ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بازگشت معترضان عراق به میدان تحریر

هزاران عراقی در اولین سالگرد اعتراضات سراسری علیه طبقه سیاسی کشور، در بغداد به خیابان‌ها آمدند و به سمت میدان تحریر و منطقه سبز حرکت کردند. نیروهای امنیتی با معترضان درگیر شدند.

در سالروز اعتراضات مردم عراق هزاران تن در بغداد به خیابان آمدند. خواسته‌های آنها همان مطالبات یک سال قبل است و محاکمه آمران قتل شهروندان معترض.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

معترضان در بغداد یکشنبه ۴ آبان/ ۲۵ اکتبر در سالروز آغاز اعتراضات سال قبل باردیگر به خیابان آمدند. شبکه خبری الجزیره از درگیری معترضان با نیروهای امنیتی خبر داد.

برپایه این گزارش معترضان از شامگاه شنبه ۲۴ اکتبر از سایر استان‌های عراق از جمله ناصریه، بصره، بابل و واسط برای شرکت در این تجمع اعتراضی راهی بغداد شده بودند.

پلیس مانع ورود برخی از معترضان به میدان تحریر شد اما گروه‌های پرشماری از معترضان به میدان تحریر رسیدند. گروهی از معترضان قصد داشتند به منطقه سبز که محل استقرار نهادهای حکومتی و سفارت آمریکا است، نزدیک شوند. نیروهای امنیتی که از شنبه‌شب در این منطقه مستقر بودند اما با شلیک گاز اشک‌آور و آب مانع عبور معترضان از پلی که به ساختمان نهادهای حکومتی منتهی می‌شود، شدند.

معترضان در میدان تحریر عراق همانند سال قبل شعار دادند: «با جان، با خون، نجاتت می‌دهم عراق». مردم عراق اکتبر سال گذشته در اعتراض به فساد گسترده، نظام سیاسی طایفه‌ای و مداخلات دولت‌های خارجی از جمله ایران و ایالات متحده آمریکا در این کشور به خیابان آمدند.

منتصر مهدی، یک معترض ۲۴ ساله گفت:

«امروز یک روز مهم است زیرا یک سال از ۲۵ اکتبر ۲۰۱۹ و انقلاب ما که برای آن خون دادیم و شهدای زیادی تقدیم کردیم ،  گذشته است».

او که از ذی‌قار به بغداد آمده بود، مطالبات خود و دیگر معترضان را چنین بیان کرد:

در صدر خواسته‌های ما پاسخگویان قاتلان و آدم‌ربایان است. عدالت باید محقق شود و تا زمانی که این امر محقق نشود، به اعتراض ادامه خواهیم داد.

یکی دیگر از معترضان هم به شبکه الجزیره گفت:

اعتراضات امروز ادامه همان کاری است که سال گذشته آغاز کردیم. ما اعتراضات خود را تا زمانی که تغییرات مورد نظرمان را ببینیم، ادامه خواهیم داد.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

در ویدئوهایی که در شبکه‌ اجتماعی توییتر منتشر شده، برخی کاربران از حمله به چادر معترضان خبر دادند

نیروهای امنیتی رسمی و غیررسمی عراق در جریان اعتراضات سال گذشته دست‌کم ۶۰۰ تن را کشتند و هزاران تن را زخمی کردند.

مصطفی الکاظمی که پس از ناکامی دیگر گزینه‌های نخست وزیری مامور تشکیل هیئت وزیران شد، در آغاز به کار قول داد که آمران و عاملان قتل معترضان را محاکمه و به خانواده کشته شدگان غرامت پرداخت کند.

او همچنین اصلاح سیاست‌های اقتصادی و نظام سیاسی را وعده کرد. اما به گفته معترضان با گذشت یک‌سال از پایان اعتراضات هنوز اقدامی برای بهبود وضعیت اقتصادی، اصلاح قانون انتخاباتی که نظام سیاسی را سهمیه‌ای کرده و همچنین توسعه اقتصادی صورت نگرفته است.

عراق با وجود برخورداری از منابع نفتی گسترده دارای نرخ بیکاری بالا است و بر اساس گزارش بانک جهانی از هر سه جوان یک تن بیکار است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • عراق ینتفض

