ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سپاه پاسداران یک ماهواره دیگر به فضا فرستاد

در حالی‌که خبرهایی از احتمال احیای مذاکرات هسته‌ای منتشر شده و مسئولان حکومتی در ماه‌های گذشته بارها تمایل خود را برای احیای مذاکرات نشان داده‌اند، سپاه سومین ماهواره نظامی خود را به فضا پرتاب کرد.

‌عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات جمهوری اسلامی چهارشنبه ۵ مهر در پیامی اعلام کرد که نیروی هوافضای سپاه پاسداران ماهواره تصویربرداری «نور ۳» را با ماهواره‌ بر قاصد «با موفقیت در مدار ۴۵۰ کلیومتری زمین» قرار داد.

این سومین ماهواره سپاه پاسداران است که در مدار نزدیک زمین (LEO) قرار می‌گیرد. نیروی هوافضای سپاه پاسداران، ماهواره «نور ۱» را ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ و ماهواره «نور ۲» را ۸ اسفند ۱۴۰۰ به فضا فرستاد.

هر سه این پرتاب‌ها توسط ماهواره‌بر قاصد که توسط نیروی هوافضای سپاه ساخته شده، به فضا پرتاب شدند.

پیش از این در سال‌های گذشته جمهوری اسلامی بارها در پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ ناموفق عمل کرده بود اما گفته بود که پرتاب‌هایش باموفقیت انجام شده است.

بدین ترتیب اگر ماهواره‌های نور با موفقیت پرتاب شده باشند، جمهوری اسلامی ایران اکنون صاحب سه ماهواره نظامی در مدار نزدیک زمین است.

کشورهای غربی همواره نگرانی خود را از پرتاب ماهواره‌های نظامی سپاه پاسداران اعلام کرده و آن را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل دانسته‌اند. این کشورها برنامه ماهواره‌ای جمهوری اسلامی را پوششی برای آزمایش‌های موشکی می‌دانند و بارها از آن انتقاد کرده‌اند.

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل مصوب سال ۲۰۱۵، پس از توافق هسته‌ای ایران است که در آن از جمهوری اسلامی درخواست شده از هرگونه فعالیت مربوط به توسعه موشک‌های بالستیک قادر به حمل کلاهک اتمی خودداری کند. ایران می‌گوید برنامه موشکی‌اش دفاعی است و قابل مذاکره نیست.

سومین ماهواره سپاه پاسداران در حالی به فضا پرتاب شد که «امواج مدیا» سه‌شنبه ۴ شهریور در خبری اختصاصی و به نقل از چند منبع نوشت که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی به مذاکره‌کنندگان ایرانی، و به صورت مشخص به علی باقری کنی، معاون سیاسی وزارت خارجه، اجازه داده است تا با مقام‌های آمریکایی به شکل مستقیم مذاکره کنند.

منابع بلندپایه ایرانی که نخواستند نامشان فاش شود، گفتند که علی باقری کنی، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای آماده است تا اوایل هفته‌ آینده با برت مک‌گورک، هماهنگ‌کننده خاورمیانه و شمال آفریقا در کاخ سفید در عمان دیدار کند.

«امواج مدیا» به نقل از منابعش نوشت که در صورت برگزاری این جلسه، گام بعدی این خواهد بود که بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه و آمریکا، پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به‌همراه آلمان با ایران جلسه تشکیل دهند.

هم‌زمان، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به خبرگزاری «کیودو» ژاپن گفت که در ماه اوت و در جریان سفرش به ژاپن از نخست‌وزیر و وزیر خارجه ژاپن طرحی برای احیای مذاکرات به بن‌بست‌رسیده دریافت کرده است. او گفت: «هرگونه طرحی از سوی ژاپن که هم‌راستا با منافع ایران باشد، از سوی جمهوری اسلامی مثبت تلقی خواهد شد.»

هنوز روشن نیست که این خبرها تا چه حدی جدی است. در صورت صحت چنین رویدادهایی پرتاب سومین ماهواره سپاه پاسداران ممکن است بر چنین روندی تأثیر منفی بگذارد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.