ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

محسن محمدی، که تنها پیراهن آغشته به خون او برای خانواده‌اش باقی ماند

محسن (شعبان) محمدی کوچکسرایی، یکی دیگر از جان‌باخته‌های اعتراض‌ها به قتل حکومتی مهسا (ژینا) است که روز چهارشنبه ۳۰ شهریور در قائم‌شهر، واقع در استان مازنداران کشته شد.

پیراهن آغشته به خون‌اش، تنها یادگاری‌ای است که برای خانواده‌اش باقی مانده است. آن شب رفته بود تا به کشته شدن مهسا امینی‌‎[ها] اعتراض کند، اما گلوله‌ای سینه‌اش را نشانه گرفت و کشته شد.

محسن (شعبان) محمدی کوچکسرایی، یکی دیگر از جان‌باخته‌های اعتراض‌ها به قتل حکومتی مهسا (ژینا) است که روز چهارشنبه ۳۰ شهریور در قائم‌شهر، واقع در استان مازنداران کشته شد.

یک منبع آگاه و از بستگان محسن محمدی که نخواست نامش فاش شود، به زمانه گفت این شهروند حدود ساعت ۲۰:۳۰ چهارشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ از پشت و ناحیه زیر کتف چپ مورد اصابت گلوله جنگی قرار گرفت و بعد از رسیدن به بیمارستان جان باخت.

این منبع آگاه درباره محل و چگونگی کشته شدن محسن محمدی به زمانه می‌گوید:

«از میدان طالقانی قائم‌شهر به سمت پاساژ دریای نور در همین حوالی تیر خورد. ساعت هشت و نیم شب بود برادرش به محسن زنگ زد و یک راننده تاکسی گوشی را برداشته و گفته او تیر خورده است. راننده تاکسی به برادر محسن می‌گوید که او را به سمت کوچه سینا می‌برد. راننده همراه یک زن جوان بود که شال خودش را دور محل زخم محسن بسته بود.»

به گفته منبع آگاه زمانه برادر محسن محمدی به همراه دخترش که سن زیادی ندارد او را از راننده تاکسی تحویل می‌گیرند و به بیمارستان ولی‌عصر قائم‌شهر منتقل می‌کنند:

«وسط راه محسن که هنوز زنده بود به برادرش گفته نمی‌تواند نفس بکشد. برادرش ماشین را متوقف می‌کند و به او تنفس دهان به دهان و ماساژ قلبی می‌دهد... ولی ریه‌هایش پر از خون شده بود...»

در بیمارستان پزشک‌ها نزدیک به ۱۵ دقیقه عمل احیا را انجام دادند:

«بعد او را به اتاق عمل بردند، ولی محسن نخواست دیگر برگردد...»

بر اساس تصاویری که به دست زمانه رسیده است، آثار زخم و جراحات گلوله در پهلوی چپ (زیر بغل) و سمت چپ بدن محسن محمدی مشاهده می‌شود.

پیکر محسن محمدی در غسال‌خانه که آثار جراحات گلوله بر بدن او پیداست

همان شب پیکر محسن محمدی را از بیمارستان ولی‌عصر به پزشکی قانونی ساری منتقل می‌کنند. به خانواده او گفته شد یک هفته بعد جنازه را تحویل می‌دهند، اما آنها با پیگیری مداوم و تجمع بیش از ۷۰۰ نفری مقابل منزل پدر محسن محمدی موفق می‌شوند پیکر این جان باخته را تحویل بگیرند.

منبع آگاه زمانه می‌گوید:

«وقتی نیروهای امنیتی حضور مردم و لباس‌هایی که عکس محسن روی آن بود را دیدند، در حال آتش گرفتن بودند. همه‌جا پر از مامور بود. ساز نی و نوای محلی پخش کردند، همه مردم داشتند از این مراسم فیلم می‌گرفتند.»

به گفته منبع آگاه زمانه از خانواده محسن محمدی نیز تعهداتی مبنی بر عدم اطلاع‌رسانی اخذ می‌شود.

در جواز دفن محسن (شعبان) محمدی که به دست زمانه رسیده است، علت مرگ «اصابت جسم پرتابه‌ای پرشتاب (گلوله)» عنوان شده و در توضیحات بیشتر نوشته شده که «خون‌ریزی وسیع داخل قفسه سینه» و «سوراخ شدگی ریه به چپ و پرده آبشامه» و برگه جواز دفن توسط سازمان پزشکی قانونی کشور در ساری به تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ صادر شده است.

