«طالبان در باره اعدام دستجمعی نظامیان سابق توضیح بدهد»
طالبان به کشتار نظامیان و غیرنظامیان ادامه میدهد. چند کشور اروپایی به همراه ایالات متحده آمریکا، استرالیا و ژاپن، در بیانیهای مشترک اعدام نظامیان حکومت پیشین افغانستان را محکوم کردند و از طالبان خواستهاند در اینباره توضیح بدهد.

This picture taken on November 7, 2021 shows a Taliban member entering the birth house of Taliban Supreme Leader Hibatullah Akhundzada at the Sperwan village in Kandahar's Panjwai district. - When the Taliban overran Kabul in mid-August, seizing power for the second time, the years-old mystery over the whereabouts of the movement's Supreme Leader Hibatullah Akhundzada deepened further. (Photo by Javed TANVEER / AFP) / TO GO WITH 'Afghanistan-Taliban-Leader', FOCUS by Daphne Rousseau with Sajjad Tarakzai in Peshawar
وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا در بیانیه ای اعلام کرده که به همراه نمایندگان چند کشور اروپایی و ژاپن و استرالیا نشستی را در ارتباط با وضعیت افغانستان برگزار کرده است.
شرکتکنندگان در این نشست در بیانیهای مشترک از اعدامهای دستهجمعی نظامیان حکومت پیشین افغانستان به شدت ابراز نگرانی کردند.
در این بیانیه که شنبه ۴ دسامبر منتشر شد، آمده است:
«ما عمیقا نگران گزارشهای مربوط به قتل و ناپدیدشدن اجباری اعضای سابق نیروهای امنیتی افغانستان هستیم که توسط دیدهبان حقوق بشر و دیگران مستند شده است.»
دیدهبان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرده است جنگجویان طالبان بیش از ۱۰۰ افسر نظامی و اطلاعاتی سابق را از زمان بهدست گرفتن قدرت در افغانستان کشته و یا به اجبار «ناپدید» کردهاند.
بر پایه این گزارش، دیدبان حقوق بشر از طریق مصاحبه با شاهدان، بستگان، مقامات دولتی سابق، مقامات گروه تروریستی طالبان و دیگران، قتل یا «ناپدید شدن» اجباری ۴۷ تن از اعضای سابق نیروهای مسلح در چهار ولایت بین ۱۵ اوت تا ۳۱ اکتبر را مستند کرده است. تحقیقات این سازمان نشان میدهد که حداقل ۵۳ قتل یا ناپدید شدن دیگر نیز رخ داده است.
در بیانیه مشترک ایالات متحده و متحدانش، قتل و ناپدید شدن نظامیان پیشین افغانستان «نقض جدی حقوق بشر» و «در تناقض با ادعای عفو» که از سوی طالبان اعلام شده بود، توصیف شده است.
این بیانیه مشترک که علاوه بر ایالات متحده آمریکا به امضاء نمایندگان آمریکا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، بلژیک، فنلاند، دانمارک، استرالیا، ژاپن، بلغارستان، کانادا و نیوزلند نیز رسیده است، خواستار تحقیق سریع در باره قتل نظامیان و مقامهای حکومتی پیشین شده است.
کشورهای امضاء کننده بیانیه از طالبان خواسته اند عفو را برای اعضای سابق نیروهای امنیتی افغانستان و مقامهای دولتی سابق بهطور موثر و در سراسر کشور اجرا کنند.
آنها همچنین گفتهاند که «موارد گزارش شده باید فوراً و به صورت شفاف بررسی و مسئولان آن مجازات شوند و این اقدامات باید به وضوح و به عنوان بازدارندهای فوری برای کشتار و ناپدید شدن اجباری بیشتر اعلام شود.»
کشورهای امضاء کننده این بیانیه خطاب به طالبان که در تلاش است به عنوان «حاکم» افغانستان در مجامع بینالمللی به رسمیت شناخته شود، اعلام کردهاند: «ارزیابی طالبان برمبنای اقدامهای این گروه ادامه دارد.»
طالبان از نیمه ماه اوت بر همه افغانستان تسلط یافته است و سخنگویان آن تلاش میکنند بگویند که این گروه بنیادگرای اسلامی تغییر کرده است. در عمل اما طالبان همانند گذشته به خشونتورزی و اجرای احکام بیرحمانه ادامه میدهد، به دنبال اجرای قوانین منطبق با شریعت اسلامی است و زنان را از صحنه اجتماعی حذف و به خانه نشینی مجبور کرده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.