ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

افغانستان از دو سال پیش در مبارزه با فساد پیشرفتی نداشته است

در گزارش سازمان شفافیت بین‌المللی آمده است که افغانستان در دو سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ از ۱۰۰ امتیاز در مبارزه با فساد، ۱۶ امتیاز به دست آورده است. این کشور همچنان در بین ۱۰ کشور فاسد جهان قرار دارد.

سازمان شفافیت بین‌المللی در آمار جدید خود نشان داده است که افغانستان در دو سال گذشته در مبارزه با فساد پیشرفتی نکرده است و رتبه این کشور در مبارزه با فساد تغییری نکرده است.

پرچم افغانستان ـ عکس از آرشیو

سازمان شفافیت بین‌المللی پنج‌شنبه ۳ بهمن / ۲۳ ژانویه با انتشار گزارش سالانه‌ خود اعلام کرد که تلاش‌ها در راستای مبارزه با فساد در افغانستان از سال ۲۰۱۸ میلادی به این سو پیشرفتی نداشته است.

در این گزارش آمده است: «افغانستان در سال ۲۰۱۷ از ۱۰۰ امتیاز، ۱۵ امتیاز کسب کرده بود، در سال ۲۰۱۸ این رقم به ۱۶ امتیاز افزایش یافت اما در سال ۲۰۱۹ پیشرفتی صورت نگرفته و افغانستان یک بار دیگر ۱۶ امتیاز به‌دست آورده است.»

گزارش سازمان شفافیت بین‌المللی در مورد فساد در ۱۸۰ کشور جهان منتشر شده است.

به‌گفته این سازمان براساس شاخص‌های جهانی فساد، افغانستان همچنان در میان ۱۰ کشور فاسد در جهان قرار دارد.

وحیدالله عزیزی، مسئول برنامه‌های سازمان شفافیت افغانستان در یک نشست خبری در کابل عدم‌ پیشرفت در مبارزه با فساد را ناامیدکننده خواند و گفت نتایج آن می‌تواند بر مشروعیت دولت، اعتماد بین افغان‌ها و اعتماد سرمایه‌گذاران تاثیر منفی بگذارد.

جوی ساندرز، رئیس هیأت مدیره‌ سازمان شفافیت افغانستان نیز هشدار داد که اگر از تلاش‌ها برای مبارزه با فساد در افغانستان حمایت نشود امکان پیشرفت در امر مبارزه با فساد اداری بسیار اندک خواهد بود.

به‌گفته سیداکرام افضلی، رئیس اجرایی شفافیت افغانستان دولت وحدت ملی در این کشور در سال ۲۰۱۴ متعهد شد که کمیسیون مستقل مبارزه با فساد ایجاد کند، اما پنج سال زمان برد تا قانون آن نهایی شود

حامد کرزی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان دسامبر گذشته (آذرماه) در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس آمریکا را عامل اصلی فساد در افغانستان دانسته و گفته بود: «کمک‌های مالی واشنگتن و سرازیر‌ شدن میلیون‌ها دلار در دو دهه گذشته بدون نظارت بر چگونگی مصرف آن، به فساد در افغانستان دامن زده است.»

کرزی فساد در دولت خود را انکار نکرد و با اشاره به افشای اسنادی که واشنگتن پست در همان ماه در مورد گمراه کردن مردم آمریکا از سوی مقام‌های این کشور منتشر کرده بود درباره جنگ افغانستان افزوده بود: «این اسناد اظهارات در مورد چگونگی مصرف پول‌های آمریکا در افغانستان را مورد تأیید قرار می‌دهد.»

براساس این اسناد مقام‌های آمریکایی از جمله از «عدم شناخت آمریکایی‌ها از افغانستان؛ از علل زمینه‌ساز فساد دولتی در این کشور» سخن گفته‌ بودند. رایان کروکر، سفیر سابق آمریکا در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ در افغانستان در یکی از این اسناد گفته بود: «شما نمی‌توانید این حجم از پول را به یک دولت نوپا و جامعه در حال شکل‌گیری تزریق کنید و انتظار داشته باشید که فساد روی ندهد. چنین چیزی محال است.»

دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) پیش از این در گزارشی که ۳۰ اردیبهشت / ۲۰ مه گذشته منتشر کرده بود، مبارزه با فساد در این کشور را همچنان نیاز اساسی این کشور دانسته بود.

اداره ایالات متحده آمریکا برای نظارت بر بازسازی افغانستان (سیگار) نیز پیش از این بارها از فساد در افغانستان، به‌ویژه در ارتش این کشور انتقاده کرده بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.