بازگشت تدریجی کارکنان «صدای آمریکا» به کار پس از توقف چندماهه
پس از چند ماه توقف فعالیت بهدلیل فرمان اجرایی دولت ترامپ، وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد کارکنان صدای آمریکا از هفته آینده بهطور مرحلهای به کار بازمیگردند. این تصمیم در پی رأی دادگاه فدرال مبنی بر غیرقانونی بودن انحلال آژانس رسانههای جهانی آمریکا اتخاذ شده است.

منبع: شاتراستاک
وزارت دادگستری ایالات متحده اعلام کرد که کارکنان «صدای آمریکا» (VOA) از هفته آینده میتوانند بهطور تدریجی به کار خود بازگردند. این اقدام پس از چند ماه تعطیلی فعالیتهای این رسانه دولتی و دعوای حقوقی بر سر تصمیم جنجالی دولت ترامپ برای انحلال «آژانس رسانههای جهانی ایالات متحده» (USAGM) صورت میگیرد.
به گزارش واشنگتن پست که ۳ مه منتشر شده، براساس ایمیلی که برندا گونزالس هوروویتز، دستیار دادستان ایالات متحده، به وکلای کارکنان VOA ارسال کرده، بازگشت به محل کار بهصورت مرحلهای انجام خواهد شد و برنامههای پخش نیز از هفته آینده از سر گرفته میشود. در این نامه آمده که برخی از کارکنان VOA و USAGM هماکنون دوباره به حسابهای کاری خود دسترسی پیدا کردهاند.
مایکل آبراموویتز، مدیر VOA که یکی از شاکیان اصلی پرونده علیه دولت بود، در ایمیلی به کارکنان گفته است که از وزارت دادگستری اطلاع یافته که دسترسیها در حال بازیابی است و مقدمات بازگشت به دفاتر کاری فراهم میشود. او این خبر را «توسعهای مثبت» خواند و ابراز امیدواری کرد فعالیتهای رسانهای VOA بهزودی از سر گرفته شود.
این تحول در پی رأی دادگاه تجدیدنظر فدرال در واشنگتن صورت گرفته است. هیئتی شامل دو قاضی منصوبشده توسط ترامپ، حکم اولیه قاضی رویس لامبرت – منصوب رونالد ریگان – را تأیید کرد. لامبرت پیشتر فرمان اجرایی دولت ترامپ برای انحلال USAGM را «خودسرانه» و خارج از اختیارات رئیسجمهور دانسته بود.
درحالحاضر، برخی از کارکنان هنوز به حسابهای خود دسترسی کامل ندارند. دیوید ساید، وکیل کارکنان، نیز ضمن استقبال محتاطانه از بازگشت به کار، تأکید کرده: «مانند ریگان، اعتماد میکنیم اما راستیآزمایی هم میکنیم.»
در اواخر اسفندماه ۱۴۰۳ رئیسجمهور ایالات متحده، با امضای دستور اجرایی کاهش بودجه آژانس رسانههای جهانی (USAGM)، تقریباً تمام ۱,۳۰۰ کارمند صدای آمریکا (VOA) را به مرخصی اجباری فرستاد. این تصمیم که با عنوان «ادامه کاهش بوروکراسی فدرال» صادر شد، شامل کاهش شدید بودجه رسانههایی مانند رادیو اروپای آزاد و رادیو مارتی نیز میشود. سازمان گزارشگران بدون مرز این اقدام را محکوم کرده و آن را تهدیدی برای آزادی مطبوعات جهانی و نفی ۸۰ سال تاریخ حمایت آمریکا از جریان آزاد اطلاعات دانست.
نظرها
نظری وجود ندارد.