، و اروپا به دلیل نبود بدیل دیگری در برابر برجام، فعلاً مکانیزم ماشه را فعال نخواهد کرد.

ایالات متحده آمریکا هفته گذشته با یک حمله پهپادی قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس پاسداران انقلاب اسلامی را کشت. جمهوری اسلامی دو روز بعد، یکشنبه ۵ ژانویه / ۱۵ دی به عمل به تمام تعهداتش در «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) پایان داد اما گفت کماکان اجازه دسترسی بازرسان بین‌المللی به اماکن هسته‌ای را خواهد داد و در صورت رفع تحریم‌ها، به اجرای تعهدات بازخواهد گشت.

تهران یک‌سال پس از خروج دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده از برجام صبر کرد و سپس تعهدات برجامی را پله‌پله کاهش داد. اتحادیه اروپا پس از کاهش تعهدات، ایران را به فعال کردن «مکانیزم ماشه» و بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت تهدید کرده اما هنوز این تهدید را عملی نکرده است. دورنمای واکنش اروپا چیست؟ آیا تهران به دنبال سلاح هسته‌ای است و آیا خروج از برجام به مسابقه تسلیحاتی هسته‌ای در منطقه خواهد انجامید؟ «زمانه» این پرسش‌ها را با مهران مصطفوی، استاد شیمی‌فیزیک و متخصص اثرات تشعشعات هسته‌ای در میان گذاشت.

به باور آقای مصطفوی، جمهوری اسلامی به دنبال سلاح هسته‌ای نیست، توانایی فنی لازم برای این کار را هم ندارد، و اروپا به دلیل نبود بدیل دیگری در برابر برجام، فعلاً تا زمانی که ایران سطح غنی‌سازی را افزایش چشم‌گیری نداده، مکانیزم ماشه را فعال نخواهد کرد. این گفت‌و‌گو را در ادامه بشنوید:

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    فرضیه اقتصاد مال خره ! ما بخاطر اسلام قیام کردیم ! سبب گم شدن دکل نفتی و دهها شمش طلا و نامریی شدن صدها میلیارد دلار نفتی شد!. تمام صنایع را نابود و بدهکار کردند وکشاورزی دیگر صرف نمیکند ! فریدون خاوند اقتصاددان در یک میزگرد:اقتصاد ایران فاقد تشکیلات و سازمان و برنامه میباشد و اگر تحریمها هم لغو شود تمام برندگان جایزه نوبل هم جمع شوند نمیتوانند کاری کنند.