ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

قطع مکرر آب و برق در گرمای سیستان و بلوچستان اعتراض مردم را برانگیخته است

قطع برق در استان سیستان و بلوچستان از فروردین آغاز شد و همچنان در گرمای ۴۰ تا ۵۰ درجه سانتی‌گرادی این استان ادامه دارد. در این گرما آب نیز قطع می‌شود. مردم راسک در نامه‌ای به رئیس اداره آب گفته‌اند که اگر نمی‌تواند بحران قطع آب را حل کند استعفا دهد.

به‌گزارش کمپین فعالین بلوچ که خبرهای مربوط به جامعه بلوچ را پوشش می‌دهد، در پی تشدید بحران قطع آب در راسک، واقع در استان سیستان و بلوچستان و عدم اقدام عملی از سوی اداره آب این شهرستان، مردم راسک جمعه ۱۲ اردیبهشت با انتشار نامه‌ای خطاب به منصور اربابی، رئیس اداره آب به‌شدت نسبت به قطع مکرر آب اعتراض کردند.

روزهای جمعه در راسک آب به‌کلی قطع می‌شود و در طول هفته هم مردم ساعت‌ها آب ندارند. مردم راسک در نامه خود این وضعیت رنج‌آور در گرمای شدید را نشان‌دهنده «ناتوانی مدیریت و فقدان برنامه‌ریزی» دانسته و عملکرد مسئولان در ماه‌های اخیر را «نقض سیستماتیک حق حیات، سلامت و آرامش روانی هزاران خانواده» توصیف کرده‌اند.

آن‌ها خواهان «رفع فوری و قطعی بحران آب تا پایان امروز (جمعه)»، «ارائه برنامه شفاف و زمان‌بندی شده برای اصلاح زیرساخت‌ها» و «عذرخواهی رسمی از مردم به‌دلیل اخلال گسترده در زندگی آن‌ها» شده‌‌اند و تأکید کرده‌اند که در صورت عدم تحقق این خواسته‌ها، تمامی راه‌های قانونی از جمله تشکیل تجمعات سراسری، شکایت به مراجع قضایی و نهادهای نظارتی ملی و انتشار گسترده این بی‌تدبیری در رسانه‌ها را پیگیری خواهند کرد.

مردم معترض خطاب به رئیس اداره آب راسک گفته‌اند «اگر نمی‌توانید، استعفای خود را اعلام کنید».

عباس علی آبادی، وزیر نیرو فروردین سال جاری گفته بود در حال تکمیل زیرساخت‌های پروژه انتقال آب تهلاب به زاهدان هستند که سالانه ۲۷ میلیون مترمکعب آب را تأمین خواهد کرد و «با تمام توان برای تکمیل و بهره‌برداری آن» تلاش خواهند کرد.

پروژه انتقال آب از دشت تهلاب به زاهدان به‌طول ۲۰۰ کیلومتر زیر نظر قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران است و برای نخستین بار در سال ۱۴۰۰ مطرح شد.

طرح انتقال آب دریا به فلات ایران از دهه ۹۰ در دستور کار دولت‌ها قرار گرفت؛ طرحی که گفته می‌شود هدف از آن، انتقال آب به مقاصد مصرف در استان‌های دارای کمبود آب برای توسعه اقتصادی در فلات مرکزی ایران است اما تاکنون هیچ‌کدام از این طرح‌ها به پایان نرسیده است.

مردم سیستان و بلوچستان در هفته‌های اخیر به قطع روزانه و مستمر برق نیز اعتراض کرده‌ و حتی تجمعاتی در شهرهای مختلف از جمله ۲۲ فروردین در مقابل شرکت برق زابل برگزار کردند.

قطع برق معضلی است که تقریباً مردم همه استان‌های کشور با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ اما تحمل آن در استان گرم و خشک سیستان و بلوچستان که دمای برخی از شهرهای آن در بسیاری از این روزها به بالای ۴۰ تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد و طوفان‌های ۱۲۰ روزه منطقه نیز بر آن افزوده شده، مشکلات زندگی مردم را چند برابر می‌کند. در چنین شرایطی کولرهای آبی هم پاسخگوی گرمای سیستان و بلوچستان نیست.

قطع برق در این استان از فروردین سال جاری به‌طور منظم آغاز شد و مسئولان استان همچون دیگر نقاط کشور مصرف برق مردم را عامل کمبود برق می‌دانند. محمد رئیسی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان در این‌باره گفته است:

«مشترکان بسیار پرمصرفی که بیش از ۲,۵ برابر الگو برق مصرف می‌کنند، مشمول اخطار و قطع برق می‌شوند که این مهم در اوج بار تابستان اتفاق افتاد و از این پس نیز برخورد صنعت برق با مشترکان پرمصرف به همین گونه خواهد بود.»

مسئله کمبود برق تبدیل به چالشی برای دانش‌آموزان و مدرسه‌های این استان و به‌ویژه شمال سیستان و بلوچستان شده است و حضور دانش‌آموزان در کلاس‌های درس و آمادگی آن‌ها برای امتحانات به‌سختی ممکن است.

قطع روزانه برق خانگی در حالی در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته که وزیر نیرو پیش‌بینی کرده است امسال ناترازی برق به ۳۰ هزار مگاوات برسد. کاهش تولید برق درست در شرایطی که مصرف در حال افزایش است منجر به جیره‌بندی زودهنگام برق خانگی در فروردین امسال شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.