ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پیگیری درباره فعالان زندانی محیط ‌‌زیست: گفتند دخالت نکنید

رییس سازمان محیط زیست تلویحا روایت قوه قضاییه از اتهامات این فعالان زندانی را تأیید کرد و گفت: «وقتی به ما می‌گویند این افراد جاسوس هستند، حتما دلیل و مستنداتی دارند که از آنها بی‌اطلاع هستیم.»

عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، درباره نتیجه پیگیری‌های انجام شده از سوی این سازمان در خصوص چند نفر از فعالان محیط زیست که در حال حاضر در زندان به‌سر می‌برند، گفت مقامات قضایی به این سازمان اعلام کرده‌اند پرونده این زندانیان سیاسی «به شما ربطی ندارد» و «در کار ما دخالت نکنید.»

گروهی از فعالان محیط زیست که به اتهام جاسوسی در زندان اوبن بازداشت‌اند (عکس: کمپین حقوق بشر ایران)

به‌نوشته روزنامه «آرمان ملی»، کلانتری، روز شنبه ۱۲ مهرماه با اشاره به پرونده «هشت بازداشتی محیط زیست» تلویحا روایت قوه قضاییه از اتهامات انتسابی به این فعالان زندانی را تأیید کرد و گفت: «وقتی آنها [مقام‌های قضایی] به ما می‌گویند این افراد جاسوس هستند، حتما دلیل و مستنداتی دارند که در حوزه محیط زیست نیست و ما از آنها بی‌اطلاع هستیم.»

او گفت: «چهار نفر از این افراد به اعدام و چهار نفر به حبس ابد محکوم شده بودند و فعلا ریاست‌قوه قضاییه کمک کرده‌اند و همه آنها دوران حبس خود را سپری می‌کنند.»

کلانتری اما پیش‌تر و در اواسط شهریورماه ۹۸ هم درباره علت دخالت نکردن خود در پرونده بازداشتی‌های فعالان محیط زیست گفته بود:

 «وقتی دستگاه قضایی رسما به ما اعلام کرده که حق ورود به این مساله را نداریم چه کاری از دست من برمی‌آید؟»

او همچنین در خصوص اتهام انتسابی «جاسوسی» و «ارتباط با دولت‌های متخاصم» که درباره فعالین محیط زیست زندانی مطرح شده، گفته بود: 

«وزیر اطلاعات رسما اعلام کرده است که این افراد هیچ جرمی مرتکب نشده‌اند اما دستگاه اطلاعاتی موازی می‌گوید این افراد مجرم هستند. من موظف هستم نظر وزارت اطلاعات را اعلام کنم، چون در قانون اساسی تعریف شده که جاسوس کسی است که وزارت اطلاعات او را به عنوان مجرم شناسایی کند.»

در اوایل بهمن‌ماه ۱۳۹۶ هفت نفر از فعالان محیط زیست به‌نام‌های هومن جوکار، امیرحسین خالقی، سام رجبی، طاهر قدیریان، نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، مراد طاهباز، کاووس سیدامامی، و عبدالرضا کوهپایه توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به اتهام جاسوسی بازداشت شدند.

دو سال پس از بازداشت این فعالان، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه در روز ۲۹ بهمن ۹۸ اعلام کرد احکام قضایی فعالان محیط زیستی ایران از سوی دادگاه تجدید نظر صادر شده است.

برپایه اعلام اسماعیلی، مراد طاهباز و نیلوفر بیانی بابت اتهام «همکاری با آمریکا» به ۱۰ سال حبس محکوم شدند.

همچنین هومن جوکار و طاهر قدیریان هشت سال و سام رجبی و سپیده کاشانی دوست، به اتهام «جاسوسی» هرکدام شش سال حبس گرفتند. امیرحسین خالقی حمید به اتهام «جاسوسی» به شش سال و عبدالرضا کوهپایه به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» به چهار سال زندان محکوم شدند.

کاووس سیدامامی، جامعه‌شناس تحصیل‌کرده آمریکا و شهروند ایرانی‌ـ‌کانادایی اما یکی دیگر از متهمان این پرونده بود که نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ اعلام کردند که او در زمان بازداشت در زندان اوین، خودکشی کرده است.

هم‌زمان رامین سید امامی (کینگ رام)، خواننده و آهنگساز و پسر این زندانی سیاسی در پستی در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت که دادسرای انقلاب تهران مادرش مریم ممبینی را احضار کرده و «به طور ناگهانی» خبر مرگ همسرش، سید کاووس امامی را به او اعلام کرده‌اند.

از سوی دیگر نیلوفر بیانی، کارشناس محیط زیست در اواخر بهمن ۹۸ از درون زندان اعلام کرد که مأموران امنیتی سازمان اطلاعات سپاه برای اخذ اعتراف اجباری، او را شدیدا مورد شکنجه قرار داده‌اند.

او در شرح وضعیت خود در دوران بازجویی توسط مأموران اطلاعات سپاه نوشته که بازجویان برای گرفتن اعترافات اجباری، طی هزار و ۲۰۰ ساعت بازجویی، او را در معرض شدیدترین شکنجه‌های جسمانی-روانی و تهدیدهای جنسی قرار داده‌اند.

بیانی همچنین اعلام کرده که بازجویان اطلاعات سپاه، با ورود به ایمیل و چت‌های شخصی او نه تنها حریم خصوصی او را نقض کرده‌اند، بلکه حتی «شوخی‌های دوستانه» او را به مثابه مصداق جرم در دادگاه مورد استناد قرار داده‌اند.

