ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمریکا از افغانستان خارج شود، طالبان کل کشور را تسخیر می‌کند

در آستانه نشست استانبول در ماه آوریل که قرار است در آن توافق تقسیم قدرت دولت افغانستان با طالبان نهایی شود، یک گزارش اطلاعاتی به رسانه‌ها درز کرده است که در آن هشدار داده شده که خروج نیروهای خارجی از افغانستان به احیای القاعده و پیروزی قطعی طالبان منجر می‌شود.

آژانس‌های اطلاعاتی ایالات متحده به دولت بایدن گفته‌اند که اگر سربازان آمریکایی قبل از دستیابی به توافق‌نامه تقسیم قدرت بین طرفین درگیر از افغانستان خارج شوند، طالبان می‌تواند ظرف دو سال افغانستان را به صورت کامل تسخیر کند.

طالبان هم‌اکنون بر ۵۲ درصد از خاک افغانستان مسلط است و دولت ائتلافی اشرف غنی تنها کنترل ۴۸ درصد از کشور و همچنین شهرهای بزرگ را در اختیار دارد.

نیویورک تایمز به نقل از مقامات امنیتی در آمریکا گزارش داد که چیرگی طالبان بر دولت به طور بالقوه به القاعده امکان می‌دهد تا خود را در افغانستان احیا کند.

جو بایدن در حال تصمیم‌گیری است كه آیا به مهلت اول ماه مه برای عقب‌نشینی ۳۵۰۰ سرباز آمریكایی را كه در توافق نامه فوریه ۲۰۲۰ با طالبان تعیین شده است عمل کند یا خیر.

در همین حال تایمز نوشت که برخی از مقامات آمریکایی که طرفدار نگه‌داشتن نیروهای آمریکایی در افغانستان هستند از این گزارش اطلاعاتی استفاده می‌کنند تا استدلال کنند که سربازان این کشور باید بیش از مهلت تعیین شده باقی بمانند. کاخ سفید از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.

تایمز گفت این ارزیابی اطلاعاتی طبقه‌بندی شده سال گذشته برای دولت ترامپ تهیه شده است.

بایدن روز پنجشنبه ۲۵ مارس/ ۵ فروردین در اولین کنفرانس خبری خود در کاخ سفید گفت که رعایت مهلت مقرر بر ای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان کار سختی خواهد بود.

در عین حال بایدن گفت که نمی‌تواند نیروهای آمریکایی را در سال آینده در این کشور تصور کند.

وی افزود که آمریکا نمی‌خواهد نیروهایش را بیش از این در افغانستان نگه دارد و تاکید کرد که خروج این نیروها حتمی است اما این اقدام در زمان مناسب و بطور «ایمن و منظم» صورت خواهد گرفت.

پیش از این نیز «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا گفته بود که خروج نیروها از افغانستان در مهلت تعیین شده هنوز در دست بررسی است و تاکید کرد که خروج نظامیان آمریکایی در هماهنگی و مشورت با ناتو صورت خواهد گرفت.

در مقابل طالبان تهدید کرده است که اگر آمریکا به وعده خود برای خروج باقی‌مانده نیروهایش در اول ماه مه پایبند نماند، حمله به این نیروها را مجددا از سر خواهد گرفت.

توافق صلح آمریکا و طالبان تنها به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان محدود نبود. طالبان قرار بود پس از امضای این توافق‌نامه، خشونت‌ها در افغانستان را کاهش دهد، ارتباط خود با القاعده را قطع کند و به مذاکرات با دولت قانونی افغانستان برای دستیابی به صلح بپیوندند. طالبان تاکنون به هیچ‌کدام از بندهای این توافق پایبند نبوده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • زلمی

    طالبان مار دست پرورده آمریکاست که امروز توسط بسیاری از کشورهای غربی و شرقی تقویت می شود. شرم بر طالبان پروران!

  • badralsadat madani

    ((آمریکا از افغانستان خارج شود، طالبان کل کشور را تسخیر می‌کند)) دقیقا همینطوره خون سه هزار و نهصد نفر در یازده سپتامبر و چندین هزار آمریکایی دیگر در افغانستان به زمین ریخته شد به پاس این خونهای ریخته شده نباید بار دیگر به این جانوران وحشی که به مردم خودشان هم رحم نمیکنند فرصت داد