ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ماشین کشتار جمهوری اسلامی به اعدام بلوچ‌ها در ایران ادامه می‌دهد

اعدام زندانیان بلوچ در ایران با اتهامات مربوط به مواد مخدر و قتل به‌طور مستمر رو به افزایش است. تنها در سه روز اخیر دست‌کم ۹ زندانی بلوچ در زندان‌های ایران اعدام شدند.

دستگاه قضائی جمهوری اسلامی ایران همچنان به اعدام بلوچ‌ها ادامه می‌دهد. شبکه اطلاع‌رسانی رسانک که خبرهای مربوط به بلوچ‌ها را منتشر می‌کند آخرین مورد از این دست را اعلام کرد.

براساس این گزارش، بامداد چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت‌، حکم اعدام دست‌کم سه زندانی بلوچ از جمله دو برادر در زندان وکیل‌آباد مشهد اجرا شد.

هویت این زندانیان عبدالغفار براهویی (لجه‌ای)T پرویز دستکاله (نورالدین لجه‌ای)، دو برادر اهل زاهدان و عبدالصمد گرگیج (ریگی)، اهل بازار مشترک زاهدان عنوان شده است. اتهام آن‌ها به مواد مخدر مربوط می‌شد.

سازمان حقوق بشر ایران نیز خبر داد که روز گذشته، سه‌شنبه ۱۹ فروردین، حکم اعدام پنج زندانی از جمله دو زن و سه شهروند بلوچ که با اتهامات مربوط به مواد مخدر و یا قتل عمد به اعدام و یا قصاص نفس محکوم شده بودند، در زندان وکیل‌آباد مشهد به اجرا درآمده است.

براساس این گزارش، هویت دو مرد بلوچ که با اتهامات مربوط به مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، محمدرضا دامیده، و امیراحمد ثنایی (مزارزهی) احراز شده است.

هویت دو زنی که با اتهامات مربوط به مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، گزارش نشده است.

یک مرد دیگر بلوچ به نام سجاد براهویی نیز به اتهام قتل عمد در این زندان اعدام شد.

پیش از انتشار این خبر، پنج زندانی دیگر با اتهامات امنیتی-سیاسی در این روز اعلام شده بود. بدین ترتیب شمار اعدام‌های روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین در زندان وکیل‌آباد مشهد به ۱۰ نفر افزایش یافت.

رسانک همچنین گزارش داده بود که بامداد دوشنبه ۸ اردیبهشت‌، حکم اعدام دست‌کم چهار نفر در زندان دستگرد اصفهان اجرا شد که سه نفر از آن‌ها بلوچ بودند. هویت این سه زندانی بلوچ روح‌الله پلنگی اهل ریگان، محمد توتازهی (حنیف) اهل روستای الله‌آباد مینویی از توابع زاهدان و عبدالرشید براهویی (آنشینی) اهل منطقه کریم‌آباد زاهدان عنوان شده است. نفر چهارم زنی به نام مرجان سبزی اهل لرستان بود. اتهام همگی آن‌ها مرتبط با مواد مخدر بود.

اعدام‌های زندان دستگرد اصفهان را سازمان حقوق بشر ایران نیز تأیید کرده و گفته است که رضا خالدی، شهروند عرب دزفولی هم در میان اعدام‌شدگان این زندان بود.

به‌گفته این سازمان، شمار زندانیانی که با اتهامات مربوط به مواد مخدر اعدام شده‌اند، در پنج سال گذشته هر ساله افزایش شدیدی داشته‌ است.

براساس گزارش سازمان حقوق بشر ایران، در سال ۲۰۲۴ میلادی دست‌کم ۵۰۳ نفر به اتهامات مرتبط با مواد مخدر در ایران اعدام شدند، که افزایشی ۶,۶ درصدی نسبت به ۴۷۱ اعدام در سال ۲۰۲۳ و تقریباً ۲۰ برابر بیشتر از اعدام‌های مرتبط با مواد مخدر در سال ۲۰۲۰ است.

سازمان عفو بین‌الملل نیز در گزارش سالانه خود درباره مجازات اعدام در جهان که ۱۹ فروردین / ۸ آوریل منتشر شد، اعلام کرد که بلوچ‌ها دست‌کم ۱۰ درصد اعدام‌شدگان در ایران را تشکیل می‌دهند در حالی که پنج درصد جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند.

براساس آمار عفو بین‌الملل، ایران در سال ۲۰۲۴، ۱۱۹ مورد اعدام بیشتر از سال ۲۰۲۳ ثبت کرد. در سال ۲۰۲۳ شمار اعدام‌ها در ایران ۸۵۳ مورد بود که در سال ۲۰۲۴ به ۹۷۲ مورد رسید.

به‌گفته این سازمان مدافع حقوق بشر، ایران به‌تنهایی مسئول ۶۴ درصد از کل اعدام‌های گزارش‌شده در سال ۲۰۲۴ است که نشان می‌دهد از سال ۲۰۱۵ تاکنون رشد ۱۴ درصدی بالاترین شمار ثبت‌شده اعدام‌ها را داشته است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.