    #سرخط : انتفاضه‌ی اکتبر، نام یکی از مهم‌ترین روزهای سلسله اعتراضات انقلاب اکتبر در عراق است. در ۲۵ اکتبر ۲۰۱۹ بود که ضرورت تداوم اعتراضات، برپایی چادرهای معترضان در بغداد، اتحاد مبارزاتی در شهرهای عراق و اهمیت پیوند اعتراضی زنان، دانشجویان و کارگران با شدتی حداکثری از سوی مردم و کمیته‌ی انقلاب اکتبر شکل گرفت. در سالگرد این روز، تظاهرات صدها هزار نفری در میدان التحریر و اطراف منطقه‌ی سبز امنیتی برپا شد. هدف این اعتراضات، گرامی‌داشت یاد بیش از ۶۰۰ کشته‌ی اعتراضات سال گذشته و ۳۰ هزار مصدوم در شهرهای مختلف عراق بوده است. در کنار سرکوب این تجمع و پرتاب گازهای اشک‌آور، معترضان با در دست داشتن تصاویر جان‌باختگان، اعلام کردند که پیگیری تمامی مطالبات سیاسی، اقتصادی و معیشتی سال گذشته به قوت خود باقی است. #عراق_ینتفض

  • "بغداد؛ کربلا آزاد است، ایران برو بیرون"

    شعار معترضان عراقی: "بغداد؛ کربلا آزاد است، ایران برو بیرون" در ادامه اعتراضات مردمی در عراق که هر روز گسترده‌تر از دیروز می‌شود، معترضان علیه حضور ایران در این کشور شعار سر داده و با تاکید بر آزادی عراق، خواستار خروج ایران و شبه‌نظامیان متحدش از شهرهای مختلف این کشور شدند.

  • سالروز قیام اکتبر در عراق

    در سالروز قیام اکتبر در عراق، هزاران شهروند بار دیگر به میدان‌های اصلی شهرهای این کشور بازگشتند تا بار دیگر بر خواسته‌های این قیام تاکید کنند، قیام عراقی‌ها علیه فساد طبقه حاکم و در اعتراض به نفوذ خارجی بویژه ایران در امور داخلی کشورشان بود. ❑ انقلابــــ روژآوا *** - - - - - انقلاب روژوا + انقلاب لبنان + انقلاب عراق = بهترین متحدین انقلاب ایران

  • بازرس اعضم

    جناب "پورشاسب" چرا می گوید که اعتراض بی فایده و بی حاصل است. در حالیکه اعتراض تنها راه نجات شما و تمامی نسل بشر می باشد. تمامی این آزادی ها و حقوق هایی را هم که مردم در دنیا و در تمدن بشری بدست آورده اند, همه فقط و فقط از راه اعتراض بوده است. اتفاقا اعتراضات دوراندیشی که از تاکتیکها و استراتژی (راهبردی) صحیح استفاده می کنند, همگی همواره موفق, پیشگام و پیشرو بوده اند. سال دیگر دهمین سالگرد جنبش "اشغال وال استریت" است. فقط شما دقت کنید که چگونه یک اعتراض ساده از وال استریت پدیده ای جهانی شد و پس از ده سال هنوز هم مورد بحث و تفحس است و دارای حقانیت و رهبری اخلاقی. شعار "ما ۹۹% هستیم" یک شعار جهانی و بیان انترناسیونالیزم قرن بیست و یکم شده است. گر چه بسیاری از مورخین و ناظران جنبش "اشغال وال استریت" زنده یاد "دیود گریبر" (انسانشناس برجسته, کنشگر آنارشیست) را مخترع این شعار می دانند, اما او همیشه نتیجهء نهایی را محصول کار دست جمعی و خرد مشترک میدانست. گریبر با تمامی آنارشیست بودنش, مفهوم و نمونه هایی تاریخی از یک کمونیزم انسانشناسانه بدست می دهد. این کومونیزمی بدیع, منحصر بفرد و بی نظیر است. آنارکو/کمونیزم, کومیزم لیبرتاریان. با چاشنی قوی انسان شانسی. به هر رو, این آیه های یاس/چسناله های تکراری که "این بی فایده است" و "آن بی خاصیته" دقیقا همان مزخرفاتی است که رژیم همیشه تبلیغ میکنه. چس ناله موقوف!

  • پورشاسب

    باری تا سقوط کامل شبه نظامیان و انهدام آنها باید پیش برن اما واقعیت چیز دیگریست دولت ضعیف عراق باری بعد از تحریمها و سقوط صدام دولت ضعیف و ضعیف تر شده تا جایی که شبه نظامیان اختیار دار شدن و دولت هم ناتوان هست نه توان اقتصاد درست کردن دارد و نه توان مقابله با شبه نظامیان و نه توان ایجاد امنیت باری این مسیر که دولت صدام برای عراق ایجاد کرد آینده مسلم ایران هست حالا مردم ایران اگر میخواهند بنشینند و خامنه ای نوکر اجنبی را نگاه کنن که چه میکنذ ایینه جلو چشمشان هست عراق اعتراض هم بی حاصل هست وقتی دولت هیچ توانی ندارد ایرانیان خوب نگاه کنن صدام مشابه خامنه ای بوده و هست هر دو دیکتاتور