هیات دولت حسن روحانی اما روز چهارم اسفندماه ۹۸ در واکنش به افشاگری نیلوفر بیانی، در خصوص شکنجه و آزار جنسی در دوران بازداشتش، از علیرضا آوایی، وزیر دادگستری خواست اظهارات نیلوفر بیانی را «به طور جدی پیگیری و نتیجه را به هیأت وزیران گزارش کند.»

نتیجه این پیگیری اما تاکنون از سوی هیچ‌یک از مقامات دولتی ایران اعلام نشده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Neda

    شبه‌نظامیان وابسته به نیروی قدس که از شکل‌گیری احزاب مستقل عراقی و حضور آنها در انتخابات پارلمانی آینده واهمه دارند، تلاش می‌کنند با ترور معترضین سرشناس مانع این حرکت شوند. در سه ماه گذشته بیش از ۴۰ فعال مدنی در شهرهای مختلف عراق ترور شدند که یکی از آخرین آنها رهام یعقوب پزشک ۲۹ ساله و فعال حقوق زنان در بصره است. چند روز قبل از ترور این زن جوان، خبرگزاری «مهر» وابسته به پاسداران از او به عنوان «یکی ار عاملین مهم جنگ نرم» نام برده بود!!

  • Pouya *

    محمدرضا زائری، مفسر برنامه‌های مذهبی در واکنش به حرف‌های امام‌جمعه اصفهان که گفته بود: «باید فضای جامعه را برای کسانی که کشف حجاب می‌کنند ، ناامن کرد!!.نباید اجازه داد به راحتی در خیابان‌ها و پارک‌ها هنجارشکنی کنند!!.» نوشت: امنیت فقط برای مال مردم‌خورها و دزد هاست. امنیت فقط برای مفسدین اقتصادی و اختلاس‌گراهاست.

  • صدای سیدباقر موسوی باشیم

    صدای سیدباقر موسوی باشیم سیدباقر موسوی، محیط‌بانِ شش‌دانگ، شجاع و عاشقِ خوزستانی سرانجام مزد زحمات شبانه‌روزی‌اش را از سازمان حفاظت محیط‌زیست گرفت! این را بدون شوخی گفتم و دوباره تاکید می‌کنم: همانگونه که زندان رفتن در یک رژیم تمامیت‌خواه و دیکتاتور، همواره در ویترین افتخارات مبارزان راه آزادی می‌درخشد و برعکس، تمجید سلطه‌جوها و رژیم‌های ضدمردمی از هر شخصیت حقیقی یا حقوقی می‌تواند به عنوان سندی ننگین در کارنامه دریافت‌کننده حک شود؛ اینک نیز باید سیدباقر خوشحال و مفتخر باشد که از سازمانی کارت قرمز دریافت کرده که رییسی در راس آن می‌درخشد که می‌گوید: به افراد پیر در گله‌ها شلیک کنید، چون آب بیشتری می‌خورند؛ مدارس طبیعت را ببندید، چون ما از این بچه‌ بازی‌ها خوشمان نمی‌آید؛ مرجعیت تنوع زیستی را به وزارت جهاد کشاورزی بدهید، چون حفاظت از یوز ایرانی مساله‌ای جزیی است؛ سرمایه‌گذاری برای اطفای حریق در جنگل‌ها، توجیه اقتصادی ندارد؛ چون می‌خواهیم طرح انتقال آب از خزر به سمنان را اجرا کنیم که خیلی توجیه دارد! و سرانجام آنکه چقدر خوب است عیسی کلانتری تو را نادیده بگیرد، چرا که او همین چند روز پیش و با افتخار گفت: در دو سال اخیر خوشبختانه تلفاتی در بین محیط‌بان‌ها نداشتیم؛ یعنی او حتی شهادت و فوت یازده محیط‌بان خود را هم متوجه نشده است! روی سخنم با مردم ایران و دوستداران محیط‌زیست است؛ نگذارید سیدباقر تنها بماند، با او تماس گرفته، قوت قلبش باشید و به هر شکل که می‌توانید به این سلحشور محیط‌زیست ایران کمک کنید؛ او پنج ماه است که در این تورم فلاکت‌بار اقتصادی حقوق هم دریافت نکرده است. @seyed.bagher.mousavi عکس دوم حکایت از بازدیدی است که سال گذشته به همراه او و #فرزاد_نژادبهادری از #هورالعظیم داشتیم تا ثابت کند که آبگیری هورالعظیم در پی سیل نوروز نود و هشت، دروغی بیش نیست؛ همانگونه که امسال ثابت کرد: #مالچپاشی یعنی #مرگپاشی. عکس سوم و چهارم حکایت درد و رنج #سیدامین_هادی‌پور است که در پست قبلی به آن پرداختم. لطفاً همچنان به کمک‌های خویش ادامه دهید، او پایش را در دفاع از طبیعت وطن از دست داده و سزاوار است که چند میلیاردتومان در مملکتی که معاون سابق قوه قضاییه‌اش چند هزار میلیارد‌تومان اختلاس می‌کند، خرجش کنیم. #صدای_سید_باقر_موسوی_باشیم #صدای_سید_امین_هادی_پور_باشیم

  • سیاوش

    کی گفته دخالت نکنید ؟ کی گفته زندان کنید . متهم اصلی رئیس سازمان محیط زیست است ، نابود کنند محیط زیست ایران که حدود سی سال است که به ویرانی این سرزمین مشغول است . یکی گفته بکشید ؟ کی گفته ،همش می گن یکی گفته . اخه چه نکبتی گفته ؟ این نکبت حتمن نام دارد ، دیگر عنوانی دارد این بی پدر . همش می گن گفتن از بالا ، گفتن از جایی ، گفتن گفتن گفتن . کسی در زاویه بی روح نشسته امر می کند . غلط کرد که گفت دخالت نکنید . هر خدایی بود غلط کرده .