ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وضعیت وخیم انسانی در غزه؛ طرح تازه برای توزیع کمک‌های حیاتی

وضعیت انسانی در نوار غزه فاجعه‌بار است، به‌ویژه از زمانی که اسرائیل اجازه ورود محموله‌های کمک‌رسانی به این منطقه را نداده است. اکنون یک بنیاد بین‌المللی قصد دارد کالاهای مورد نیاز را از مسیرهای جدید و با استفاده از شرکت‌های خصوصی و بدون دخالت حماس توزیع کند.

در پی شرایط بحرانی انسانی در نوار غزه، یک بنیاد بین‌المللی به نام «بنیاد امداد انسانی غزه» (GHF)، اعلام کرد که قصد دارد سیستم توزیع کمک‌ها در این منطقه محصور را بازسازی کند.

براساس سند ۱۴ صفحه‌ای این بنیاد،  در مرحله نخست برای حدود ۱,۲ میلیون فلسطینی از طریق چهار مرکز توزیع در غزه مواد غذایی، آب و لوازم بهداشتی تأمین خواهد شد. در مراحل بعدی، این برنامه به حدود دو میلیون ساکن نوار غزه گسترش خواهد یافت.

«بنیاد امداد انسانی غزه» قصد دارد بسته‌های غذایی حاوی ۵۰ وعده غذایی را در اختیار خانواده‌ها قرار دهد و همچنین کمک‌های سازمان‌های امدادی دیگر را به غزه برساند.

محافظت از محموله‌ها توسط نیروهای امنیتی خصوصی

براساس این طرح، نیروهای امنیتی خصوصی مسئول تأمین امنیت مسیرها و مراکز توزیع خواهند بود، اما سربازان اسرائیلی در این فرآیند دخالتی ندارند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که این طرح از سوی اسرائیل و آمریکا حمایت می‌شود. این بنیاد توسط چهره‌های پیشین سازمان ملل، نهادهای کمک‌رسانی و نظامیان سابق اداره خواهد شد.

سیستم جدید برای دور زدن حماس

از بیش از دو ماه پیش، ارتش اسرائیل اجازه ورود کمک‌های انسان‌دوستانه به نوار غزه را نداده است. کمبود شدید غذا، آب و دارو در این منطقه وضعیت را بحرانی کرده است.

اسرائیل حماس را متهم می‌کند که کمک‌های ارسالی را مصادره و با قیمت‌های گزاف به مردم نیازمند می‌فروشد و درآمد حاصل از آن را صرف تأمین مالی نیروهای خود و خرید سلاح برای مقابله با اسرائیل می‌کند.

سیستم توزیع جدید، طراحی شده تا اطمینان حاصل شود که کمک‌ها بدون دسترسی حماس به دست مردم برسند.

به‌تازگی کابینه امنیتی اسرائیل نیز طرحی را تصویب کرد که هدف آن ازسرگیری کمک‌رسانی با سازوکاری است که مانع از دسترسی حماس به کمک‌ها شود.

مخالفت سازمان ملل با طرح اسرائیل

با این حال، سازمان ملل و چندین نهاد کمک‌رسانی این طرح را رد کردند.

این نهادها در بیانیه‌ای مشترک، طرح مورد نظر اسرائیل را نقض اصول انسان‌دوستانه خواندند و اعلام کردند که هدف آن استفاده از کالاهای حیاتی به‌عنوان اهرم فشار و بخشی از استراتژی نظامی است.

هنوز مشخص نیست که این انتقادها متوجه طرح جدید «بنیاد امداد انسانی غزه» نیز خواهد شد یا خیر.

در تحلیلی از سوی این بنیاد آمده است:

جمعیت غیرنظامی غزه در رنج شدید به‌سر می‌برد. کانال‌های سنتی کمک‌رسانی به‌دلیل درگیری‌های مداوم، مصادره سیستماتیک کمک‌ها و محدودیت دسترسی سازمان‌های امدادی، فروپاشیده است. در نتیجه، اکثر کمک‌ها به مردم نمی‌رسد و این وضعیت به ناامیدی و بی‌ثباتی دامن زده است.

در انتظار «اعلام مهم» ترامپ

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیش از سفر خود به خاورمیانه در هفته آینده، از یک «اعلام بسیار مهم» خبر داد.

روزنامه تایمز اسرائیل به نقل از یک دیپلمات خارجی گزارش داد که به احتمال زیاد این اعلام مربوط به سیستم جدید توزیع کمک‌های انسان‌دوستانه در غزه است.

ترامپ اخیراً پس از گفت‌وگو با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفته بود:

ما باید با غزه رفتار خوبی داشته باشیم. مردم آن‌جا در رنج هستند. نیاز مبرم به غذا و دارو وجود دارد و ما به این موضوع رسیدگی می‌کنیم.

انتقاد اتحادیه اروپا از محاصره غزه

منتقدان اسرائیل می‌گویند که این کشور با شیوه جنگ‌افروزی خود، کمبودهای شدید ایجاد کرده است. اتحادیه اروپا نیز به قطع کمک‌ها توسط ارتش اسرائیل انتقاد کرده و گفته است که سطح همکاری خود با اسرائیل را مورد بازبینی قرار خواهد داد.

در نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا که طی دو هفته آینده برگزار می‌شود، بررسی خواهد شد که آیا اسرائیل هنوز به اصول پایه «توافق‌نامه همکاری» پایبند است یا خیر.

در این توافق‌نامه تأکید شده که روابط طرفین باید بر پایه احترام به حقوق بشر باشد.

هلند از جمله کشورهایی است که اسرائیل را به نقض این اصل متهم کرده است. این انتقادها به‌ویژه از آن‌جا شدت گرفته که اسرائیل از اوایل ماه مارس اجازه نداده است هیچ محموله کمک‌رسانی‌ای به غزه ارسال شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.