برگه جواز دفن محسن محمدی که به دست زمانه رسیده است.

مراسم خاک‌سپاری نیز ۳۱ شهریور بعد از تحویل پیکر محسن محمدی در آرامگاه امامزاده صالح کوچکسرای قائم‌شهر با حضور گسترده مردم و حضور نیروهای امنیتی برگزار شد.

از آنجا که محسن محمدی متولد سال ۱۳۶۴ بود، در مراسم هفتمش تعداد ۶۴ تن از عزاداران او با تی‌شرت سفیدی که عکس و نام محسن بر روی آن چاپ شده بود، شرکت کردند. آن‌‌ها تی‌شرت‌ها را به تن کرده و دست یک‌دیگر را گرفته بودند و همراه با صدای حزن‌انگیز ساز به سمت مزار محسن حرکت کردند.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

محسن محمدی متولد ۱۷ اردیبهشت ۱۳۶۴ و هنگام مرگ ۳۷ سال داشت. او متاهل و دارای دو فرزند و شغل‌اش تکنسین برق ساختمان بود.

منبع آگاه محسن محمدی را این‌گونه توصیف می‌کند:

«بی‌نهایت خوش اخلاق بود، فقط می‌گفت در لحظه باید زندگی کرد. خیلی حواسش به زن و بچه‌اش بود. عاشق طبیعت بود، در ماه یکی دو بار با همه رفیق‌ها می‌رفتیم ییلاق... خیلی حواسش به خانواده و مادر و پدرش بود. محسن جاهای که می‌رفت کار برق کاری انجام دهد، اگر کسی پول نداشت یا اصلا از آنها مبلغی نمی‌گرفت یا کم‌تر می‌گرفت.»

در حال حاضر هنوز آمار رسمی و دقیقی از تعداد جان‌باخته‌ها و افراد بازداشت شده در جریان اعتراض‌ها به کشته شدن مهسا امینی وجود ندارد.

سازمان عفو بین‌الملل جمعه یکم مهر / ۲۳ سپتامبر در گزارشی درباره اعتراض‌ها به مرگ مهسا امینی اعلام کرد دست‌کم ۳۰ شهروند معترض در شهرهای مختلف ایران که شامل کودکان نیز می‌شود، به دلیل استفاده نیروهای امنیتی از خشونت و سلاح‌های مرگ‌بار کشته شده‌اند و در تازه‌ترین گزارش خود تعداد کشته‌شده‌های تایید شده را ۵۲ نفر اعلام کرد. سازمان حقوق بشر ایران ۷ مهر ۱۴۰۱ اعلام کرد که در اعتراضات سراسری به کشته شدن مهسا (ژینا) امینی دست‌کم ۸۳ تن به قتل رسیده‌اند.

زمانه بر اساس اطلاعات دریافتی از منابع مختلف تاکنون جان باختن دست‌کم ۱۲ نفر به نام‌های فواد قدیمی در دیواندره، رضا لطفی در دهگان، فرجاد درویش در ارومیه، حنانه و حسینعلی کیا در نوشهر، مهدی عسگری در گرمسار، میلان حقیقی در اشنویه، محسن محمدی در قائم شهر، حدیث نجفی، نیکا شاکرمی در تهران و صدرالین لیتانی در اشنویه را به صورت مستقل تایید می‌کند.

◼️ در نقشه اینتراکیتو زیر، اسامی همه جان‌باخته‌ها با تفکیک شهرها گردآوری شده است، اما همه این اسامی مستقلا توسط زمانه قابل تایید نیست.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

با وجود فشارها، سرکوب گسترده و خشونت‌آمیز نیروهای امنیتی در شهرهای مختلف ایران، تا ظهر روز جمعه هشتم مهرماه ۱۴۰۱ اعتراض‌ها به قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی در بیش از ۱۰۰ شهر ادامه داشته است و در تصاویر و ویدئوهای منتشر شده به وضوح دیده می‌شود که نیروهای سرکوب به سمت معترضان با سلاح‌های کشنده تیراندازی می‌کنند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حمید بهشتی

    گزارش بسیار دقیق و پر از اطلاعاتی است.