ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کمال حسن رمضان، زندانی سیاسی اهل سوریه با رهایی از خطر اعدام، آزاد شد

کمال حسن رمضان، شهروند ۳۳ ساله اهل شهر سریکانی سوریه که از تیرماه ۱۳۹۳ توسط نیروهای سپاه پاسداران در شهر ماکو در آذربایجان غربی بازداشت شده و در خطر اجرای حکم اعدام قرار داشت، پس از شش سال از زندان مرکزی ارومیه آزاد شد و به کشور خود بازگشت.

کمال حسن رمضان، شهروند ۳۳ ساله اهل شهر سریکانی سوریه که از تیر ماه ۱۳۹۳ توسط نیروهای سپاه پاسداران در شهر ماکو در آذربایجان غربی بازداشت شده و در خطر اجرای حکم اعدام قرار داشت، پس از شش سال از زندان مرکزی ارومیه آزاد شد و به کشور خود بازگشت.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

به‌ نوشته سایت «هه‌نگاو»، صالح نیکبخت وکیل این زندانی سیاسی، خبر آزادی موکلش را تأیید کردە است.

آزادی این زندانی سیاسی در حالی است که سازمان عفو بین‌الملل اوایل تیر ماه امسال در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه از او خواسته بود تا نه تنها به «بازداشت خودسرانه» کمال حسن رمضان فورا پایان دهد بلکه هرچه سریع‌تر دستور یک تحقیق فوری، مستقل و بی‌طرفانه را درباره گزارش‌های منتشر شده مبنی بر شکنجه شدن این زندانی سیاسی توسط نهادهای امنیتی ایران، صادر کند.

این زندانی سیاسی که در مرداد ماه سال ۹۴ از سوی شعبه دو دادگاه انقلاب ارومیه بابت اتهام «عضویت در حزب کارگران کُردستان (پ‌ک‌ک)» به ۱۰ سال حبس محکوم شده بود، در سال ۱۳۹۶ با پرونده‌سازی جدید از سوی نهادهای امنیتی مستقر در ارومیه، با اتهام جدیدی مبنی بر «قتل یکی از اعضای سپاه پاسداران در تابستان ۱۳۹۰» مواجه شد.

بازجویان اداره اطلاعات ارومیه در اظهاراتی خلاف واقع، نام او را «کمال سور» معرفی کرده و مدعی شده‌ بودند او عضو پژاک و عامل انفجار در ارومیه و کشته شدن نیروهای امنیتی ایران بوده است.

دادگاه انقلاب ارومیه اما پیش‌ از این ادعا‌ها، فردی به نام «کمال رمضان سولو» معروف به «کمال سور» را به‌ صورت غیابی به اعدام محکوم کرده بود.

بنا بر گزارش منابع حقوق بشری، کمال حسن رمضان یک شهروند کرد سوری است و در تاریخ محاکمه غیابی در ایران حضور نداشته است.

این منابع حقوق بشری همچنین پیش‌تر نوشته بودند که این زندانی سیاسی از سال ۱۳۹۵ تحت بازجویی و شکنجه توسط اداره اطلاعات ارومیه و سازمان اطلاعات سپاه این شهر قرار گرفته تا به شرکت در درگیری مسلحانه علیه نیروهای نظامی سپاه پاسداران و قتل چند تن از این نیروها اعتراف کند.

طبق اطلاعاتی که از سوی سازمان عفو بین‌الملل منتشر شده، نهادهای امنیتی در طی سه سال گذشته این زندانی سیاسی را برای اخذ اعترافات اجباری، بارها به روش‌های مختلف از جمله ضرب و شتم شدید، آویزان کردن از سقف و زدن با کابل و باتوم شکنجه کرده‌ بودند.

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • گزارشی از اعزام زندانیان محکوم به‌اعدام به‌عنوان نیرو به سوریه

    گزارشی از اعزام زندانیان محکوم به‌اعدام به‌عنوان نیرو به سوریه روز دوشنبه ۶مرداد ۱۳۹۹ جمعی از مسئولان زندان مرکزی کرج همراه با هیأتی که لباسهای مرتبی به تن داشتند، به بندهای این زندان مراجعه کرده و در جستجو برای اعزام نیرو به سوریه از بین زندانیان بودند. این هیأت از بین متهمان به‌قتل یا افرادی که اتهام آدم‌ربایی داشتند، محکومین به اعدام و زندانیان حبس سنگین خواستند که برای اعزام به سوریه و جنگ برای رژیم جمهوری اسلامی ثبت نام کنند و به آنها وعده می‌دادند که در صورت جنگ در سوریه، حکم به آزادی آنها داده خواهد شد. پیش از این نیز گزارشهای دیگری در همین خصوص داشتیم. یکی از زندانیان آزاد شده از استانهای دیگر ایران که به اتهام جرایم عادی بازداشت و محکوم به حبس سنگین شده بود در این باره چنین گفت: پیشنهاد رفتن به سوریه به من داده شد. به ما وعده دادند که به مدت سه ماه به کشورهای تحت سلطه جمهوری اسلامی مثل سوریه برویم و مابازای آن آزاد خواهیم شد. این در صورتی است که البته اگر زندانی زنده برگردد. برخی زندانیان محکوم به اعدام و محکوم به حبس ابد از روی ناچاری این گزینه را انتخاب می‌کنند. اگر کسی برای اعزام به سوریه مخالفت کند، اعدامش می‌کنند و اگر قبول کند شاید شانس بیاورد و از اعدام خلاصی یابد. این منبع اضافه کرد: در صورتی که زندانی از کشوری که به آن اعزام شده زنده برگردد، او را برای جنگی دیگر به کشوری دیگری مانند لبنان یا... می‌برند. سپس او را به ایران آورده و در یک شهر به دور از محل سکونت و بدون داشتن حق ارتباط با خانواده اسکان می‌دهند. این فرد به این شکل به نوعی به استخدام سپاه درآمده است و هر بار لازم بشود وی را مجدداً برای جنگ می‌برند. این منبع درباره موارد مشخصی که به چشم خود دیده چنین گفت: دو مورد را خودم به چشم دیدم. یک نفر اسمش رئوف بود و به سایر زندانیان و خانواده‌اش گفتند اعدام شده است. وی اتهامش پیش‌ساز ماده مخدر شیشه بود. او را از اطلاعات مستقیم به سوریه فرستادند. به من گفت به سوریه می‌روم ولی به شما به دروغ خواهند گفت که من اعدام شده‌ام. @Irconfederal

  • گل آقا

    شیعه مظلوم پیرو حسین بن علی چه جنایتها که در این 41 سال مرتکب نشد!